• BIST 10276.88
  • Altın 2387.588
  • Dolar 32.2367
  • Euro 34.7051
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C

Girne'de Belediyesi'nin katkısı ile önemli eylem

Girne'de Belediyesi'nin katkısı ile önemli eylem

Girne Belediyesi tarafından halkı bilinçlendirmek ve trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekip, farkındalık yaratmak amacıyla çok önemli bir etkinlik düzenlendi. “Trafik Hayattır, Trafikte Biz De Varız” etkinliği ile bir çok vatandaş Pazar gününde yollara döküldü. Etkinlikte engelli bireylerde yaşam hakları ve hak ettikleri fırsat eşitliği için yer aldı.

Girne Belediyesi tarafından düzenlenen ayrıca Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı, sivil toplum örgütleri ile kuruluşların da destek verdiği “Trafik Hayattır, Trafikte Biz De Varız” etkinliği dün gerçekleşti. Etkinlikte, engelli bireyler, yayalar, bisikletliler ve motosikletliler broşür dağıtımı yaptı ve grup temsilcileri Kordonboyu’nda Atatürk Anıtı Tören Alanı’nda birer konuşma gerçekleştirdi.

DSC_5072

GÜNGÖRDÜ: GENÇ BİSİKLETÇİ BİZİ TEŞVİK ETTİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuşmasında, trafik konusunda halkı bilinçlendirmek ve trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekip, farkındalık yaratmak amacıyla Yağmur Aydındağ isimli milli bisikletçinin kendilerini teşvik ettiğini söyledi. Nidai Güngördü, trafikte hareket etmenin kurallara bağlı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, trafiğe çıkan herkesin birbirine karşı saygılı olması gerektiğini belirtti. Güngördü, etkinliğe katılan herkese kazasız günler dileyerek, etkinliğin düzenlenmesinde katkı koyan Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı’na, Engelliler Spor Federasyonu’na, Bisikletliler Federasyonu’na, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne, Engelliler Dayanışma Derneği’ne, motosiklet kulüplerine,Telsim ve Beşparmak Lions Kulübü’ne teşekkür etti.

TAÇOY: HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Etkinliğe katılan Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Hasan Taçoy yaptığı konuşmasında,  sürücülerin bilinçlendirilmesiyle, trafik kazalarının azalacağına ve trafik kazalarında ölümlerin yaşanmayacağına dikkat çekti. Taçoy, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

DSC_5124

KARAS: ETKİNLİĞE KATILMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ

Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Ulaştırma Bakanlığı’nın düzenlediği Trafik ve Yol Güvenliği Çalıştayı’nın ardından Girne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Trafikte bizde varız” etkinliğine katılmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

SUAY:ENGELLİLER TOPLUMUN BİR PARÇASIDIR

Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Suay, engellilerin toplumun içerisinde bir grup değil, toplumun bir parçası olduğunu belirterek, her alanda olduğu gibi engellilerin de trafikte var olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

KİBRİT: TRAFİK KAZALARINDAN DOLAYI SAYIMIZ ARTIYOR

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Bedensel engelliler olarak toplumun içinde var olup, engelsiz bireylerle kucaklaşmak istediklerini ancak ülkedeki altyapı eksikliklerinden dolayı bunun çok zor olduğunu söyledi. Kibrit, trafik kazalarından dolayı birçok kişinin sakat kaldığını belirterek, aralarına yeni bedensel engellilerin katılmaması için herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini savundu.

ADADEMİR: ALTYAPI ÇALIŞMASI YAPILMALI

Bisikletliler Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, milli bir bisikletçi olan Yağmur Aydındağ’ın girişimleriyle düzenlenen trafikte farkındalık etkinliğinin önemine dikkat çekerek, trafikte yaşanan sorunlarının giderilmesi için aynı zamanda altyapı çalışması yapılması gerektiğini de vurguladı.

YÜKSEK: 10 YILDA, 45 MOTOSİKLETLİ ÖLDÜ

Motosiklet kulüpleri adına konuşan Ali Yüksek, son 10 yılda yaklaşık 45 motosiklet sürücüsünün trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirterek, birçok kişinin de sakat kaldığını ifade etti.

ALTUĞRA: ENGELLİLERE VE YAYALARA SAYGI DUYULMALI

Girne milletvekili ve Beşparmak Lions Kulübü üyesi İzlem Gürçağ Altuğra, trafikte yaşanan kazalardan dolayı can kayıplarının yanı sıra birçok kişinin de sakat kaldığını vurguladı. Altuğra, trafikte yayaların ve engellilerin de bulunduğunun unutulmaması gerektiğini ve araç kullananlar tarafından saygı duyulması gerektiğini aktardı.

Etkinliğin düzenlenmesinde girişimde bulunan Yağmur Aydındağ, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’a birer teşekkür plaketi takdim ederek, etkiniliğe katılan herkese teşekkürlerini sundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler