• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

“Kıbrıs Türkü’nün 1571’den bu yana Ada üzerindeki varlığını kimse yok sayamaz!”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst Paşaköy, Vadili ve Beyarmudu Belediyelerini ziyaretlerinde vurguladı...
“Kıbrıs Türkü’nün 1571’den bu yana Ada üzerindeki varlığını kimse yok sayamaz!”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Paşaköy, Vadili ve Beyarmudu köylerini ziyaret ederek, Belediye Başkanları ile bir araya geldi ve bölgenin ihtiyaçları hakkında bilgiler alarak, incelemelerde bulundu.

Bakan Dürüst, Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar ve Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi’nin de eşlik ettiği köy ziyaretlerinde vatandaşlarla da bir araya gelerek, sohbet etti, bölgenin eksiklikleri hakkında bilgiler aldı.

Bayındırlık ve ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ilk ziyaret yeri olan Paşaköy’de, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Paşaköy ve Güzelyurt ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara da cevap verdi. Bakan Dürüst, “Kıbrıs Türkü’nün, 1571’den bu yana, Ada üzerindeki varlığını kimse yok sayamaz. Hiçbir zaman, adil ve kalıcı bir çözüme karşı duruşumuz olmamıştır. Ancak çözüm olacak diye de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yatırımlarımızı da durdurmak gibi bir düşüncemiz olmamıştır, olmayacaktır” dedi. Güzelyurt ve Paşaköy gibi KKTC sınırları içerisindeki her yerleşim yerinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Bakan Dürüst, “KKTC’nin gelişmesi, kalkınması ve ileriye götürülmesi adına, Güzelyurt’a da Paşaköy’e de ve KKTC’nin her bir yerleşim yerine yatırımları götürmeye devam edeceğiz” dedi.

durust2-003.jpg

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ilk ziyareti Paşaköy Belediyesi’ne gerçekleştirerek, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü ile Belediye Binası’nda biraya geldi.

Paşaköy’ün Bakanlığa bağlı olan konulardaki eksiklikleri ve ihtiyaçları hakkında Başkan Tülücü’den bilgiler alan Bakan Dürüst, Paşaköy ve Aslanköy arasındaki yolda bulunan ve aşırı yağmurlarda kapanma noktasına gelen köprüyü de yerinde inceledi, sorunun giderilmesi yönünde talimat verdi.

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü yaptığı açıklamasında, Bakan Dürüst’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgenin en önemi sorununun Aslanköy ile Paşaköy arasındaki yolun olduğunu dile getirerek, aşırı yağmur yağdığı zaman sular altında kaldığını, köye giriş çıkışın engellendiğini söyledi. Geçmişte birkaç aracın sele kapıldığını da anlatan Tülücü, bu yoldaki sorunun giderilmesi için ortaya koydukları talebin en kısa zaman içerisinde giderileceğine olan inancını da belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Paşaköy ziyaretinin ardından Vadili’ye giderek, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ile Belediye Binasında bir araya geldi. Belediye Başkanı Mehmet Adahan da Bakan Dürüst’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adahan, yarım kalan Yiğitler yol inşaatı, Akdoğan çevre yolu ve Vadili-İnönü arasındaki sorunlara değindi, taleplerini dile getirdi.

Bakan Dürüst, Vadili ziyaretinin ardından Beyarmudu’na geçerek, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i Belediye’de ziyaret etti.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip köyün altyapı eksikliklerine değindi. Edip, Beyarmudu’nun sınır kapısı olması bakımından önemli olduğunu belirtti ve altyapı sıkıntılarının acilen giderilmesini talep etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Beyarmudu’nda ziyaretlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her noktasının aynı değerde olduğunu ve her yere eşit hizmet götürüleceğini söyledi.

Ziyaretlerini Bakanlık müdürleri ve Daire müdürleriyle yaptığını, sorunların not edilerek ivedilikle çözüme kavuşturulacağını belirten Bakan Dürüst, belediye başkanlarının aktardıkları sorunların sözde kalmayacağı, giderilmesi için en kısa sürede çalışma başlatılacağı sözünü verdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın KKTC’nin en önemli icraat bakanlıklarının en başında geldiğini belirterek, KKTC’de yatırım gerektirecek birçok konu ve alanın bulunduğunu, bunun bilincinde hareket ederek, KKTC’nin her noktasında incelemelerde bulunarak,  sorunların süratli bir şekilde çözümü için yerinde değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler