• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

İdris: “Eğitimin başlaması olumlu, fakat kaos bitmedi”

“Görevden almalar için bütün yaz niye beklendi?
İdris: “Eğitimin başlaması olumlu, fakat kaos bitmedi”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi, Eğitim Komitesi Başkanı Asım İdris, Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda eğitimin yeniden başlamasının olumlu olmakla birlikte, yaşanan kaosun henüz sona ermediğini vurguladı.

Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndaki olayların başlıca sorumlusunun görevini ve sorumluluğunu zamanında yerine getirmeyen Bakanlık olduğunu ifade eden İdris, öğrencilerin eğitim hakkının sekteye uğramadığı, öğretmenlerin de sorunlarının çözümlendiği sorunsuz bir eğitim sürecinin önemine vurgu yaptı, bununla birlikte sorunların çözümlenmesinde yasal süreçlerin işletilmesi gerekliliği üzerinde durdu.

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda yaşanan sorunun, Müdür, Müdür Muavini ve 7 öğretmenin görevden alınarak veya nakil yapılarak çözümlenmeye çalışıldığını belirten İdris, bu kararı anlayışla karşılamakla birlikte, gerekçe gösterilmemesi nedeniyle alınan kararın hem yasal, hem de yöntem açısından sıkıntılı olduğu ve sorunları sadece bir süre erteleyecek içerikte olduğunu kaydetti.

“Görevden almalar için bütün yaz niye beklendi?

Eğitim Bakanlığı’nın Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda 24 Şubat 2015 tarihinde bir genel durum incelemesi yaptığını, bunun üzerinden aylar geçmesine rağmen, konunun hasır altı edilerek çözüm yönünde adım atılmadığını anımsatan İdris, “Eğitim Bakanlığı bu süre içerisinde denetleme sonucuna göre soruşturma açmış mıdır? Soruşturma açmışsa niye sonuçlandırmamıştır?” diye sordu.

Yapması gerekenleri zamanında yapmayan bakanlığın, okulların açılmasıyla birlikte yaşanan olaylar üzerine konuya yeniden müdahale etmek zorunda kaldığını belirten İdris, Bakanlığın sorunun çözümünü geciktirmekle, hem kaosa neden olduğunu, hem de öğretmen-öğrenci ve velileri karşı karşıya getirdiğini kaydetti.

Bakanlığın bu tutumunun grevler olmadan hiçbir sorun çözülemez algısının pekişmesine de neden olduğunu belirten Asım İdris, “TDP, eğitimde ve tüm diğer devlet alanlarında sorunların gününde doğru tespit edilip müdahalenin yapılmasından taraftır. Sorunun bu kadar uzamasının ve bu boyutlara gelmesinin en büyük sorumlusu görevini zamanında yerine getirmeyen Eğitim Bakanlığı’dır “ dedi.

 “GÖREVDEN ALMALAR HUKUKSAL ZEMİN ÜSTÜNE OTURMAZSA SORUNLAR DEVAM EDECEK”

Asım İdris, alınan kararların yasal zemine oturtulmaması halinde, çözüldü gibi görünen sorunun kısa süre sonra yeniden alevlenmesine ve olayın daha da karmaşık hale gelmesine neden olacağı uyarısında bulundu.

İdris, görevden almalarda soruşturma açılmaması, disiplin süreçlerinin başlatılmaması, grev yapan 14 öğretmenden 7’sinin hangi kriterlerle belirlendiği ve görevden alma gerekçelerinin ortada olmamasının sıkıntı yaratabileceğini kaydetti.

“Hükümet etme erkini elinde tutanlar, tüm adımlarında yasalar ve tüzüklere uygun adımlar atmak zorundadır” diyen İdris görevini zamanında yapmayarak olayların büyümesine neden olan hükümetin alelacele şekilde hiçbir yasal süreç başlatmadan ve hukuksal dayanağı ve gerekçeleri olmayan bir karar ürettiğini, buna karşılık görevden alınan öğretmenlerin de muhtemelen haklarını arama arayışına girerek hukuk yolunu takip edeceklerini belirtti. Yapılan müdahalenin resmi açıklamalarının ve tebligatlarının ardından, eğer yasal bir dayanak ve gerekçeler de birlikte açıklama yapılmazsa yeni sıkıntılı bir sürecin yaşanacağına dikkat çekti.

TDP olarak sorumlu bir muhalefet anlayışı ile olayları takip etmekte olduklarını ve Eğitim Bakanlığı ile ilgili tarafları uyarma sorumluluğu hissettiklerini belirten Asım İdris,  “Eğitimin tekrar başlamasını olumlu olarak karşıladığımızı tekrar belirtiriz, ancak gerekenlerin yapılmaması halinde de sürecin yeniden tıkanarak sorunun daha da karmaşık hale geleceği konusunda ciddi endişe taşımaktayız” ifadelerini kullandı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler