• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Düğmeye basılıyor! KKTC'de FETÖ operasyonu başlayacak...

Düğmeye basılıyor! KKTC'de FETÖ operasyonu başlayacak... KKTC'de Bayram'dan sonra FETÖ operasyonlarının başlanması bekleniyor.
Düğmeye basılıyor! KKTC'de FETÖ operasyonu başlayacak...

Bir süredir kamu oyu gündeminde olan KKTC'de FETÖ yapılanması için bir müddet önce muazzaf asker, cami hocası ve bazı siviller tutuklanmış ancak KKTC'de mahkemeler tarafından serbest bırakılmıştı.

KKTC Polis Teşklilatı içerisinde yapılan soruşturma sonucu 3'ü üst rütbeli toplam 53 polis memurunun isimlerinin KKTC Başsavcılığına iletilidiği iddia ediliyor. Bununla birlikte 300 kişilik de sivillerden oluşan bir listenin KKTC Başbkanı Hüseyin Özgürügün'ün önünde olduğu iddia  ediliyor.

KKTC'de tüm bunlar yaşanırken bazı iş adamlarından, "senin FETÖ bağlantın çıktı" denilerek rüşvet talep edildiği de iddia edildi.

Fettullah Gülen kitapları delil mi?

Türkiye'de yaşanan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına kadar Fettullah Gülen kitaplarının yasaklı olmadığı biliniyor.

KKTC'de ise FETÖ/PYD (Fetttullah Gülen Terör Örgütü/ Parallel Devlet Yapılanması) geçtiğimiz yıl Türkiye'de yaşanan DARBE KALKIŞMASI'ndan sonra terör örgütleri listesine konulduğu biliniyor.

KKTC'de mahkemelerin kitap bulundurmak konusunu güçlü bir delil olarak kabul etmeyeceği de daha önceki yaşanan tutuklamalarda kendini gösterdi.

Tüm bu yaşananlar Fettullah Gülen kitaplarını bulundurmanın FETÖ/PYD örgütüne üye olup olmamakla nasıl bağdaştırılacağı ise soru işareti barındırıyor.

BY-LOCK suç unsuru mu?

Akıllı telefonlara indirilen ve bir tür iletişim imkanı sunan BY-Lock programını telefona indirmek Türkiye'de bir suç emaresi olarak kabul ediliyor. Bu konuda T.C. Mahkemelerince verilmiş herhangi bir ceza ise henüz yok.

KKTC'de ise Bilişim Yasasının henüz olmaması ve KKTC'nin FETÖ/PYD yapılanmasını 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra terör örgütü olarak ilan etmesi, bu konuda KKTC'de bağımsız yargının nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.

by_lock.jpg

BY-LOCK Nedir? Kim Geliştirdi

Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, FETÖ üyelerinin aralarında iletişim için kullandığı By Lock adlı yazılımı TÜBİTAK çalışanlarının geliştirdiğine yönelik tespitler olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Bakan Özlü, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'nün haberleşme için kullandığı By Lock yazılımına ilişkin bilgi veren Özlü, "Meşhur kamuoyunda bilinen 'By Lock' var. O kriptolu bir yazılım, onun bile bizim işten çıkardığımız eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup kişiler tarafından geliştirilmiş olacağı yönünde kuvvetli tespitlerimiz var" dedi.

250 Bin kişi iletişim kurdu

"By Lock"un yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım olduğunu belirten Özlü, "Bu yazılımı TÜBİTAK'ta çalışan malum yapıya mensup kişilerin geliştirdiği yönünde elimizde ciddi veriler var" ifadelerini kullandı.

Memurların hesaplarında paralar iddiası

Bir başka iddiaya göre ise 53 Polis Memurunun banka hesaplarında bulunan yüksek meblağlar. Bir süre önce kurulan Mali Polisin bu konuda önemli bulgulara ulaştığı da idida ediliyor.

Binlerce kişi tedirgin

KKTC'de yaşanan listeleme ve soruşturmalar neticesinde binlerce kişinin tedirgin olduğu da belirtiliyor. Özellikle iş dünyasının bir takım küçük husumetler nedeni ile bu tip listelerde olma endişesi yaşadığı gelen haberler arasında.

Din İşleri Dairesi memurları da mercek altında

KKTC'de faaliyette bulunan Din İşleri Dairesi memurlarının da FETÖ/PYD yapılanması çerçevesinde mercek altına alındığı ve haklarında istihbarat bilgileri toplandığı da iddia ediliyor.

KKTC'de bulunan öğrenci yurtları, camiler ve bir takım sivil toplum kuruluşları da bu yapılanma çerçevesinde mercek altına alınmış durumda

İlgili Haber:

KKTC'de FETÖ Soruşturması: 53 Polis'ten sonra 300 sivil listesi iddiası

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler