• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi son aşamaya geldi!

Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Temel Atma Töreninden Tam Bir Yıl Sonra Hizmete Giriyor...
Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi son aşamaya geldi!

Girne bölgesinde ikamet eden yerli ve yabancı halkın sağlık gereksinimlerini karşılamak üzere Kasım 2015’de temelleri atılan ve yapımı büyük bir hızla devam eden Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin, tam bir yıl sonra tamamlanarak Kasım 2016’da hizmet vermeye başlayacağı duyuruldu.  Yapımında sona gelinen hastanenin, her türlü tıbbi donanımına ilişkin alım faaliyetleri de yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

 

En Donanımlı ve En Güvenli Hastane

Kısa bir süre önce, son teknoloji hastane donanımının büyük bir kısmı için Siemens ile sözleşme imzalayan ve 30 milyon TL’lik alım gerçekleştirilen Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, düşük doz radyasyon özelliği ile en güvenli, cihaz parkuru ile ise Kıbrıs’ta kurulu en donanımlı hastane özelliklerini taşıyacak.
 

Radyoloji, Kardiloyoji ve Kadın Doğum ünitelerinin görüntüleme cihazlarının tamamı alınan  ve bu yıl içerisinde hizmete girecek şekilde Ekim ayından itibaren kurulması planlanan donanımlar arasında, 3 Tesla MR, çift tüp ve çift dedektörlü BT, adada ilk tomosentez yapabilen dijital tomosentez mamografi  sistemi, Biplan çift tüp ve çift dedektörlü anjiografi cihazı, dijital radyografi ve floroskapi cihazları, dijital mobil radyografi sistemi, C kollu dijital radyografi sistemi ve 9 adet üst düzey ultrasonografi cihazları bulunuyor.

 

Dünyada Sayılı Merkezde Bulunan 3 Tesla MR

 

Dünyada sayılı merkezde bulunan 64 kanallı 3 Tesla Manyetik Rezonans cihazının vücudun tüm detaylı temel ve ileri düzey MR incelemesi yanında, karaciğer yağ ve demir ölçümü, beyin dışında meme ve prostat spektroskopisi ile onkoloji hastalarında tüm vücut difüzyon ve tümör yükü takibi yapılabilecek.

 

3 Boyutlu Mamografi ile Etkin ve Güvenli Teşhis

 

Dijital teknolojinin sunduğu en yeni ve en önemli olanaklardan biri olan ve mamografinin 3 boyutlu şekli olarak tanımlanabilen erken tanı yapabilecek dijital tomosentezli mamografi sistemi ile ülkedeki meme kanseri vakalarının önlenebilecek.

 

Düşük Doz ve Minimum Radyasyon

 

Çift tüp ve çift dedektörlü BT (Bilgisayarlı Tomografi) cihazı ile özellikle kalp damar rahatsızlıkları başta olmak üzere, vücut hastalıkları çok düşük dozda çekim yapılarak tespit edilebilecek.

Dört Boyutlu Ultrasonografik Cihazlar ile Elastografik İncelenmeler Yapılabilecek
 

Renkli ve Power Doppler özelliğine sahip sistemlerle, yumuşak doku lezyonlarının karakterizasyonu ve ayırıcı tanısının yapılabilecek, tümör, kist gibi lokal lezyonlar ile siroz gibi dokuyu yaygın olarak tutan durumlarda, doku içindeki lokal veya yaygın elastikiyet değişimleri (sertleşmelerin) saptanarak, özellikle meme, batın içi organlar ve kas hastalıklarını daha erken tanıma ve saptanan lezyonların ayırıcı tanısını yapma kabiliyeti artacak.

 

 

Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Olma Özelliğini de Taşıyor

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, modern ve kaliteli sağlık hizmetleri sunacak bir sağlık kurumu olmanın yanında, Tıp Fakültesi ile birlikte hizmet verecek olmasından ötürü, konusunda deneyimli birçok uzman akademisyen tarafından, araştırmacı, üretken, toplum sağlığını ön planda tutan nesiller yetiştirmeye katkı koyan bir kurum olarak da fayda sağlayacak.
 

 

Her Türlü Donanıma Sahip Araştırma Hastanesi'nde Acil Tıp ve Tüm Branşlarda Sağlık Hizmetleri Sunulacak

 

Dörder katlı iki blok olarak tasarlanan, uzman kadrosunun yanında, teknolojik donanımı ve fiziksel altyapısı ile de Girne halkına kendi bölgesinde, kaliteli acil tıp ve poliklinik hizmetleri sunmayı amaçlayan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, ileri teşhis ve tedaviler için her türlü modern donanıma sahip olacak.

 

 

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Personel Alımları Başladı

 

Kasım ayında hizmete girecek olan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, istihdam faaliyetleri ile ilgili girişmlerini de Şubat ayından itibaren başlatmıştı.  Hasta kabul işlemlerini yapacak, muayene sonrası tetkik ve yatış işlemlerini yürütecek, hasta ve yakınlarını bilgilendirip rehberlik edecek 30 hasta danışmana, Nisan ayından beridir eğitim gördükleri Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, işe alındıkları kadrolardaki görev ve sorumlulukları ile ilgili deneyim kazandırılması hedefleniyor.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler