• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

“Kelle istediler, verdim”

“Kelle istediler, verdim”
Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal dün görevden istifa etti. Ersenal’ın istifa nedeni ile ilgili farklı spekülasyonlar yapılırken, Ersenal Detay’a yaptığı açıklamada tavrının “menfaat ve çıkarları engellemeye yönelik bir tavır” olduğunu söyledi.

“BAŞBAKAN İLE TERS DÜŞTÜK”: Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, görevinden istifa etti. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bir süreden beridir uyum sorunu yaşadıklarını ve ters düştüklerini belirten Vakıflar Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, istifa dilekçesini hazırlayarak odacısı ile Başbakan’a gönderdiğini açıkladı.

DETAY’A YAPTIĞI AÇIKLAMA İPLERİ KOPARDI: Rauf Ersenal, son olarak geçtiğimiz gün Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile gündem olmuştu. Ersenal, yasal olarak ihalelerin Ankara’da açılmasının doğal olduğunu belirterek, “İhaleler KKTC’de açılamaz” yorumunda bulunmuştu. Ersenal’ın vakıflar İdaresi ile iplerinin kopmasında bu haberin büyük etkisi olduğu düşünülüyor.

Rana SARRO

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile bir süreden beridir uyum sorunu yaşadığını ve ters düştüklerini belirten Vakıflar Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, istifa dilekçesini hazırlayarak odacısı ile Başbakan’a gönderdiğini Detay Gazetesi’ne açıkladı.

Rauf Ersenal, son olarak geçtiğimiz gün Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklama ile gündem olmuştu. Ersenal, yasal olarak ihalelerin Ankara’da açılmasının doğal olduğunu belirterek, “İhaleler KKTC’de açılamaz” yorumunda bulunmuştu. Ersenal’ın ihalelerin KKTC’de açılmasının mümkün olmadığı yönündeki açıklamasına ateş püsküren İnşaat Müteahhitleri Birliği’, “Aynı açıklamaları yapmaya devam ederse, müteahhitler istifasını isteyerek sokağa dökülecek” uyarısında bulunmuştu. Dün, Rauf Ersenal, görevinden istifa ettiğini açıklayarak,  “Kelle istediler bende kellemi verdim” dedi.  Ersenal yaptığı açıklamada tavrının “menfaat ve çıkarları engellemeye yönelik bir tavır” olduğunun altını çizdi.

Rauf Ersenal’in, istifa dilekçesinden sonra istifasının kabul edilip edilmediği yönündeki cevabı beklemeden masasını toplayarak, Vakıflar İdaresi’ni terk ettiği öğrenildi.

1“İSTİFAMI ODACIMLA BAŞBAKAN’A GÖNDERDİM”

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, Detay’a yaptığı açıklamada, “Vakıflar Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevimden biraz önce istifa ettim. İstifa dilekçemi hazırlayarak az önce odacım ile Başbakan’a gönderdim. Mevcut durumda istifamdan geri dönmem söz konusu değil” diye konuştu.

“BAŞBAKAN’IN GİZLEDİĞİ GERÇEKLERİ AÇIKLADIM”

Müteahhitler, Birliği ile Vakıf İdaresine ait malların restorasyonun ihalelerinin Türkiye’de açılacağı yönündeki protokol konusunda da Başbakan ile anlaşmazlığa düştüğü ve kendisinin Başbakan’ın gerçekleri gizleyerek, yaptığı açıklamalar dışında açıklamalar yaptığını söyleyen Rauf Ersenal istifada direteceğini ve istifasını geri çekmeyeceğini belirtti.

“KELLE İSTEDİLER KELLEMİ VERDİM”

Rauf Ersenal açıklamasında, “istifa nedenim Başbakan ile uyum ve aramızdaki güvenin artık bitmesidir. Benim ile uyum sorunu yaşamaları nedeni ile aramızda güven sorununun da artık erozyona uğradığını düşünüyorum. Herhalde onlarda da bu düşünceler söz konusu oldu. Ve kelle istediler. Madem kelle istediler buyurun istifa ederek kellemi verdim. Bu noktadan sonra istifadan da geri dönüşüm söz konusu olamaz” diye konuştu.

DETAY’A YAPTIĞI AÇIKLAMA İPLERİ KOPARDI

Hatırlanacağı gibi, Rauf Ersenal, geçtiğimiz gün Detay Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, yasal olarak ihalelerin Ankara’da açılmasının doğal olduğunu belirterek, “İhaleler KKTC’de açılamaz” demişti. Bunun üzerine, Ersenal’ın ihalelerin KKTC’de açılmasının mümkün olmadığı yönündeki açıklamasına ateş püsküren Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’, “Aynı açıklamaları yapmaya devam ederse, müteahhitler istifasını isteyerek sokağa dökülecek” uyarısında bulunmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler