• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Çeler: “Koordinasyon ofisine karşı mücadele kararlılıkla sürecektir”

“Başbakan bu konuda ne düşünüyor”
Çeler: “Koordinasyon ofisine karşı mücadele kararlılıkla sürecektir”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Türkiye Cumhuriyeti (TC) arasında geçtiğimiz yıl imzalanan ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine Kuzey Kıbrıs’ta Koordinasyon Ofisi açma yetkisi veren anlaşmaya karşı olduklarını yineleyerek, bu anlaşmanın hayata geçmemesi için verilen mücadelenin süreceğini kaydetti.

12 Mart 2014 tarihinde imzalanan anlaşmanın, TBMM’de kabul edildiğini,  TC Resmi Gazetesi’nde de yayımlandığını, protokolün en az 5 yıllık süreyi kapsaması nedeniyle KKTC Meclisi tarafından da onaylanması gerekmesine rağmen geçmiş CTP-DP hükümeti tarafından KKTC Meclisi’ne getirilmediğini anımsatan Çeler, hukuki boyutunun yanısıra anlaşmanın içeriğine de karşı olduklarını vurguladı.

Anlaşmanın hukuki boyutuyla ilgili Yüksek İdare Mahkemesine dava dosyaladıklarını ve sürecin sürdüğünü anımsatan Çeler, Gençlik ve Spor’un Kıbrıslı Türklerin elinden alınarak TC’den gelen ekibe devredilmesini öngören anlaşmaya içerik açısından da şiddetle karşı olduklarını ifade etti.

Zeki Çeler, anlaşmayla birlikte Gençlik ve Spor Daireleri’nin küçültülerek işlevini yitirdiğini ve göstermelik bir şekle dönüştürüldüğünü, ‘KKTC genelinde Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nce işletilen ve işletilecek yurtlar başta olmak üzere, öğrenci yurtlarının inşası, tamir, bakım, modernizasyonu ve işletilmesinin de Koordinasyon Ofisi’ne devredildiğini belirtti.

“Başbakan bu konuda ne düşünüyor”

Geçmiş CTP-DP hükümetinin anlaşmayı ısrarla meclise getirmediğini anımsatan Çeler, “Ömer Kalyoncu başkanlığında kurulan CTP-UBP hükümeti bu anlaşmayla ilgili ne düşünmektedir. Hükümet, Gençlik ve Spor’u Koordinasyon Ofisi’ne devredeceği için mi, Bakanlık olarak ele almadı da Başbakanlığa bağladı? Başbakan Ömer Kalyoncu ile  geçtiğimiz yıl sözkonusu anlaşma gündeme geldiğinde meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada anlaşmaya karşı çıkan CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman’ın bu konudaki görüşleri nedir? Kamuoyuna bu konuda açıklama yapmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde bu anlaşmanın yürürlüğe girmesi için elinden gelen çabayı gösterdiğini anımsatan Çeler, “Sn. Denktaş Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde bir yandan kurumlarımızın devri için gayret gösterirken, hükümet bozulma aşamasına gelince bu kez TC Yardım Heyeti’nden şikayet etmeye başlamıştır. Sn. Denktaş sözkonusu anlaşmayla ilgili şimdi ne düşünmektedir? diye sordu.

“Mücadeleye devam”

TDP ve bu konuda mücadele veren örgütlerle birlikte duruşlarının çok açık ve net olduğunu belirten       Çeler, “Koordinasyon Ofisi’nin kurulmasına kesinlikle karşıyız ve bu dururumu engellemek için gerek hukuk yolu, gerekse de diğer platformda verilmekte olan mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler