• BIST 9439.05
  • Altın 4217.599
  • Dolar 39.6298
  • Euro 46.0196
  • Lefkoşa 37 °C
  • Mağusa 36 °C
  • Girne 34 °C
  • Güzelyurt 35 °C
  • İskele 36 °C
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 29 °C

Devrim Barçın: Deprem vergilerini yediler, çocuklarımızı konteyner sınıflara mahkum ettiler

Devrim Barçın: Deprem vergilerini yediler, çocuklarımızı konteyner sınıflara mahkum ettiler
Devrim Barçın: Deprem vergilerini yediler, çocuklarımızı konteyner sınıflara mahkum ettiler

CTP Milletvekili Devrim Barçın, eğitim ve sağlık harcamalarındaki enflasyonun genel oranın neredeyse iki katı olduğunu belirterek hükümeti eleştirdi.

Barçın, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Yıllık enflasyonun %39.88 olmasına karşın eğitim ve sağlık ana gruplarındaki yıllık enflasyon neredeyse bunun iki katı. Sadece bu veri bile kamusal eğitim ve kamusal sağlık hizmetlerinin toplum için ne kadar büyük öneme sahip olduğunu bize göstermektedir.

Bu alanlardaki kamusal hizmetlerin geliştirilmesine yönelik hükümetin bir politikası var mı diye sormuyorum bile çünkü böyle bir dertleri olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Topladıkları Deprem Vergileri ile okulları tamir edeceklerine parayı yiyip, öğrencilerimizi konteyner sınıflara mahkum edenlerden az kaldı bu halk hesabını soracaktır.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler