• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Belediye personeli, Meclis girişine çadır kurdu

KKTC’de aylardır belediyeden maaş alamayan Yenierenköy Belediyesi çalışanları Meclis önünde çadır kurarak eylem başlattı.
Belediye personeli, Meclis girişine çadır kurdu

Çalışanların aylardır maaş alamadıkları için evlerine ekmek götüremediklerini belirten Belediye Emekçiler Sendikası (BES) Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yalınkaya, “Üzülerek söylüyorum seçilen siyasiler bu ülkenin baş belasıdır. Kaynakları doğru yerlere harcamıyorlar. Erenköy Belediyesi özelinde çalışanlar üç aydır çalışan maaş alamıyor. Evine ekmek götüremiyor. İnsanlar perişan.” diyerek sitem etti.

Maaşlarını alabilmek için başvurdukları çeşitli yöntemlerin sonuç vermemesi üzerine mağdurlar çareyi KKTC Meclisi girişinde çadır kurmakta buldu. Yetkililere seslerini duyurabilmek için her yolu deneyen çalışanlar, eylemlerini sonuç alıncaya kadar sürdürme kararında... Meclis duvarına ‘Neredesin ey Sayıştay başkanı’, ‘Belediyeleri batıranlar nerede’, ‘Yeni Erenköy çalışanı aç, ya siz?’ şeklinde pankartlar açan çalışanlar soğuk havaya rağmen eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

"ÇALIŞANLAR PERİŞAN"

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklama yapan BES Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yalınkaya, “Örgütlü bulunduğumuz 7 belediyenin bir tanesi olan Erenköy Belediyesi’ndeki sıkıntılarımızı üzülerek ifade etmek isterim. Aylardır hatta yıllara dayanan birtakım sorunlar var. Bu sorunlar en başta siyasilerden kaynaklanan sorunlardır.” dedi. Yalınkaya, maaşlarını alamayan çalışanların perişan olduğunu kaydetti.

Bütün girişimlerine rağmen hiçbir sonuç alamadıklarına dikkat çeken Yalınkaya, “Süresiz greve girdik, yine sonuç alamadık. En sonunda bu çadır eylemini burada yapmaya karar verdik. Bu çadır eylemi olduğu esnada Sayın Başbakan buradan geçiyor. Dönüp yüzünü, bu tarafa bakmadı bile. Lütfedip de çalışanı bu ülkede adam yerine koymazlar. Bu ülkede kendileri bu meclise kapanırlar. Kendi çıkarları uğruna bu ülkede birtakım düzenlemeler yapıyorlar. Bu ülkede bize de birileri bir yerden dayatıyor. O zaman çıkın ve halkınızla gerçeği paylaşın...” diyerek siyasilere tepki gösterdi.

“BİR BABALIK YAPIN KENDİ MAAŞLARINIZI AZALTIN”

“Bir babalık bir ağabeylik yapın bu ülke insanına. Biz kendi maaşlarımızdan şu oranlarda kesintiye gidiyoruz, deyin.” çağrısında bulunan Yalınkaya, “Ülke zor durumda, ekonomik darboğaz var. Bir buradan başlayalım, diyin... Siz bu ülkede müşavirler ordusu yarattınız. Bütçe kaleminizden milyonlarca lirayı oraya aktarıyorsunuz ama 6 bin insana hizmet veren 11 köy ile bir beldenin 122 çalışanın aldıkları asgari ücretin eğer daha da altına düşürerek maaş ödemeyi teklif ederseniz bu bir ahlaksız tekliftir. Bunu reddediyoruz.” şeklinde konuştu.

“AYLARDIR BİR KURUŞ MAAŞ ALAMADIK”

Belediyeden maaşını alamayan bir çalışan ise sadece hakları olan ücreti istediklerini ancak buna rağmen mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Yapmadıkları eylem denemedikleri yol kalmadığını dile getiren belediye çalışanı, “Yeni Erenköy Belediyesi’nde çalışmaktayım ben de... Adı memur! sadece kağıt üzerinde... Hiçbir faydası olmayan bir memuriyet... Mağduriyetimiz belli, aylardır bir kuruş maaş almadık. Yapmadığımız eylem kalmadı. Bu meclisin önünde kavga dövüş, hakkımızı aradık. Ne fazla bir şey istedik ne hak etmediğimiz parayı istedik. Biz çalışmışlığımızı istedik. Onu da alamadık. Koşulan şartlar belli... Tehditvari bir şekilde ya maaşınızı keserim veya bir kısmınızı işsiz bırakır bu şekilde sizi ödemeye devam ederiz deniliyor... Kırsal kesim belediyesiyiz ve hepimizin borçları var. Biz borcumuzdan, bankalardan arttırıp evimize zaten para götüremiyoruz.” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler