Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) organizasyonuyla, 1 Ocak 2011’den sonra kamuda öğretmenlik görevi yapmaya başlayan 100’ün üzerinde öğretmen, yasayla ücretlerde ayrımcılık yapılmasını yeni bir eylemle protesto etti. Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası altında 1 Ocak 2011’den sonra öğretmenlik mesleğine başlayan 100’üzerinde öğretmen, söz konusu yasanın, mesleğe başlama maaşını aşağıya çektiği, eşit işe eşit ücret ilkesini bozduğu gerekçesiyle Lefkoşa’da bisikletli protesto düzenledi. Çağlayan’daki KTOEÖS lokali önünde toplanan eylemciler, Dereboyu, eski Kıbrıs Türk Hava Yolları merkezi olarak kullanılan bina, Maliye Bakanlığı ve Meclis’i içeren güzergah üzerinde beyaz tişörtlü, bisikletli eylem yaptı. Eylemde, “Öğretmen tektir, yasalarla bölünmez”, “Ayrımcılığa son” gibi sloganlar atıldı
[images cols="five" lightbox="true"]
[image link="36244" image="36244"]
[image link="36243" image="36243"]
[image link="36242" image="36242"]
[/images]
Eyleme, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıbrıs Türk Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Bank-Sen ve Devrimci Komünist Birlik temsilcileri de katıldı. Toplumcu Demokrasi Partisi milletvekilleri de Meclis’ten çıkarak eyleme destek belirtti.
GÖKÇEBEL: “GEREKÇE İNANDIRICI DEĞİL”
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, Maliye Bakanlığı ardından ise Cumhuriyet Meclisi önünde yaptığı konuşmada, söz konusu yasanın yarattığı sıkıntının giderilmesi için Maliye Bakanlığı’nın “kaynak yoktur” gerekçesinin inandırıcı olmadığını belirtti. Gökçebel, “üçlü kararnameyle atamaları, milletvekillerinin maaşlarına zam yapılmasını, yurt dışı ziyaretlerine kaynak ayrılmaya devam edilmesini” eleştirdi ve bir şirketin 7 milyon TL’lik vergi borcunun da silindiğini iddia etti. Gökçebel, “Adaletsizliğin, ikiyüzlülüğün daniskasının yapıldığı bakanlığın önündeyiz” dedi.
Yasanın “Ayrılıkçı, adaletsiz, bir kısım öğretmeni ayıran, bir kısım çalışanı bölen” bir yasa olduğunu savunan Gökçebel, eşit işe eşit ücret prensibi sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ve eylemlerini daha büyük kitlelerle yayacaklarını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.