• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 13 °C
  • Güzelyurt 9 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara -1 °C

Fransa'dan ibretlik hareket!

Fransa'dan ibretlik hareket!

Fransa satılamayan yiyecekleri yardım kuruluşlarına vermeye zorlayacak

Fransa, büyük süpermarketleri satamadıkları yiyecekleri yardım kuruluşlarına vermeye zorlama kararı aldı.

Fransız parlamentosu oy birliğiyle büyük süpermarketleri satamadıkları yiyecekleri yardım kuruluşlarına vermeye zorlama kararı aldı. Yasaya göre satılamayan yiyecek ürünlerinin imha edilmesi de yasaklanacak.

Sosyalist Parti'den milletvekili Guillaume Garot, süpermarket çöplerinde yenilebilir yiyeceklerin olmasının kabul edilemez olduğunu söylerken, yeni yasayla yiyeceklerin yardım kuruluşlarına verileceği, hayvan maması olarak kullanılacağı ya da tarlalara gübre olarak verileceği belirtiliyor.

Tüm büyük süpermarketlerin bir yardım kuruluşuyla anlaşma yapması gerekeceği de söylenirken, Fransa'da her yıl kişi başı 20-30 kilogram gıda israfı yapıldığı, bunun da yıllık maliyetinin 12-20 milyar dolar arasında olduğu söyleniyor. Hükümet, 2025'e kadar bunu yarıya düşürmeyi umuyor. (solhaber)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler