• BIST 9463.73
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İsrail savaş uçağı Golan Tepeleri'ni bombaladı

İsrail savaş uçağı Golan Tepeleri'ni bombaladı

İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının, Suriye'nin Golan Tepesi'nde Esad güçlerinin denetiminde olan üç noktayı bombaladığı bildirildi. Bölgedeki yerel aktivistler, bazı roketlerin Golan Tepesi'nde İsrail tarafına düşmesinin ardından bir İsrail savaş uçağının Suriye'nin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra kenti yakınlarında bulunan 90. Birlik ile birlikte üç noktaya saldırdığını kaydetti.

İsrail savaş uçaklarının 90. birlik yakınlarında yer alan topçu birliğine saldırdığını ifade eden aktivistler, "Golan'da İsrail tarafına düşen roketlerin ardından yoğun siren sesleri yükseldi, ardından bir İsrail uçağı rejim güçlerinin bulunduğu üç noktayı bombaladı" dedi. Bu arada İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'ye yönelik hava saldırısı doğrulanırken, "(Suriye'den) füze fırlatılması İsrail egemenliğine açık bir saldırıdır. İsrail ordusu, topraklarına yönelik yapılan saldırılardan Suriye rejimini sorumlu tutmaktadır ve İsrail, halkını korumak için uygun gördüğü biçimde hareket etmeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

Suriye'den Golan Tepeleri'ne iki roket fırlatıldı



'AÇIK BİR MESAJDIR'

Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, İsrail basınına yaptığı açıklamada, "Suriye'deki Esad rejimi kontrolündeki hedeflere dün gece düzenlenen hava saldırısı açık bir mesajdır" diyerek, "İsrail, egemenliğini tehdit eden herhangi bir saldırıya güçlü biçimde yanıt verecektir" dedi. İsrail topraklarına dün fırlatılan füzelerden Esad rejiminin sorumlu olduğunu öne süren Ya'alon, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Askerlerimiz ve halkımıza zarar veren eylemleri görmemezlikten gelmemiz ve bunlara tolerans göstermemiz söz konusu olamaz. Bizi yok etme amacı taşıyan terör saldırılarına ve ülkelere karşı İsrail halkını korumak için, sorumluluk bilinciyle ve metanetle hareket edeceğiz."

İran'dan İsrail'e: Misilleme için özel bir şeyler yapacağız
Fehim Taştekin yazdı. "İran ve Hizbullah İsrail'i vuracak mı? "

DÜN TOP ATEŞİYLE KARŞILIK VERMİŞLERDİ

Dün, öğle saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'ne Suriye tarafından 4 füze fırlatıldığı, bunlardan ikisinin İsrail tarafına düştüğü iddia edilmişti. İsrail ordusunun da buna top atışı ile cevap verdiği belirtilmişti. Bölgedeki yerel aktivistler, bazı roketlerin Golan Tepeleri'nde İsrail tarafına düşmesinin ardından bir İsrail savaş uçağının Suriye'nin Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra kenti yakınlarında bulunan 90'ıncı Birlik ile birlikte üç noktaya saldırdığını kaydetmişti.

İsrail savaş uçaklarının 90'ıncı Birlik yakınlarında yer alan topçu birliğine saldırdığını ifade eden aktivistler, "Golan'da İsrail tarafına düşen roketlerin ardından yoğun siren sesleri yükseldi, ardından bir İsrail uçağı Esad güçlerinin bulunduğu üç noktayı bombaladı" demişti. (AA)

İsrail'den Golan Tepeleri açıklaması: İran'ı hedef almadık
Suriye: Golan Tepeleri'nde İsrail'e ait İHA düşürüldü
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler