• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Ece Balcı başkanlığa getirildi

TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, konuşmasına yeni seçilecek başkan ve yönetime başarılar, bugüne kadar görev alan kişilere de teşekkür ederek başladı.
Ece Balcı başkanlığa getirildi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçesi 6. Olağan kongresi yapıldı. TDP Mağusa İlçe Başkanlığına Ece Balcı seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hasan Bilgehan, Ceyda Püsküllü, Tezer Oğuzkan, Mehmet Çaltın, Yusuf Cohar, Tuğçe Gökbörü, Ümit Emin, Feridun Korkunal, Pembe Yıldırım. Yedek Üyeler: Ülkü Yılmaz, Özden Uluçay, İlhan Onbaşı, Seyit Soydan Cambazoğlu, Gülin Gündeğer.

-Cemal Özyiğit-

TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, konuşmasına yeni seçilecek başkan ve yönetime başarılar, bugüne kadar görev alan kişilere de teşekkür ederek başladı.

 Konuşmasında hükümetin icraatlarına da değinen Özyiğit, TL kaynaklı yaşanan ekonomik sıkıntıların olumsuz etkileri olduğunu, özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşların bu olumsuzluktan daha fazla etkilendiklerini belirtti. Hükümet olarak bu sıkıntıların aşılması adına canla başla çalıştıklarını, son olarak elektriğe yıl sonuna kadar zam yapılmaması kararı üretildiğini belirten Özyiğit, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

         Tüm uğraşlarının her türlü zorluğa rağmen gelecek kuşaklara yaşanabilir bir yapı bırakmak olduğunu belirten Özyiğit, tek gailelerinin toplumun geleceği olduğunu vurguladı.

TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs sorunu için görevlendirilen Lute'un raporunu sunmasının ardından yeni bir sürecin başlayabileceğini belirterek, beklenti ve temennilerinin müzakerelerin en kısa sürede başlayarak Federal bir çözüme ulaşmak olduğunu kaydetti. Özyiğit, "Beklentimiz müzakerelerin en kısa sürede başlamasıdır, ancak ucu açık müzakerelerin yarar sağlamayacağı gerçeğinden hareketle, sonuç alıcı müzakere sürecinin başlamasını desteklemekteyiz. TDP olarak bizler de kalıcı federal devlet yapısının oluşturulması adına her türlü katkıyı yapmakta kararlıyız" dedi.

-Cemal Varoğlu-

TDP Genel Sekreteri Cemal Varoğlu, adanın en güzel plajlarının bulunduğu, en zengin tarihi eser ve kalıntıların bulunduğu Mağusa ve bölgesinin turizmin merkezi olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

14. yüzyılda inşa edilen ve özelliklerini bugüne kadar sürdüren Mağusa Surları'nın Kültür Turizmi açısından çok önemli olduğunu belirten Varoğlu, gotik mimarının tüm özelliklerini taşıyan Lala Mustafa Paşa Cami ile Aziz Barnabas Manastırı ile Salamis kalıntılarının cazibe merkezi olduğunu ifade etti ve "Hem doğayı hem de tarihi eserleri korumak gelecek kuşaklara karşı herkesin sorumluluğudur" dedi. Bu bağlamda planlamanın çok önemli olduğunu belirten Varoğlu, "Plansız yapılaşma ancak ve ancak kaosa neden olur" dedi.

TDP Genel Sekreteri Cemal Varoğlu, demokrasi, insan hakları, eşitlik ve adalet olgularının kendileri açısından vazgeçilmez olduğunu, ister muhalefet isterse hükümette olsun bunları sonuna kadar savunmaya devam edeceklerini belirterek, toplumun beklentilerini karşılamak adına canla başla çalıştıklarını ifade etti. Varoğlu, "Tüm çaba ve uğraşımız topluma daha iyi bir gelecek yaratmak içindir" dedi. 

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Varoğlu, Lute'un Kıbrıs konusu ile ilgili raporunu sunmasının ardından yeni bir sürecin başlayabileceğini belirterek, TDP olarak Federal temelde bir çözüm için her türlü katkıyı yapmakta kararlı olduklarını kaydetti.

-Ece Balcı-

TDP Mağusa İlçe Başkanlığına seçilen Ece Balcı da bu göreve getirilmesine destek veren tüm kişilere teşekkür etti. Balcı, gerek toplumun yapısal sorunları, gerekse Kıbrıs Sorunu'nun çözümü konusunda ekibiyle birlikte ciddi bir çalışma yapma kararlılığında olduklarını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler