• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Harmancı: “Mülteciler öteki değil şehrin bir parçasıdır”

LTB Tüm renklerin yaşam bulduğu bir şehir” felsefesi çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor...
Harmancı: “Mülteciler öteki değil şehrin bir parçasıdır”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) herkesin ortak yaşam alanı olan başkent Lefkoşa’da yaşayan her renge eşit hizmet götürebilme adına oluşturduğu “Tüm renklerin yaşam bulduğu bir şehir” felsefesi  çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Sadece vatandaşların değil şehirde yaşayan mültecilerin de yerel yönetim hizmetlerinden eşit olarak faydalanma  hakkı olduğuna inanan LTB bu çerçevede 18 Haziran “Dünya Mülteciler Günü” dolayısıyla belediyenin faaliyete koyduğu Paylaşım Mutfağı vasıtasıyla  50 kişiye yemek verdi.


Sistematik destek ve sürekli iletişim


2015 yılında LTB tarafından oluşturulan  LTB Mülteci Hakları Komisyonu’nun  Mülteci Hakları Derneği(MHD) işbirliği ve dayanışmasıyla şehirdeki sığınmacı ve mültecilerin gerek günlük ihtiyaçlarının giderilmesi gerekse toplum yaşamına daha kolay adapte olabilmeleri için sarfettiği yoğun çabaları sürdüren LTB, 50 kişiye verilen yemek yanında MHD’nin belirlediği bir aileye de düzenli olarak yemek gönderiyor. LTB ile MHD koordinasyonunda 1 kamyona yakın çocuk maması, çocuk bezi,kıyafet,kuru gıda ve 1 adet çocuk arabasından oluşan ihtiyaç malzemesi de Derneğe ulaştırılarak ihtiyaçlı insanlara verildi. Yine MHD ile işbirliğinde mültecilere yönelik 2 aylık Türkçe dersleri organize eden LTB mültecilerin temel düzeyde Türkçeyi konuşabilmelerine katkı koydu.

mul2.png
Harmancı: “Mültecilere insani yaşam koşulları sağlamak gerekir.”


 LTB Başkanı Mehmet Harmancı zor bir coğrafyada yaşadıklarını ve bu coğrafyanın kıyılara vurmuş masum çocuk bedenleriyle dolu olduğunu görmekten utandıklarını kaydetti.Canlarını kurtarmak ve insani bir yaşam için savaşlar ve zulümlerden kaçmak zorunda kalan insanların sığındığı coğrafyalardan biri olan Kuzey Kıbrıs’ta onlara insani yaşam koşulları sağlamak gerektiğinin altını çizen Harmancı başkentin yerel yönetimi olarak MHD ile işbirliği içerisinde mülteci ve sığınmacılara yönelik aktif olarak çalıştıklarını ifade etti. Belediyenin eldeki imkanları sadece vatandaşlara değil şehirde yaşayan her bireye eşit dağıtma sorumluluğu bulunduğunu ve kendilerinin de öyle hareket ettiğini kaydeden Harmancı “Mülteciler öteki değil şehrin bir parçasıdır.Paylaşmak,el ele  vermeyi ve birlikte güzel şeyler yapmayı başarabilmektir. Paylaştıkça daha eşit ve daha adil bir ülke yaratacağız” dedi.

mul3.png
Harmancı: “ MHD ile dayanışma ve işbirliği içinde çalışıyoruz.”


MHD’ne de çok zor bir dönemden geçen bu coğrafyada yaşam mücadelesi veren mülteci-sığınmacılara karşı daha iyi hizmet verebilme adına gösterdikleri dayanışma ve işbirliğinden dolayı teşekkür eden Harmancı bu paylaşımcı yaklaşımın görev süresince süreceğini söyledi. 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler