• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

DP-UG’de İstifa Kumarı

DP-UG’de İstifa Kumarı
İSTİFA KARARI
  • Demokrat Parti Ulusal Güçler Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz partiden istifa etme kararı aldıklarını açıkladı. Alınan kararın henüz partiye bildirilmediği kaydedilirken karar ile ilgili pazartesi gününün bekleneceği öğrenildi DEPREM ETKİSİ
DEPREM ETKİSİ
  • İstifa kararının duyurulması Demokrat Parti Ulusal Güçler’de deprem etkisi yarattı. Dört vekilin ardından partide yeni istifaların da beklendiği öğrenildi. Öte yandan hükümetin durumunun ne olacağı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) bakanlıkların dağılımında DP-UG’den yeni taleplerde bulunup bulunmayacağı merak ediliyor. 

Hanife Lefkaralı

 

Hükümetin küçük ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler’den 4 vekilin pazartesi gününde istifa edebileceğinin, istifa etmesi beklenen vekillerden Ahmet Kaşif tarafından açıklanması ülkede deprem etkisi yarattı. Aylardır DP-UG’den bazı vekillerin istifa edeceği söylemlerine partiden yapılan tekinler nedeni ile engel olunduğu öğrenilirken, dün yeni bir kriz daha ortaya çıktı.

 

DP-UG milletvekili Ahmet Kaşif, kendisi de dahil 4 milletvekilinin partiden istifasının söz konusu olduğunu ancak kararlarını hafta başı açıklayacaklarını belirtti. Ahmet Kaşif, kendisi ve DP-Ulusal Güçler milletvekilleri, Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz’ün partiden istifa etme kararı aldığı yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Kaşif, kendisi ile söz konusu vekillerin partiden istifalarının gündemde olduğunu ancak, kararlarını yeniden değerlendirme yaptıktan sonra hafta başı açıklayacaklarını kaydetti.

 

DP-UG’NİN UG KANADI KIRILIYOR

İstifa edebilecekleri net şekilde ifade edilen vekillerden Ahmet Kaşif ve Hamit Bakırcı, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş tarafından yapılan kabine değişikliğinde bakanık görevlerininden alınan isimler olmuştu. Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz’ün ise bakanlık bekleyen ve bakan olamadıkları için istifa edecek vekiller oldukları ifade ediliyor. Konu ile ilgili DP-UG’de yoğun kulis faaliyetlerinin devam ettiği öğrenilirken Ulusal Birlik Partisi’nden (UBP) kopup DP’ye gelen ve DP’nin isminin değişmesini ve DP-UG olmasını sağlayan vekiller arasında olmaları nedeni ile de dikkat çekiyor.

PARTİYE BİLDİRİM YAPILMADI

DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, TAK’a yaptığı açıklamada, söz konusu vekillerin istifa düşünceleri olduğunu bildiğini ancak söz konusu kişilerden Partiye herhangi bir yazılı bildirim gelmediğini belirtti. Taçoy, söz konusu milletvekillerinin istifa konusunda tekrardan bir değerlendirme yapmalarını arzuladığını söyledi.

 

EK İSTİFALAR GÜNDEMDE

Uzun bir süredir DP-UG’de huzursuzluğun olduğu ve milletvekili Zorlu Töre ile başlayan istifa sürecinin daha da devam etmesinin beklendiği ifade ediliyor. Partiden 4 vekilin daha istifa edebileceği değerlendirmeleri yapılırken, Ahmet Kaşif, Hamit Bakırcı, Ergün Serdaroğlu ve Menteş Gündüz’ün istifaları noktasında da hükümetin yeter sayısı olduğu ve hükümetin düşürülmesinin gerekmediği kaydediliyor.

GERİ DÖNÜŞ YOK

DP-UG Girne milletvekili Ergün Serdaroğlu istifa kararlarından dönmeyeceklerini söyledi. Kanal SİM'de Cenk Mutluyakalı'nın sunduğu haber bültenine telefonla katılan Serdaroğlu istifa konusunda kararlarını verdiklerini bundan dönüş olmayacağını belirtti. Pazar günü son toplantılarını yapacaklarını da söyleyen Serdaroğlu hafta başında istifa gerekçelerini kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

[review]

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler