• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

İşte türbin’e böyle oynanır

İşte türbin’e böyle oynanır
Ülkemizde son günlerde ciddi tartışmaları beraberinde getiren ve Meclis Başkanı’nın tam 1 yıldan sonra seçim arifesinde sırf türbine e oynamak için savcılıktan görüş istediği ortaya çıktı. Her yeni günde skandal protokol ile ilgili yeni iddialar ve açıklamalar yapılırken seçim öncesinde işler daha da kızıştı.
Başbakan Yardımcılığı, Gençlik, Spor ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, “Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi Kordinatörü”nün 1 yıldır görevde olduğu açıklaması ülkede şok etkisi yarattı. Öte yandan Meclis Başkanı’nın, kamuoyunda artan tepkiler üzerine, hatta koordinatörü bile atanmış olan bu kuruluş için 1 yıl sonra savcılıktan görüş talep etmesi ise tamamen seçime yönelik çalışma şeklinde tanımlanıyor.

HANİFE LEFKARALI

Anayasa Mahkemesi’ne iptali için başvurulan, Savcılığın uygulanan usulün Anayasa’ya aykırı olduğu görüşüne rağmen Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi’yle ilgili süreç ilerliyor.

Geçtiğimiz yıl 12 Mart’ta imzalanan ve Türkiye’de uluslararası antlaşma olduğu için yasaya dönüştürülen protokolün KKTC’de Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe sokulması Anayasa’ya takılmasına rağmen ofis çalışmaya başladı. Günlük Kıbrıs internet gazetesinin edindiği bilgiye göre, halk arasında tartışmaya yol açan ve 70 örgütün “reddediyoruz” sloganıyla örgütlenmesine sebep olan koordinasyon ofisinin koordinatörünün atanmış olduğu ve çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi.

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi AS TV’de yayınlanan Üçlü Bakış Programı’nda Ali Rıza Altay ve Emin Akkor’un protokolle ilgili sorularını yanıtlarken halihazırda bu konuda göreve başlayan Semaattin Öztürk’ün TC Yardım Heyeti bünyesinde çalışmaya başladığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak Günlük Kıbrıs, Gençlik ve Spor Daireleri’nde ofisle bağlantılı olarak bazı bürokratlara görevler verildiğine dair bilgi aldığını kaydetti.

BİR YILDIR GÖREVDE

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi “Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi Kordinatörü”nün atanmasıyla birlikte bir yıldır çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Hüdaverdi, ofis çerçevesinde projeler üretildiğini ve çalışmaların sürdüğünü de söyledi. Gündemde bomba etkisi yapan koordinatörün atanması konusundaki gelişmeyi değerlendiren Hüda Hüdaverdi, Gençlik Ve Spor Koordinasyon Ofisi Koordinatörlüğü görevini yürütmek için göreve getirilen Semaattin Öztürk’ün tek başına karar verici olmadığını da ifade etti. Günlük Kıbrıs’a açıklamada bulunan müsteşar Hüdaverdi, ofise sunulacak her projenin kendi alanıyla ilgili oluşacak komiteler tarafından değerlendirileceği ve hangilerinin hayat bulacağına da Gençlik Ve Spordan Sorumlu Bakan’ın karar vereceğini kaydetti. Bakanlığın verdiği karar sonrası da ilgili projenin Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edileceğini belirten Başbakan Yardımcılığı, Gençlik, Spor ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, yürütülecek projeleri seçme mekanizmasını 5 kişilik yönetim kurulunun belirleyeceği ve koordinatörün bu mekanizma içinde tek oyu bulunduğunu ve tek başına karar verici olmadığını ifade etti.

SİBER’İN ZAMANLAMASI

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber ise geçtiğimiz günlerde TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülkemizde ‘Koordinasyon Ofisi’ açması yönündeki protokolün yasal olmadığını kaydetmişti. Siber, bu konuda Başsavcılık’tan görüş istediğini ve yanıt geldiğini belirterek, “Uluslararası anlaşmaların Meclis’ten onay gerektiği gerçeği ile söz konusu protokol yasal değildir ve gereği için takipçisi olacağım” diye konuşmuştu. Siber bu açıklamayı Kanal T’de katıldığı ‘Açık Oturum’ programında yapmıştı. KKTC ve Türkiye arasında, 12 Mart 2014 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Koordinasyon Ofisinin Kurulması ve Faaliyetlerine İlişkin Anlaşma” hakkında Meclis Başkanlığı’nın Savcılıktan görüş talebi zamanlaması ise farklı tartışmaları beraberinde getirdi..

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler