• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Çağlayan, Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne evsahipliği yapacak

3 yıl aradan sonra 10. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali bu yaz Çağlayan’da gerçekleştiriliyor
Çağlayan, Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne evsahipliği yapacak

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ,Gençlik Dairesi ve beş sivil toplum örgütü (Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ), Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Lefkoşa Folklor Derneği (FOLKDER), Gençlik Merkezi Birliği ve Halk Sanatları Derneği (HASDER)) hem eski Lefkoşa Çağlayan Panayırı ruhunu yeniden canlandırmak hem de Lefkoşa Uluslararası Halk Dansları Festivali için önemli bir işbirliğine imza attılar. Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nde dün(8 Haziran Çarşamba)biraraya gelen LTB,Gençlik Dairesi ve STÖ yetkilileri bu yıl 10’uncusu gerçekleşecek Lefkoşa Uluslararası Halk Dansları Festivali için işbirliği protokolüne de imza koydular.

Uluslararası boyuttaki Festival için imzalar atıldı
LTB Başkanı Mehmet Harmancı ,Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, GÖÇTAŞ Başkanı Salim Piyale, FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, FOLKDER Başkanı Ali Katipoğlu, Gençlik Merkezi Birliği Başkanı Mustafa Özgü ve HAS-DER Başkanı Ali Nebih’in imza koyduğu işbirliği protokolü ile 30 Ağustos-5 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak Festival için çalışmalar da başladı.
Piyale: “ Bu yıl festivali farklı formatta tek bölge olarak Çağlayan’da yapacağız”
İmza töreni sırasında bir konuşma yapan GÖÇTAŞ Başkanı Salim Piyale festivalin yapılabilirliği çalışmalarının dernekler tarafından 1 yıldır sürdüğünü söyleyerek 2013’ten beri kesintiye uğrayan festivali hayat geçirmek için hazırladıkları projeleri LTB ve Gençlik Dairesi’ne sunarak bu konuda olumlu yanıt aldıktan sonra bu festivali yapmaya karar verdiklerini kaydetti. Festival geçtiğimiz yıllardan farklı bir formatta düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Piyale, geçtiğimiz yıllarda farklı bölgelerde gerçekleşen festivali bu yıl belli dönemlerde Lefkoşa’nın en önemli bölgelerinden olan Çağlayan’da gerçekleştireceklerini vurguladı. Çağlayan’ın yeniden canlandırılmasını da amaçlayan projenin LTB Başkanı ve Gençlik Dairesi Müdürü’nü çok heyecanlandırdığını dile getiren Piyale, projenin paydaşları oldukları için LTB’ye ve Gençlik Dairesi’ne çok teşekkür etti.
Eroğlu:“Örnek bir işbirliğine imza attık. Lefkoşa halkının da bu işi sahipleneceğinden şüphem yok”
Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ise müdürlük olarak hem belediyeler hem de STÖ’ler ile paylaşım ve işbirliğine inanan bir yaklaşıma sahip olduklarını belirterek eski coşkulu Çağlayan Bayram Yeri havasını yansıtacak projenin kendilerini de heyecanlandırdığını ve Daire olarak bu işbirliğine “Varız” dediklerini kaydetti. Eroğlu konuşmasının devamında “LTB,organizatör dernekler ve bizim gibi bu projenin Lefkoşa halkını da heyecanlandıracağını ve bu festivali  sahipleneceğinden hiç şüphem yok. Gençlerimizin önünü açmak adına da bu tür organizasyonlara destek veriyoruz. Hem kültürümüzün yaşatılması hem de gençlerimizin birer ülke temsilcisi görevi gibi hissetmesini önemsiyoruz. Halk danslarındaki gençler birer ülke temsilcisi görevi görür.  İçerisinde birçok anlam barındaran bu Festival’de paydaş olmaktan çok mutluyuz. LTB Başkanı ve dernek başkanlarına çok teşekkür ederim. Bu işbirliğinin bir örnek olacağı inancındayım.” dedi.

Harmancı: “Eski Çağlayan Bayramları ruhunu tekrar canlandıracak bir organizasyon hedefliyoruz”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı da 5 STÖ ve Gençlik Dairesi ile birlikte 3 yıl aradan sonra Lefkoşa Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin 10’uncusunu Lefkoşa’ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. LTB’nin 2016 yılı hedefleri arasında yer alan “Çağlayan’ın Canlandırılması” hedefine uygun bir öneriyle gelindiğini kaydeden Harmancı küçük küçük adımlarla başladıkları hedefe ulaşmada bu festivalin en büyük adımı olacağını vurguladı. Harmancı: “ Bugün Çağlayan ile ilgili ikinci kez basın toplantısına katılıyorum. İlki Futbol Federasyonu ile altyapılara yönelik Yusuf Kaptan Sahası’nda  düzenleyeceğiniz Lefkoşa Kupası’ydı ikincisi ise bu uluslararası festival. Bu işbirliği ile sadece halk dansları değil insanların eğlenebileceği,hoş vakit geçirerek yine eski Bayram ruhunu, coşkusunu yaşayabilecekleri bir organizasyon hedefindeyiz. Bu işin 7 katılımcıyı çok aşarak birçok örgüt ve firmanın da sürece,organizasyona büyük destek vereceğine inanıyorum. Birlikte hareket etmeyi son güne kadar sürdürürsek çok daha güzel bir sonuç elde edeceğiz. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum ve bir Çağlayanlı olarak da bu organizasyonun yapılacak olmasını Çağlayan’ın eski günlerine dönecek olmasının bir müjdecisi olarak görüyorum.”

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler