• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Girne Üniversitesi 6. Dönem mezunlarını verdi…

Doç. Dr. İrfan S. Günsel: “Üniversiteler akademik özgürlük ve kurumsal özerkliğe sahip kamu tüzel kişiliğine haiz yükseköğretim kurumlarıdır”…
Girne Üniversitesi 6. Dönem mezunlarını verdi…

Girne Üniversitesi 2015/2016 Güz Dönemi mezunlarını uğurladı. 2013 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan ve 6. mezuniyet törenini gerçekleştiren Girne Üniversitesi, yeni kampüsünde ilk mezunlarını verdi.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre mezuniyet törenine, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S.Günsel, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Girne Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin Dekanları, öğretim elemanları, bürokratlar, konuklar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törende Girne Üniversitesi Rektör Vekili İlkay Salihoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve mezun öğrenciler adına konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardında Girne Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

Doç. Dr. İrfan Günsel: “Girne’mizin adını alarak Eğitim Bakanlığımız ve YÖDAK tarafından 3 yıl önce 19.3.2013 tarihinde kurulmuş ve Yükseköğretim Yasası’nın verdiği yetki çerçevesinde Kamu Tüzel Kişiliği kimliği ile hedeflerine süratle ve kararlılıkla ulaşmaya devam etmektedir”

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç Dr. İrfan S. Günsel yaptığı konuşmada; “Üniversiteler, bilgiyi üretmek, yaymak ve topluma hizmet etmek amacıyla, bilim ve teknoloji ile ilgili araştırmaların yapıldığı, bilimsel kuram ve yöntemlerin üretildiği, geliştirildiği, öğretildiği ve uygulandığı, ulusal kültürün insanlığın evrensel değerleriyle bir arada geliştirilip yayıldığı, özgür ve yaratıcı düşüncenin yeşerme ortamları sağlayan, akademik özgürlük ve kurumsal özerkliğe sahip kamu tüzel kişiliğine haiz yükseköğretim kurumlarıdır” dedi.

“İşte bu temel ilkeler ve özelde toplumumuz ve ülkemize, genelde toplumlara, tüm insanlığa ve dünyamıza hizmet edebilmek amacıyla, Kıbrıs’ımızın en güzel liman şehri olan Girne’mizde, Girne’mizin adını alarak Eğitim Bakanlığımız ve YÖDAK tarafından 3 yıl önce 19.3.2013 tarihinde kurulmuş ve Yükseköğretim Yasası’nın verdiği yetki çerçevesinde Kamu Tüzel Kişiliği kimliği ile hedeflerine süratle ve kararlılıkla ulaşmaya devam etmektedir” ifadelerine yer veren Doç. Dr. İrfan Günsel, “üniversitemiz ve daha da doğrusu herkesin üniversitesi Girne Üniversitesi bugün altıncı kez mezunlarını veriyor. Girne Üniversitesi, 3 yıl önce Yakın Doğu Üniversitesi’nden Mütevelli Heyeti kararı ve YÖK ile YÖDAK’ın onayıyla 17 yıllık tecrübesi bulunan Denizcilik Fakültesi ve Yüksek Okulu’nu 450 öğrencisi ile devralmış ve 3 Fakültesi ve 1 Yüksekokulu ile evrensel boyuttaki hizmetine başlamıştır” dedi.

Doç. Dr. Günsel: “Yeni fakülte binalarının ve Girne Üniversitesi Hastanesi’nin inşaatları son hızla devam ediyor”

Girne Üniversitesi’nin hızlı gelişimine ve büyümesine değinen Doç. Dr. İrfan Günsel, “1996 yılında açılan, coğrafyasında en geniş kapsamlı ve en donanımlı Denizcilik Fakültesi’ni, öğrencisi, öğretim elemanı, teknik donanımı, modern simülatörü, iki adet eğitim ve araştırma gemisi ve diğer envanterinde bulunanların tamamını devralarak kurulan üniversitemiz, 2013 yılında Denizcilik Fakültesi, Deniz İşletmeciliği Fakültesi, Deniz Bilimleri Fakültesi olmak üzere üç olan fakülte sayısını artırarak dörde çıkarmış ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi de eğitimlerine başlamıştır. Bunlarla birlikte dört yıllık Türkçe eğitim veren iki bölümlü Denizcilik Yüksekokulu ve İngilizce eğitim veren üç programlı Denizcilik Meslek Yüksekokulu da Girne Üniversitesi bünyesinde yer almışlardır. Bugün 37 ülkeden 1050 öğrencisi ile faaliyetlerini sürdüren Girne Üniversitesi, sizlerin de bildiği gibi, 15 Kasım 2015 tarihinde yeni kampüsüne geçerek aynı tarihte attığı başta Tıp Fakültesi olmak üzere yeni fakülte binaları ve Girne Hastanesi temelleri ile gerek kapasite gerek donanım gerekse bilimsel ve akademik olarak büyümeye ve gelişmeye hızla devam etmektedir”

Denizcilik ile ilgili tüm programları Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve T.C.Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı denetiminde ve bu kurumların kuralları çerçevesinde düzenlenmekte olduğu vurgularken, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi de T.C.Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Sivil Havacılık Dairesi Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) normlarında eğitim verildiğini sözlerine ekleyen Doç. Dr. İrfan Günsel, “Girne Üniversitemiz, 2 Avrupa Biriliği Projesi’ni tamamlamış halihazırda 1 TÜBİTAK ve 1 Avrupa Biriliği projesini de yürütmektedir. Girne Üniversitesi, Türkiye’nin ondan fazla devlet ve özel üniversitesi, Azerbaycan, Ukrayna ve Moldova Cumhuriyeti’nin birçok üniversitesi ile eğitim, araştırma alanlarını kapsayan işbirliği protokolleri imzalamıştır” dedi.

Doç. Dr. İrfan Günsel “2013 yılında Girne Üniversitesi kurulurken birçok hedefle yola çıktığımızı belirtmiştik. İşte bu hedeflere birer birer ulaştığımızı hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayında 1 yıl içinde tamamlama sözü verdiğimiz Girne Üniversitesi Hastanesi’nin inşaatı bugün de gördüğünüz üzere süratle devam etmektedir. Girnemiz’in ve dolayısıyla ülkemizin geleceğine damga vuracak bu yatırımlar ve gelişmeler hepimizi gururlandırmaktadır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Girne Üniversitesi için kurduğumuz hayalleri gerçekleştirerek koyduğumuz hedeflere ulaşmanın mutluluğu içindeyiz”

Doç. Dr. İrfan S. Günsel’in ardından, kürsüye gelen Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu “Bugün Girne Üniversitemizin altıncı, yeni kampüsümüzdeki ilk mezuniyet törenimiz olmasının gurunu yaşıyoruz. Yeni mezunlarımızı yeni yaşamlarına uğurladığımız başarılarının gururunu yaşamaya başlayacağımız anlamlı ve kutlu bir gün yaşıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Salihoğlu, Üniversiteler bilginin üretilip yayıldığı ve bunlarla başta bulunduğu toplumların ve medeniyetlerin ve dünyamızın sorunlarına ürettikleri bilgilerle çözümler üreten kurumların olduğunu anımsatırken; bilimin, toplumların kalkınmasına, değerler yaratmasına, eleştirel düşünceyi öğretmesine ve araştırmalar yapmasına imkan sağlamakta olduğunu, bir başka deyişle bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip, yüksek düzeyde eğitim, öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan fakülte, enstitü, yüksekokul vb. kuruluş ve birimlerden oluşan öğretim kurumunun üniversite olduğunu ifade etti..

Salihoğlu; “ Uluslararası tanınmışlık stratejisi kapsamında hedeflerimize hızla ulaşıyoruz. Girne Üniversitesi’nin şimdilik yalnızca Denizcilik ile Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültelerinde 37 farklı ülkeden 1050 öğrencimiz eğitim görmektedir. Öte yandan eğitime verdiğimiz önem kadar araştırmaya da önem vermekteyiz. Bu kapsamda rekabete dayalı ulusal ve uluslararası kurumlardan yüksek kalitede araştırma projeleri almayı başarıp söz konusu araştırmaları denizlerimizde başarı ile sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı .

Prof. Dr. Salihoğlu: “Girne Üniversitesi sadece eğitim alanında değil şehrin tüm ihtiyaçlarına cevap vermek için hizmette”

“Girne Üniversitemiz sadece eğitim ve bilim alanında değil, içerisinde bulunduğu Girne’mize ve ülkemizin tüm ihtiyaçlarına cevap vererek, üniversite-şehir bütünleşmesi çerçevesinde hem sosyal sorumluluk projeleri hem de sanat, kültür ve spor alanlarında katkılar sağlayarak Girne’mizle çok kısa sürede bütünleşmiştir. Yeni kampüsümüze taşınmamızla birlikte birçok sosyal sorumluluk projesine imza attık ve Girne’mize modern bir Tarih-Sanat Müzesi kazandırmak için gerekli çalışmalarımıza başladık. Yapacaklarımızla geleceğin Girne’sini, öğrencilerimizle, bilim insanlarımızla ve Girnelilerle birlikte inşa edeceğiz” diyen Prof. Salihoğlu son olarak mezunlara seslenerek; “Mezunlarımız, sizler her dönemde, üniversitemizi o yıl taçlandıran en değerli varlıklarımızsınız. Mezuniyet sizler için umut ve gelecek, Üniversitemiz için ise, sizlerle gurur duyma, başarılarınızla övünç duyma döneminin başlangıcıdır” dedi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun konuşmasının ardından yüksek derece ile mezun olan öğrenciler adına Murat Dendeşer ve Akirp Akotohm kürsüye gelerek konuşmalarını yaptılar.

Konuşmalardan sonra diplomaların verilmesine geçildi. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği’nden mezun olan öğrenciler kep atmasının ardından mezuniyet töreni son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler