• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

KIB-TEK, yılı 5 Milyon TL kârla kapadı

KIB-TEK, yılı 5 Milyon TL kârla kapadı

KIB-TEK, bugün yaptığı açıklamada önceki yıllara kıyasla bu yılki bütçe durumunu açıkladı.

Verilerden KIB-TEK'in 5 Milyon

KIB-TEK; önceki üç yılı üst üste zararla kapatmıştı. Kesinleşmiş hesap raporlarına göre 2011 yılında 53.355.209.-TL, 2012 yılında 3.471.649.-TL ve 2013 yılında ise 83.782.923.-TL olmak üzere önceki üç yılın zarar toplamı 140.609.781.-TL’ye ulaşmıştı.

Atanan yeni Yönetim Kurulu ile birlikte Kurum üst kademe yönetiminde de bir takım değişikliklere gidilmiş bu çerçevede Kurumumuzun mali performansını düzeltmek için alanında uzman bir kişi de sözleşmeli olarak Kuruma istihdam edilmişti. Bu şekilde oluşan yeni yönetim ile birlikte, öncelikle ayni zamanda yasal yükümlülük de olan maliyet tabanlı tarife uygulaması başlatılarak Kurum’un zararına elektrik satışı önlenmiş diğer yandan uygulanan sıkı ve tavizsiz tahsilat politikası ile birikmiş alacakların tahsiline ağırlık verilmiş ve finans maliyetlerini aşağıya çekecek bir dizi tedbir uygulamaya konmuştur. Alınan bu tedbirler neticesinde son 19 aylık sürede KIB-TEK’in borç yükünde 60 Milyon Dolar’ı bulan azalma sağlanmıştır.

Bir yandan KIB-TEK’in mali yapısını düzeltecek tedbirler uygulamaya konurken buna paralel olarak diğer yandan önceki yıllarda ertelenen yatırımlara da hız verilmiş bulunmaktadır. Mevcut mekanik sayaçların uzaktan erişimli elektronik sayaçlarla değiştirilmesi projesi kapsamında önceden var olan 20 bin 850 sayaca ek olarak gerekli olan 160 bin sayaca ulaşmak için ihaleler sonuçlandırılmış olup şu ana kadar öncekilerle birlikte yaklaşık 65 bin adet sayacın değişimi tamamlanmıştır. Söz konusu sayaçların yönetileceği Otomatik Sayaç Yönetim Sistemi (AMM) adlı merkezi bilgisayar sisteminin kapasitesini artırmak için gerekli yatırımlar da yapılmıştır. İçinde bulunduğumuz yıl gerçekleşmesi beklenen elektrik tüketimini karşılamaya yönelik ayni zamanda yakıt tasarrufu da sağlayacak olan toplam 34 MW gücünde dizel santral yatırımı gerçekleştirilmiş olup Haziran ayı başında bu santrallerin üretime başlaması hedeflenmektedir. Halen sokak aydınlatmada kullanılan enerji tüketimi yüksek civa buharlı lambalar yerine çok daha az elektrik tüketimi olan LED lambalara geçilmesi için 10 bin adetlik ilk ihale sonuçlanmış olup önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firma tarafından Lefkoşa’daki armatürlerin değişimine başlanacaktır. Son olarak şebeke arızalarına daha etkin ve süratli müdahale olanağı yaratacak, Kurum personelinin iş sağlığı ve güvenliğini de azami düzeyde koruyacak altı adet liftli araç alımı gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen tüm bu yatırımlar için de bu güne kadar yaklaşık 30 milyon TL ödeme yapılmıştır.

Önümüzdeki süreçte halkımıza layık olacak şekilde hizmet kalitesini artırmak, enerji alanında belirlenen hedeflere ulaşmak adına çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

bilanco

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler