• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Harmancı: Önceliğimiz çalışanların sosyal yatırımları

BES'in masaya getirdiği yeni önerilerin kabul edilmesi mümkün değil
Harmancı: Önceliğimiz çalışanların sosyal yatırımları

LTB Belediye Başkanı Mehmet Harmancı sosyal medya hesabından önemli açıklamalar yaptı.

İşte o açıklama;

Herkese İyi akşamlar dilerim;

Biliyorsunuz ki, KKTC Meclisi'nden yeni geçen Belediyeler değişiklik yasası nedeniyle, bizlerin de ana hedefi olan çalışanların sosyal sigorta, ihtiyat sandığı ve paye yatırımları Ocak ayı itibarı ile, ya ödenmek zorunda ya da bütçeden alınan katkıdan otomatik olarak yatırılması artık zaruridir. Bizlerde yeni bütçe oluşumunda buna istinaden belediye meclis üyelerimizle birlikte kaynaklar arıyoruz. 2015 yılı içerisinde yerel gelirlerimizde her ne kadar %12'lik (4 Milyon TL) bir artış yakalamış olsak da, 2016 yılı içerisinde, belediyemizin 2015 yılı içersinde ürettiği 4 Milyon TL'ye ek olarak üretmesi gereken en az 6 Milyon TL daha var.

Belediyeye yıllardır ödenmeyen, su vesair borcu olan büyük iş insanları var. Bir tanesinin borcu örneğin 3 Milyon TL'ye yakın. Bunlara ilişkin hukuki süreçleri de başlatmış durumdayız. Bu konuda kararlı tutumumuz sürecek.

Öte yandan uzun bir dönem müzakere edilip 2 ay önce onaylanan Toplu İş sözleşmesi için Kasım sonuna kadar taraflar mali konularda öneri getirebiliyordu. Hal böyleyken ve ortada üretmememiz gereken artı bir değer varken sendika yeni önerilerle geldi. Bu önerilerin mali boyutu tam tamına yıllık 5 Milyon Türk Lirası!

Değerli arkadaşlar, ben ve arkadaşlarım bugüne kadar sizin vergilerinizin tek kuruşunun dahi bireysel harcamaya dönmemesi için çok çalıştık, belediyeyi temsilen yaptığımız hiçbir yurtdışı ziyaretimizi sizin vergilerinizle yapmadık. Bizi ziyarete gelenlere ikramlarımızı sizin vergilerinizle yapmadık, hiçbir düğün ve cenazeye sizin vergilerinizle çiçek göndermedik. Birçok konuda farklı kesimlerle dayanışarak işbirlikleri geliştirdik. Birçok proje geliştirdik, kendi adımıza daha iyi hizmet ve beklentileri karşılama yönünde her gün inat ve ısrarla mücadele ettik. Mutlaka hatalarımız da olmuştur.

Bu şehire ve bu şehrin insanına hiç enkaz edebiyatı yapmadık dertlerimizi çözmeye insanımıza hep doğru bilgiyi vermeye çalıştık.

Yine aynı hassasiyetle, BES'in masaya getirmiş olduğu önerilerin, mevcut mali durum içerisinde yapıcı ve/veya tutarlı okunması maalesef mümkün değildir.

Bu önerilerin tümü masada tarafımca ret edilecektir, ben ve arkadaşlarım bu geminin sahibi değiliz biz toplum tarafından bu makamlara geçici olarak görevlendirilen kişileriz, burasının sahibi siz Lefkoşalılarsınız, aynı zamanda bu gemiye en çok sahip çıkması gerekenler de belediyenin emekçileri olmalıdır.

Geçmişte LTB'de bugün Erenköy belediyesinde yaşanan dramlar ortadayken bu istekler kaos ve çalışma düzeninin dinamitlenmesidir.

2016 evet zor bir yıl olacak, biz bu zorlukları bilerek göreve geldik, bu yılı yine toplumumuzla dayanışarak, bilgi vererek ve mücadele ederek geçireceğiz.

2016 yılı için hedefimiz, Lefkoşalılara hizmette herhangi bir gerileme yaşatmadan, hatta arttırarak, biraz daha fazla nefes alabilen bir belediye.

Çalışma arkadaşlarımızdan beklentim kurumlarına sahip çıkmalarıdır ve birlikte bu artı değeri üretmek için mücadele etmemizdir.

Herkese sabırla okuduğu için teşekkür ederim.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler