• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Direk: ‘’Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümü İskele’ de de coşku ile kutlandı.
Direk: ‘’Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras”

ANAVATAN TÜRKİYE 95 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümü İskele’ de de coşku ile kutlandı. Tören, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu kortejinin Ecevit Meydanı’daki tören alanına varmasıyla başladı. Protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtı’na konulduğu törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törene, İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediyesi adına Asbaşkan İldeniz Elbasan, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, KTBK adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler ’in yanı sıra siyasi parti temsilcileri ile askeri erkân ve kurum kuruluş temsilcileri de katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Ümran Direk yaptı.


DİREK: ‘’CUMHURİYET, TÜRK MİLLETİNE BIRAKILMIŞ EN BÜYÜK MİRAS”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun diyerek sözlerine başlayan Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Ümran Direk, Cumhuriyetin kurulması için büyük fedakârlıklar yapıldığına vurgu yaptı. Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük mirastır diyen Direk, devamında ise şunlara yer verdi: “Simgedir, 29 Ekim geçmişten geleceğe. 29 Ekim Cumhuriyettir, hürriyettir. Cumhuriyet atalarımızın verdiği bağımsızlık savaşının meyvesi, özgürlüğün güvencesi ve uygarlaşmanın öyküsüdür. Anadolu için halkın birlikteliği ve kardeşliği demektir. Yaşamın kendisine el uzatmaktır. Kardeşliğin nefesiyle ve demokrasiyle olgunlaşmaktır. Acılara, çekilen ıstıraplara birlikte katlanmak ve mutluluklara birlikte gülmektir. Bu nedenle Cumhuriyetin korunması bizim temel vatandaşlık görevimizdir. Bunun için özellikle siz değerli gençler cumhuriyetin ayakta kalabilmesi için, başkasının düşüncesini kopya eden insanlar yerine, kendi düşünebilen, düşündüklerinin doğruluğunu sorgulayabilen bireyler olarak yetişmelisiniz. Atatürk’ün ve Anadolu halkının olağanüstü çabaları ile elde ettiği Cumhuriyeti anlamalı ve korumalıyız. Unutmayalım ki bu Cumhuriyet ancak bizim çalışmalarımızla ilerler.”

 

MİNİ KONSER ÇOK BEĞENİLDİ

İskele Belediyesi önünden yürüyerek kortej oluşturan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu da tören alanında mini bir konser verdi.Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından sahne alan bandonun konseri büyük beğeni aldı.

 

ŞİİRLERLE ‘CUMHURİYET’ ANLATILDI

İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende; günün anlam ve önemine uygun şiirler de okundu. Şht. İlker Karter İlkokulu öğrencisi Beren Nizam ‘‘Cumhuriyet Bayramı’’, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Didem Karakaş ‘’29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’’, Bekirpaşa Lisesi öğrencileri Mehmetali Baş ve Nilgün Esin Çıtak ise ‘‘Dalgalan Göklerde Şanlı Bayrağım’’ isimli şiirleri okudular.Tören İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterisi ve KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibinin horon gösterisi ile son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler