• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kaymakam Serpal ve Başkan Arter sanayi bölgesi’nde incelemerde bulundu

Gazimağusa’daki Büyük Sanayi Bölgesi’nin sorunlarının çözümüyle ilgili Gazimağusa Kaymakalığı’nda bugün sabah 10:00’da bir toplantı yapıldı.
Kaymakam Serpal ve Başkan Arter sanayi bölgesi’nde incelemerde bulundu

Gazimağusa’daki Büyük Sanayi Bölgesi’nin sorunlarının çözümüyle ilgili Gazimağusa Kaymakalığı’nda bugün sabah 10:00’da bir toplantı yapıldı. Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal’ın başkanlığındaki toplantıya Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Sanayi Dairesi Müdürü Mehmet Envergil ve  ilgili tarafların ekipleri katıldı. Yasal olarak Sanayi Dairesi’nin sorumluluğundaki bölgenin temizlik ve imar konularıyla birlikte hastane servis yolunun neden olduğu trafik karmaşası da konuşulurken, toplantı sonrasında sanayi bölgesine gidilerek yerinde inceleme de yapıldı.

Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, Kaymakamlık olarak tespitini yaptıkları konularla ilgili görüşeceklerini ve nasıl kararlar alabileceklerini değerlendireceklerini, sıkıntıları tarafların bildiğini ifade ederek, “bu konuları görüşelim nasıl kararlar alabiliriz. Oradaki sıkıntıları bir de yerinde görelim çok daha iyi olacak. Hangi konularda nasıl radikal kararlar alınabilir, hep beraber çalışarak uygun bir çalışmanın yapılmasını istiyoruz. “dedi. Geçmiş yıllar itibarıyla sahipsiz kaldığını ifade  ettiği büyük sanayi bölgesini uygun kararlarla en güzel noktaya taşımayı hedeflediklerini ifade eden Serpal, toplantıya katılan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e ve Sanayi Dairesi Müdürü Mehmet Envergil’e teşekkür etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise, toplantıyı organize eden Gazimağusa Kaymakalığı’na  teşekkür ederek, ilgili bakan başta olmak üzere yetkililerle konuyu sürekli konuştuklarını, sanayi bölgesinin Sanayi Dairesi’ne bağlı bir bölge olduğunu, üretimin ve hareketliliğin en fazla olan bir bölgede çöpün ve temizliğin önemli olduğunu ifade etti.  İmara aykırı durumların sanayi dairesi ile koordineli çözülmesi gerektiğini, bölgenin yağmur drenaj sorunundan dolayı biriken suların sıkıntı yarattığını söyleyen Başkan İsmail Arter, diğer bir sorunun da sanayi bölgesinin atık suyunun nasıl bertaraf edileceği konusu olduğunu bunun da çözülmesi gerektiğini söyledi.

Tüm bu konularla ilgili çalışmalarının olduğunu, yapılacak işlerde sanayi dairesinin ayırdığı bir bütçe olup olmadığını soran Başkan Arter, “eskiden TC’nin yardımları çerçevesinde finans desteği oluyordu. O noktada önümüzü açabilecek bir şey varsa öğrenelim ama eğer yoksa ona göre B planını uygular yolumuza devam ederiz. Bunları sizinle istişare etmeden adım atmak istemedik” dedi.

Sanayi Dairesi Müdürü Mehmet Envergil, belediye başkanı ve kaymakama toplantıyı organize ettiği için teşekkür ederek, kurumların işbirliğinin önemli olduğunu, işbirliğinde çalışıldığında ve konulara bilimsel bakıldığında sorunların çözülmemesi için hiçbir neden olmadığını söyledi. Büyük sanayi Bölgesi’ndeki sorunların yıllarca halı altına süpürüldüğünü, ve ertelendiğini böylece sorunların çözümünün daha zor hale geldiğini ifade eden Envergil, “hemen birşeylerden başlamak lazım mevcut yasalar uygulanırsa hiçbir olumsuzluk olmaz. Yasalara kurallara uyulmamıştır uymayanlara da yasal tedbir alınmamıştır. Organize sanayi bölgesi organize olmaktan çıkmıştır üretim hedefinin dışına çıkmıştır. Sorun büyüktür ama işbirliklerini geliştirerek yavaş yavaş sorunları çözmeye başlamak lazımdır.” dedi. Envergil, Tüm bunların yapılması için azme, zamana ve kaynağa ihtiyaç olduğunu, yolların tamiratı ile ilgili ihaleye çıkmak üzere olduklarını ama dövizden dolayı geri durduklarını ifade ederek, son günlerde iyileşme durumu olduğu için ihaleyi açmayı düşündüklerini, daha başka sorunlar da olduğunu bunları yerinde göreceklerini, 2019 bütçesinde neler yapılabileceğini konuşacaklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler