• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 34 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 33 °C
  • İskele 34 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Babamız sahip çıkmadı. Anamıza gidiyoruz !

Yenierenköy Belediyesi’nde maaşlarını 3 aydır alamayan çalışanlardan 7 kişilik bir grup, ülkemiz siyasilerin konu karşısındaki ilgisizliklerini protesto etmek için, Yenierenköy’den Lefkoşa’da bulunan TC Büyük Elçiliği’ne doğru yürüyüşe geçti.
Babamız sahip çıkmadı. Anamıza gidiyoruz !

PATLAMA NOKTASINA GELDİK

Yenierenköy Belediyesi çalışanlarının 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Lefkoşa’ya başlattıkları yürüyüş eylemi içerisinde bulunan Dursun Bulut, yıllardır belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle, çalışanların çok büyük sıkıntılar yaşamaya devam ettiğini belirterek, sorunun çözümsüz kalması ve maaş alamadıkları için artık patlama noktasına geldiklerine belirtti.

4

ANAMIZA GİDİYORUZ

Çalışanlar olarak belediyenin “batak” durumu nedeniyle yıllardır büyük sıkıntılar çekmeye devam ettiklerini belirten Bulut, “baba” olarak gördükleri devletin ilgisizliğinden artık bıktıklarını ifade ederek, “ana” olarak gördükleri Türkiye Cumhuriyeti Büyük Elçiliği’ne yürüdüklerini ve sorunun çözümünü orada arayacaklarını söyledi.

Yenierenköy Belediyesi çalışanlarından yedi kişilik bir grup üç aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Yenierenköy’den Lefkoşa’ya yürüyüş eylemi başlattı. Belediyenin içinde bulunduğu durumu ve maaşlarını alamadıkları için seslerini duyurmak için gerçekleştirilen eylemin, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyük Elçiliği’ne kadar devam edeceği öğrenildi.

Daha önceki yıllarda da çalışanların maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle birçok eylem ve grevle gündeme gelen Yenierenköy Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda onaylanan ve belediyeler için “kurtuluş” olarak nitelendirilen yasanın kabul edilmesine rağmen, çalışanların maaşlarını iki aydır ödeyemiyor.

Belediye çalışanlarından yedi kişilik grubun dün saat 9.30 sıralarında Yenierenköy’den Lefkoşa’ya varmak için yürüyüşe başladığı öğrenilirken, eylemini gerçekleştiren grup içerisinde BES Yenierenköy temsilci ve belediye çalışanı olan 4 köy muhtarı da bulunuyor.

Yürüyüş eylemini gerçekleştiren grup içerisinde yer alan BES Yenierenköy temsilcisi ve aynı zamanda belediye çalışanı olan Dursun Bulut, eylemle ilgili olarak DETAY’a yaptığı açıklamada belediyede yaşananlar konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PATLAMA NOKTASINA GELDİK

Yürüyüş eylemini gerçekleştirenler arasında bulunan belediye çalışanı ve BES Yenierenköy temsilcisi olan Dursun Bulut, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yıllardır belediyenin içinde bulunduğu durumdan ötürü, belediye çalışanlarının maaşlarını düzenli olarak alamadığını belirtti.

Yapılan son yerel seçimler öncesinde, bölgede CTP adayı Mesut Yıkıcı’nın kazanması durumunda belediyenin düzlüğe çıkacağı konusunda birçok sözler verilmesine rağmen, belediye çalışanlarının yeni dönemde de maaşlarını alamadıkları dile getiren Bulut, çalışanların birçoğunun bankalara olan borçlarından dolayı çok zor durumda olduğunu ve yaşananlardan dolayı patlama noktasına geldiklerini belirtti.

CTP, YIKICI’YA SAHİP ÇIKMADI

BES Yenierenköy temsilcisi Bulut, belediyenin içinde bulunduğu borç batağından dolayı maaşlarını alamadıklarına vurgu yaparak, seçim öncesinde verilen sözlerin tutulmadığını ve konunun çözümü için iki kez İçişleri Bakanlığı ile toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı ve çalışan temsilcileriyle birlikte İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, bakanlığın kendilerine maaşlarından %5-%35 oranında kesinti yapılmasını önerdiğini dile getiren Bulut, konunun çözümü için bakanlığın bir diğer önerisinin çalışanlardan 20 kişinin işten çıkarılmasını olduğunu açıkladı.

Hükümetin büyük ortağı CTP’nin Belediye Başkanı olan Mesut Yıkıcı’nın arkasında durmadığını iddia eden Bulut, konunun çözümü için yaptıkları tüm çözüm önerilerinin İçişleri tarafından reddedildiğini ifade etti.

TALAT KABUL ETMEDİ

Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan maaş krizini çözmek için İçişleri Bakanlığı’nın 20 kişinin işten çıkarılması talebine karşılık olarak, kendilerinin bu 20 kişinin devletin başka kurumlarına nakledilmesi önerisini yaptıklarını söyleyen Bulut, Belediye Başkanı Yıkıcı’nın bu öneriyi CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’a götürdüğünü, fakat Talat’ın bu öneriyi “emsal” teşkil edeceği gerekçesiyle kabul etmediğini belirtti.

Bulut açıklamasının devamında, sorunun çözümü için belediye işletmelerinden elde edilen gelirin belediye çalışanları arasında ortak bir şekilde bölünmesi önerside de bulunduklarını kaydederek, bu teklifin de İçişleri Bakanlığı tarafından kabul görmediğini ifade etti.

BABAMIZ SAHİP ÇIKMADI, ANAMIZA GİDİYORUZ

Belediye çalışanları olarak yaşanan sorunların yıllardır devam etmesi ve kalıcı bir çözüm bulunamaması nedeniyle “Maalesef Karpaz eşşekleri kadar değerimiz yok” değerlendirmeside bulunan Bulut, yıllardır hükümetlerin Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan sorunlara sırt çevirdiği ifade etti.

Bulut, “Babamız olarak gördüğümüz devlet bize yardım etmiyor, bizde şimdi anamıza yürüyoruz” diyerek, yürüyüş eylemlerinin Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nde sonlanacağını belirterek, elçilik nezninde yaşanılan sorunlara çare bulunması için yardım talebinde bulunacaklarını söyledi.

YIKICI: ÇALIŞANLAR HAKLI

Yenierenköy Belediye çalışanlarının başlattığı yürüyüş eylemi nedeniyle görüşlerine başvurduğumuz Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, çalışanların maaş ödemelerinin iki aydır ödenemediğini doğruluyarak, yaşananların “haklı bir mağduriyet” olduğunu söyledi.

Belediyenin daha önceki dönemlerden gelen büyük bir cari açığının olduğunu belirten Yıkıcı, kendisinin göreve geldiği 16 aylık süre zarfından gösterilen tüm özveri ve kemer sıkma politikalarına rağmen, yaşanan ekonomik sıkıntının önüne geçilmediğini kaydetti.

Yenierenköy Belediyesi’nin daha önceki dönemlerde yaşanan aşırı borçlanma ve işe alınmalar nedeniyle hemen düzlüğe çıkmasının mümkün olmadığını belirten Yıkıcı, bu borçların yeniden yapılandırılması için yapılan girişimlerin de yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle sonuçsuz kaldığını ifade etti.

BES Yenierenköy temsilcisi Dursun Bulut’un partisinin kendisinin arkasında durmadığı yönündeki eleştiriler hakkında da görüşlerini aldığımız Mesut Yıkıcı, konunun sadece CTP’ye yüklenmesinin yanlış olacağını belirterek, bir takım beklentilerinin partisi tarafından karşılanmadığını doğruladı.

CTP’ye karşı hafif de olsa bir serzenişte bulunan Yıkıcı, çalışanların eylemi desteklediğini belirterek, hem hükümet yetkililerinin hem de diğer ilgili kuruluşların Yenierenköy Belediyesi’nde yaşanan sorunlara daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini belirtti.

Daha önceki dönemlerde yapılan aşırı borçlanmalar edeniyle belediyenin bugün bu durumlara geldiğine vurgu yapan Yıkıcı, bu borçlanmaları gerçekleştirenler hakkında gerekli yasal işlemleri yapması gerekn kurum olan Sayıştaylığı da göreve davet etti. Yıkıcı, çalışanların yürüme eylemi konusunda ise, ileriki günlerde bir uzlaşı bulanmasını temennisinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler