• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Havada aşk kokusu var

Havada aşk kokusu var
Her yılın 14 Şubat Günü dünya genelinde kutlanan Sevgililer Günü, ülkemizde de en özel şekilde kutlanıyor. 14 Şubat’ta en çok tercih edilen hediyelerin başındaysa tabi ki aşkın sembolü kırmızı güller geliyor. Sevgililer gününe özel aranmanlar, hediye paketleri ve romantik bir güne özel şekilde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Ahmet VAMIK

Dünya genelinde kabul görmüş en özel günlerin başında gelen 14 Şubat Sevgililer Günü, aşkın ve sevginin doruğa ulaştığı gün olarak biliniyor. Birçok kişi günler öncesinden sevdiği kişiyi mutlu etmek için kolları sıvadı. Hediyeler, çiçekler, organizasyonlar ve daha birçok sürprizle bu günü özel kılmaya çalışanlar için aşkını ifade etmenin en iyi yolu tabi ki çiçeklerden geçiyor. Sevgililer gününde maddi olarak birçok hediye alınsa da manevi hediyelerde dikkat çekiyor. Peluş ayılar, kalpli yastıklar ve balonlar bu özel günde en çok tercih edilen hediyelerin başında geliyor. Özellikle aşkı sembolize eden kırmızı güllerin tercih edildiği bu özel günde çiçekçilerde hummalı bir çalışma içerisinde. Çiçek fiyatları bu özel günde 10 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar çıkabiliyor.

AHM_0064

SEVGİLİLER GÜNÜ DÜN AKŞAM KUTLANDI

14 Şubat Sevgililer Günü’nün bu yıl Pazar gününe denk gelmesinden dolayı ülkemizdeki tüm oteller ve restoranlar Sevgililer Günü programlarını dün gece gerçekleştirdiler. Özellikle 5 yıldızlı otellerde Türkiye’nin ünlü sanatçıları sahne alarak, Sevgililer Günü’ne renk kattılar. Bu özel günü dışarıda kutlamak isteyen çiftler için kişi başı 150TL’den başlayan fiyatlar 1000TL’ye kadar çıktı.

AHM_0062

ÇİÇEKÇİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Sevgililer Günü’nde en çok tercih edilen hediyenin çiçek olması nedeni ile çiçekçiler günler öncesinden güne özel şekilde hazırlıklarını yaptı. Çiçekçiler bir tek çiçek değil farklı armağanlar ile müşterileri ile buluştu. Güne özel kalp şeklindeki kartlardan farklı kurabiyelere kadar bu özel gün için alternatif hediyeler hazırladı. Yeni yılda çok fazla yüzü gülemeyen çiçekçiler sevgililer gününün daha mutlu şekilde karşıladı.

KARATAŞ: SEVGİNİN GÜNÜ

Tomurcuk Çiçek Evi işletmecisi Hanife Karataş, Detay’a yaptığı açıklamada “Sevginin günü olan bugün müşterilerimizin ilgisinden memnunuz. Geçtiğimiz yıllara oranla satışların daha az olduğu göze çarparken yinede alternatif ürünlerimiz ile vatandaşlara hizmet etmekten memnunuz” dedi. Karataş, 3 TL’den başlayan fiyatların 250 TL’ye kadar çıkabildiğini, bu yıl özellikle orkidelerin en çok tercih edilen ürünler olduğunu kaydetti. Karataş çok daha ekonomik fiyatlara alternatif çiçeklerin olduğunu da dile getirdi ve güllerin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda sevgililer gününün vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

TÜRKSEVER, “NE HEDİYE ALIRSANIZ ALIN YANINDA MUTLAKA BİR ÇİÇEKTE ALIN”

14 Şubat Sevgililer Günü için müşterilerine bir çok çeşit imkanı sunan Anatolia Çiçekçilik, aşkını çiçekle ifade etmek isteyenlere bu anlamlı güne özel imkanlar sunuyor. Sevgililer Günü’ne özel hazırlanan çiçek aranjmanları alıcılarını bekliyor. Özel günlerde çiçek fiyatlarının değiştiğine dair yanlış bir algı oluştuğunu söyleyen Anatolia Çiçekçilik direktörü Aydın Türksever, “yılda bir sadece sevgililer gününde çiçek alan adam tabi ki çiçeklerin fiyatını bilmez. Bu yüzden özel günlerde pahalı olduğunu zanneder” diyerek kendilerinin yıllardır aynı fiyatlardan satış yaptığını dile getirdi. Özel günlerde herkeste tatlı bir telaş olduğunu ve önceden planlar yaptığını belirten Türksever, sevginin para karşılığı olmadığını söyleyerek her bütçeye göre aranjman olduğunu kaydetti. Türksever, bu özel günün anlamının çiçek olduğunu ifade ederek, “ne hediye alırsanız alın yanında mutlaka bir çiçek alın” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler