• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İşte 11 Milyon 250 Bin Dolar'ı Alan Şirket Sahibi

İşte 11 Milyon 250 Bin Dolar'ı Alan Şirket Sahibi

omer-elmasYüksek Denetim Denetçisi Emine Dizdarlı’nın dün yapmış olduğu yazılı açıklama sonrası Diamond Green Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ile APCO Teknik Müşavirlik ve Taahhüt Anonim Şirketi’ni araştırdı.

Diamond Green Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ile APCO Teknik Müşavirlik ve Taahhüt Anonim Şirketi’nin sahibi uzun süredir Türkiye'de tartışıan bir isim olduğu ortaya çıktı. Avukat Ömer Elmas.

“Av. Ömer Elmas Kimdir”

Avukat Ömer Elmas, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni 2000 yılında bitirdi. Avukatlık tecrübesini, 1 yıllık staj dahil, üç yılda noktalandı. Elmas, hızla yükselmeye başladı. Önce Tasfiye Halindeki Türkiye Emlak Bankası’na Hukuk Koordinatörü oldu. Ardından genç yaşına rağmen Türkiye Ziraat Bankası’na Başhukuk Müşaviri, ardından da Türkiye Vakıfbank’a Başhukuk Müşaviri olarak atandı. Burada da durmadı, Vakıfbank’a Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.

İş akdi feshedildi

Günlük Kıbrıs’ın yaptığı araştırmada banka müfettişi tarafından hazırlanan rapor üzerine, Vakıfbank Yönetim Kurulu, 7 Ekim 2008’de iş akdini oy çokluğuyla feshetti. Raporda, şu ifadeler yer alıyordu: “İşe başlamak için gerekli belgeleri zamanında tamamlayıp İK başkanlığına vermeyen, askerlik görevini henüz yerine getirmemiş olan, askerlik görevi ile ilgili kendisi tarafından düzenlenen ve geçerliliği olmayan belgeyi bankaya ibraz eden Elmas’ın tazminatının ödenerek, iş akdinin feshedilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır.”

Önlenemez yükseliş

Fakat Elmas, baş hukuk danışmanı olarak iş akdi feshedilmesinden 45 gün sonra terfi ederek, bu kez aynı bankaya genel müdür yardımcısı olarak atandı. Yönetim kurulunun atama kararı ertesi gün onay için BDDK’ya gönderildi. Çünkü kamu bankası olarak Vakıfbank’ta genel müdür yardımcılığına atanan kişilerin göreve başlayabilmesi için BDDK onayı gerekiyordu. BDDK da, bu kararı oy çokluğuyla onadı. Elmas da 5 Ocak 2009 itibariyle Vakıfbank’ta yeni görevine başladı. Yani,  müfettişi dosyasında “askerlikle ilgili sahte belgeye” rastlanan Elmas, önce sözleşmesi fesh edilir ardından da sözleşmesi fesh edildiği bankaya Genel Müdür Yardımcısı olarak atanır.

Soyadı Kadar Kıymetli Bir Lise’den Mezun

Ömer Elmas Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu. Elmas'ın lise arkadaşları arasında “muhafazakar burjuvaziye” dahil çok sayıda genç bulunuyor. İstanbul ve ilçelerindeki AKP teşkilatlarında yöneticilik yapan pek çok isim nedense çocuklarını Kartal İmam Hatip Lisesi’ne göndermeyi tercih ediyor.

Liseden mezun olan ünlü bir isim daha var; TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İkinci oğlu Bilal Erdoğan. Bilal Erdoğan, imam hatibin ardından (Amerikan eski başkanı Bush’un referansıyla) Harvard’dan giren ve mezun olan oğuldur.

“Av. Ömer Elmas Recep Tayyip Erdoğan’ın Oğlunun Liseden Sınıf Arkadaşı”

CHP Milletvekili Atilla Kart 2010 yılında TBMM Meclis konuşmasında Ömer Elmas ile ilgili iddiaları gündeme taşımıştı. Kart TBMM’deki konuşmasında “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun liseden arkadaşı olduğunu söylediği Ömer Elmas’ın, yasal şartları taşımadığı halde Vakıfbank’a danışman yapıldığını, bu sırada askerlik belgesinin sahte olduğunun anlaşılması üzerine sözleşmesinin fesh dildiğini söyledi.

Elmas’ın, sözleşmesinin feshedildiği bankaya, bu kez Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığını ifade eden Kart, BDDK’nın onayından geçmesi gereken bu durumun, kurumda rahatsızlık yarattığını belirtti. Kart, "BDDK içinde muhalefet edenler var ama Sayın Başbakan’ın gücü karşısında, muhalefetin de

etkisi olmuyor. 2-3 gün önce ulaşan bir belgeye göre, bu gelişmelerden sonra BDDK üyeleri hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddiası ya da benzeri bir suçlamayla, soruşturma başlatıldığını görüyoruz. Başbakan’ın oğlunun arkadaşının, haksız bir şekilde bir yerlere gelmesi uğruna, üst kurul yönetimi hakkında yapılan işlemlerden, üst kurulların nasıl paspas haline getirildiğinden söz ediyorum" diye konuşmuştu.

Son Yılların Elmas’ı

Ömer Elmas’a hakkında yöneltilen suçlamalar akıllarda dururken sonra olarak Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı tarafından ismi dün gündeme yine taşındı. Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunun ve ihaleye dahi çıkılmadan Türkiye’de bulunan bir şirketin bundan nasıl haberdar olduğu ayrıca 11 Milyon Dolarlık hizmet bedelli bir işin nasıl olurda ihaleye çıkılmadan verildiği sorulmuştu. Emine Dizdarlı, açıklamasını şöyle tamamlamıştı: “Bütçemizin 13. maaşları ödemeye yeterli olmadığı bugünlerde, 11 milyon 250 bin ABD Doları gibi bir meblağın vergisiz olarak yurt dışına ödenmesi, gerek kamu vicdanını, gerek ise halkımızın refahını ciddi surette etkilemektedir. Bu bağlamda, toplumumuza gerekli açıklamaların en kısa sürede yapılmasını ve kamu vicdanının en kısa sürede rahatlatılmasını talep ederim.” demişti.

Türkiye'de en üst kademelerde gündemde olan Av. Ömer Elmas Kıbrıs'ta ismini gündeme gelmesi büyük ses yarattı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler