• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Hasan Çakmak’a temsilcilik ve ödül

Hasan Çakmak’a temsilcilik ve ödül

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da kültür sanatla ilgili çalışmalarına devam ediyor.

2014 yılında yazdığı kitaplara ve yaptığı çalışmalara verilen birçok ödülün ardından 2015 yılında da Çakmak’a Eskişehir’de verilen ödülün ardından, davet edildiği “Avrasya Sanatçı Buluşması”nda “Temsilcilik”, İstanbul magazin gazetecileri tarafından (magazinci.com) da “En Başarılı Yazar” ödülü verildi.

Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği’nin her yıl düzenlediği etkinlikler kapsamında bu yıl Antalya’da organize ettiği “Avrasya Sanatçı Buluşması”na başta Fransa, Almanya, Azerbaycan, Rusya, Bulgaristan, Irak, Doğu Türkistan, Türkiye  ve Kıbrıs’tan yazar ve sanatçılar katıldı.

Antalya’da düzenlenen organizasyonda Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’a derneğin ve organizasyonun “Kıbrıs Temsilciliği” verildi.

Organizasyonda bir konuşma yapan Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği başkanı Savaş Ünal dünyanın birçok yerinden Türkçe yazılar yazan Türkçe kitaplar çıkaran yazarların ve şairlerin bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Uzun süredir dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığı çalışmaları takdirle takip ettiğimiz yazar Hasan Çakmak’ın aramızda olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş Ünal, organizasyonda Hasan Çakmak’a “Kıbrıs Temsilciliği”ni verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs’ta kültür sanat adına yapılan üretimi takdirle karşıladıklarını belirten Ünal, Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’ı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Hasan Çakmak kendisine “Kıbrıs Temsilciliği”nin verilmesinin ardından yaptığı konuşmada böylesi bir payeye kendisinin layık görülmesinden dolayı duyduğu onuru dile getirdi.

ODUL-2HADRİYANOS HOTEL’DE İMZA GÜNÜ

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak Antalya’da katıldığı “Avrasya Sanatçı Buluşması”nda sanatseverlere kitaplarını da imzaladı.

Antalya Hadriyanos Hotel’in havuz başında düzenlenen imza gününde Hasan Çakmak “Damlacıklar” isimli kitabını dünyanın çeşitli yerlerinden gelen sanatçılara ve sanatseverlere imzaladı.

İlginin oldukça yüksek olduğu organizasyona dünyanın çeşitli ülkelerinden 230 sanatçı ve yazar katıldı.

MAGAZİN GAZETECİLERİNDEN ÖDÜL

2014 yılında yazdığı kitaplara ve yaptığı çalışmalara verilen birçok ödülün ardından 2015 yılında da Hasan Çakmak’a Eskişehir’de verilen ödülün ardından, İstanbul’da magazin gazetecileri tarafından (magazinci.com) da “En Başarılı Yazar” ödülü verildi.

İstanbul Sheraton Hotel'de düzenlenen “En İyiler” gala gecesinde Hasan Çakmak’a “En Başarılı Yazar” ödülü Show TV Ana haber sorumlusu Ece Üner tarafından takdim edildi.

Ödül takdimi sırasında bir konuşma yapan Hasan Çakmak, ödülü Türkiye’nin yakın bir geçmişte kaybettiği büyük yazarı Yaşar Kemal’in önünde saygı ile eğilerek aldığını söyledi. Çakmak önemli olanın ödül almak değil Yaşar Kemal’in fikirlerini yaşatmak olduğunu söyledi.

Kendisini ödüle layık gören herkese teşekkür ettiğini ifade eden Hasan Çakmak, “Okuyucularıma herkesten farklı özel bir teşekkür ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler