• BIST 9659.17
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Din görevlilerindan FETÖ'nün KKTC ayağı açıklaması!

Din Görevlileri Sendikası ve Din Görevlileri Birliği'nden FETÖ açıklaması...
Din görevlilerindan FETÖ'nün KKTC ayağı açıklaması!

Din Görevlileri Sendikası ve Din Görevlileri Birliği, Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) ve 15 Temmuz Darbe Grişimi ile ilgili olarak, FETÖ'nün KKTC'deki ayağıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"Din Görevlileri Sendikası ve Din Görevlileri Birliği olarak, darbe girişiminin başladığı ilk saatlerden itibaren, görevlilerimize konuyu anlatan mesaj çektik, tepkimizi elçilik önüne toplanarak açıkça koyduk. İlk geceden itibaren, sabahlara kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde darbe girişimini protesto ettik, Türk Milletinin milli iradesini ortadan kaldırmaya, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkmaya çalışanlara karşı direnen Türkiye Cumhuriyeti halkının yanında yer aldık, onlara destek verdik.

Darbe girişiminin sabahında ise yaptığımız yazılı açıklamayla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını utandıran FETÖ Terör örgütünü en sert şekilde kınadık.

KKTC Din Görevlileri olarak darbenin nasıl sonuçlanacağını beklemeden milletin ve seçilmiş iradenin yanında yer alarak safımızı belli ettik. Darbe devam ederken TC Diyanet İşleri Başkanlığı ile eş zamanlı olarak KKTC genelindeki bütün camilerde gece boyunca salalar okuduk, okunmasını destekledik. Fakat bugün demokrasi havarisi kesilen, kurulduğu günden beri FETÖ yapılanmasının KKTC’deki uzantısı olduğu iddia edilen çevreleri darbe girişiminin yönü belli olana kadar orada göremedik.  

FETÖ/PDY terör örgütünün etkinliğini artırmak için Türkiye’de ve birçok ülkede sivil toplum örgütleri, vakıflar, cemiyetler kurdurduğunu daha önceki basın açıklamamızda dile getirmiştik. Bunların çalışmalarının temel kodunun hizmet olduğunu belirtmiştik. Hizmet-Sen adıyla faaliyet gösteren sendikanın da bu kapsamda kurdurulduğu, kurulduğu günden beri iddia edilmektedir. Söz konusu sendikanın kurulduğu günden itibaren Din İşleri Dairesini hedef alan, itibarsızlaştırmaya yönelik çabalarının nedeni bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Bu canilerin abilerinden aldıkları talimatları nasıl canla başla uyguladıklarını, Türk Halkının başına nasıl bomba yağdırdıklarını hep birlikte gördük. Buradakilerinde bu vicdansızlardan daha masum olmadığına inanıyoruz. KKTC’deki “abi"lerinin kim olduğunu Hizmet-Sen Başkanı Kurumanastırlı geçtiğimiz ay, Emre Özkan ile çıktığı bir Televizyon programında açıkça söylemiştir.

Kurumanastırlı bugün yaptığı açıklamada ise: “…ciddi bir şekilde Fetullahçı bir yapılanma olduğunu…Fetullah Gülen’in Kuzey Kıbrıs’ta yapılanmasının 2008-2013 yılları arasında yoğunlaştığını…örgüte maddi destek sağlamak amacı ile düzenli olarak köylerde ve şehirlerde birçok evde hizmet dersleri verildiğini, himmet adı altında iş adamlarından, otel sahiplerinden yardımlar toplandığını söylemiştir.” Bu bir itiraftır. Bu iddialar Kurumanastırlı’nın FETÖ/PDY terör örgütü olarak gündeme oturan bu yapıyla ne kadar içli dışlı olduğunun açık kanıtıdır. Bu çerçevede Hizmet-Sen’in yönetiminde yer alan ve üye olanlarında -FETÖ yapılanmasının ne denli sıkı olduğu göz önüne alınarak- araştırılması, bağlantılarının tespit edilmesi önem arz etmektedir.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ülkemizde de Terör Örgütleri listesine alınmıştır. Hizmet-Sen Başkanı Kurumanastırlı’nın bu açıklamalarının ihbar kabul edileceğine ve gerekli soruşturmanın yapılacağına, ilgililerin adalet önüne çıkarılacağına olan inancımız tamdır. "

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler