• BIST 10181.03
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Gözel Halim alkışlarla anıldı

Avukat Gözel Halim ölümünün birinci yılında anıldı
Gözel Halim alkışlarla anıldı

Eski milletvekillerinden ve Kurucu Meclis Üyelerinden Limasol Türk Kooperatif Bankası eski yönetim kurulu başkanı, Ziya Rızkı Vakfı’nın ve Limasol Sigorta’nın kurucusu Avukat Gözel Halim ölümünün birinci yılında anıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan anma töreninde Gözel Halim adına kurulan  İyi İnsan Kültür Vakfı’nın duyurusu da yapıldı.

Gecenin sunumunu yapan oğlu Batuhan Halim konuşmasına, babasının sevgi dolu, mutluluğu önplana çıkartan biri olduğunu anımsatarak başladı. Babasının kendilerine insanı seven, onu anlayan, adalet duygusuyla hayatı doyasıya yaşatmayı öğrettiğini ifade etti.

GÖZEL HALİM İYİ İNSAN KÜLTÜR VAKFI KURULUYOR

Batuhan Halim, babalarının birinci ölüm yıldönümünde Gözel Halim İyi İnsan Kültür Vakfı’nı kurduklarını da müjdeledi.

Kurulan vakıf aracılığıyla, babasının öğretilerinin daha çok insana ulaştırılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

GH ANMA TORENu0130 SONU

ARKADAŞLARI O’NU ANLATTI

Batuhan Halim’in babasını anlatan  ve vakfın kuruluşunu ilan ettiği konuşmasının ardından, Gözel Halim’i anlatan bir kısa film ve slayt gösterisi yapıldı. Ardından arkadaşları kürsüye çıkarak Gözel Halim’le yaşadıkları anılarını aktardılar.

Gözel Halim’in hukuk eğitimini birlikte aldığı ve son günlerine kadar dostluğunu devam ettirdiği Yüksek Mahkeme eski Başkanı Taner Erginel’in konuşmasından sonra, İsmail Bozkurt’ta Gözel Halim ile siyasi yaşamındaki anılarını aktardı.

GözelHalim’le  uzun yıllar dostluğunun sürdürdüğünü söyleyen 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, da Gözel Halim’in iyi bir insan olduğunu ve konuşmaları ile insanı motive edip yaşama bağlama yeteneğinin olduğuna dikkat çekti.

37 yıl Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın yönetim kurulu başkanlığına seçilenGözelHalim’i şu andaki yönetim kurulu başkanı Gözel Halim’in yakın dostu Hüseyin Kemaler de, “ O iyi bir abi, iyi bir dost ve çalışkan bir kişi idi”  sözleriyle anlattı.

Arkadaşlarının Gözel Halim ile olan anılarını anlatmasının ardından kızı İpek Halim’in de babasını anlattığı sunumunda babasının en önem verdiği 2 öğretiye dikkat çekti: Yardım et ve Sev. Bu duygularla yoğrulan Gözel Halim’in nasıl bir baba ve sevgi dolu bir insan  olduğunu aktardı.

Ayakta Alkışlarla tamamlanan törene Limasol Bankası yönetim kurulu üyeleri, şube ve birim müdürleri, çalışanları, bankanın eski müdürleri, avukatlar, Girne Barosu eski ve yeni başkanları, kıdemli savcılar, yargıçlar, eski ve yeni Gözel Halim Hukuk Bürosu çalışanları,Gözel Halim’in dostları, ailesi,Limasol Sigorta müdürü, çalışanları, politikadan yakın dostu milletvekili Hüseyin Angolomli, Zeki Çeler, TDP Başkanı Cemal Özyiğit, Mustafa Akıncı, basın mensupları, iş dünyasından AplayKocareis, Mustafa Toros ve sevenleri katıldı.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler