• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

KKTC hükumetini düşürmeye mi geliyorlar?

9 Ekim Pazar sabahı KKTC'de ne olacak?
KKTC hükumetini düşürmeye mi geliyorlar?

Yaklaşık 10 yıldan bu yana ismini “dünya üzerinde, belirli güçler tarafınca insanlıktan saklanan bilgileri insanlığa sunan grup” olarak sıkça duyduğumuz “Anonymous” pek çok devletin gizli bilgilerini sadece topluma değil, tüm insanlığa sunmuş bir “hacktivist” örgüt olarak nitelendiriliyor.

Hacktivist sözcüğünün Anonymous grubu sayesinde çıktığı iddia ediliyor.

Anonymous Latince’den Türkçe’ye çevrildiğinde “yaratıcısı bilinmeyen ya da ortaklaşa bir çabanın ürünü olan yapıt” anlamı ortaya çıkıyor; yani kısacası anonim de denilebiliyor.

Anonymous’un medyada ilk çalkantılı çıkışı bir otel sitesine aynı profil fotoğrafı ve kimlikle kayıt olmaları ve siteyi kullanılmaz hale getirmeleriyle olmuştur.

Daha sonrasında bu tip saldırıları internet genelinde yapmaya devam eden örgütün, saldırı yaptıkları sitelerin, basit anlamda insan yararına kullanılan siteler olmadığı, daha çok dünya üzerine ekonomik gücü elinde tutan ve devletlerin senatolarında, meclislerinde söz hakkına sahip olan milyarderlerin sitelerine saldırılar gerçekleştirdikleri ve hatta özel bilgilerine ulaşılıp devletlerle olan anlaşmalarnı ortaya çıkarttıkları iddia ediliyor.

Son dönemlerde yaptıkları bir eylem, dünyayı büyük bit dehşete ve korkuya sokan “IŞİD” terör örgütünün kurucu üyelerini deşifre etmek oldu.

Bazı saldırıları

anonymous.jpg

Anonymous’un paylaştığı görüntülerde ABD Başkan adayı Hillary Clinton’ın da imzası bulunduğunu, “İŞID”ı ABD’nin kurduğunu belgelerle iddia etmişti.

"opTurkey" Operasyon adıyla, 12 Haziran 2013'te grup RTÜK'ün İnternet sitesini erişilmez kıldı.Grubun Türkiye'deki üyelerinin Twitter hesabı @AnonsTurkey'den yapılan açıklamada, "Tango Down | RTUK - Doğruları yazan medya kuruluşlarına ceza verdiniz. Simdi de Anonymous sizi cezalandırdı" denildi.

"opIsrael" Operasyon adıyla, 7 Nisan 2013'te "Filistin halkına zulmetmek ve ülkenin İnternet'ini kesme girişiminde bulunmak" yüzünden, İsrail'in sağlık, sosyal hizmet, güvenlik vb. sitelerine saldırmış ve İsrail'i 3 milyar Dolar zarara uğratmışlardı

Halk tarafınca “Roben Hood” olarak benimsenen ve büyük bir sempati duyulan bu grup, eylemlerine hız kesmeden devam ediyor.

Anonymous’un ünlü maskesinin sırrı ne?

 

vforvendetta.jpg

“5 Kasımı hatırla!” temasıyla 17 Mart 2006' yılında DC yapım tarafınca sinemaya uyarlanan Wachowski kardeşlerin filmi “V for Vendetta”nın “V” karakterinin İngiltere halkını uyandırma çabasını anlatıyor.

“V” karakterinin yüzündeki ”Guy Fawkes” maskesi ise İngiliz tarihinin en büyük "vatan haini" olarak kabul edilen Fawkes’e atıf edilmiştir.

Fawkes kimdir?

guy-fawkes.jpg

İngiltere devlet yönetiminde ve Katolik monarşik rejimde kökten bir devrime gitmek amacıyla toplanan on iki komplocu, Wastminister Sarayı’ndaki İngiliz Parlamento Binasını, (o yılki her sene ekim ya da kasım ayında tekrarlanan) Aristokrasi zirvesinde havaya uçurmaya karar vermişti. Komploculardan birinin saray çevresinden bir tanıdığına, 5 Kasım 1605 günü saraydan uzak durmasını tavsiye eden bir mektup göndermesi sonucu komplo ortaya çıkınca; Fawkes, 5 Kasım gece yarısı parlamento mahzenlerinde bol miktarda dolu barut fıçısıyla yakalandı.

Çeşitli işkencelere maruz bırakılarak yandaşlarının adlarını vermek zorunda bırakıldı. Çıkarıldığı mahkemede vatan hainliğinden hüküm giyen Fawkes, 31 Ocak 1606’da sarayın karşısında asılarak idam edildi.

Peki ya KKTC’de?

gor.jpg

 

Tüm bu bilgiler ışığında geçtiğimiz haftalarda KKTC’de de yeni bir oluşum ortaya çıktı.

“Sizden gizlenenleri öğrenmek mi istiyorsunuz? Öğreneceksiniz… 9 Ekim Pazar sabahı” gibi sloganlarla sosyal medya sitelerinde bir çok paylaşım kol gezmeye başladı.

Paylaşılan görüntülerde “Gizlemeyeceksiniz, artık biz varız!” şeklinde sloganlarla ve Anonymous imzalarıyla herkesin merak ettiği “9 Ekim Pazar günü” için duyurularda bulunan bu hareketin bahsi geçen tarihte “sadece KKTC’nin mi sır perdesini açacak yoksa tüm Kıbrıs’ın mı?” şeklinde sorular şimdiden tüm kesimlerde merak konusu haline gelmiş durumda.

Jeopolitik ve stratejik olarak tüm dünyanın gözünün üzerinde bulunduğu bu küçücük adanın çeşitli maksatlarla hazırlanan antlaşmalar doğrultusunda yönetildiği, bir çok kez bölünüp çok daha kolay bir şekilde yönetildiği tarih sayfalarında mevcut durumda.

Güvenilir kaynaklardan edinen bilgilere göre, kendilerine “Anonymous” diyen bu hareketin 9 Ekim Pazar sabahı, Kıbrıs’ı verecekleri bilgilerle adeta yerinden oynatacakları vurgulanıyor.

Anonymous’un birçok dünya ülkesini ve dini batırabilecek güce sahip olduğu iddia edilirken, böylesine bir örgütün KKTC’de temeli atılması mümkün mü?

Veya böylesine güçlü bir örgütün temasını içeren bu hareket, iddialı bir açılış yaparak hükümetin bile dağılmasını başarabilecek güçte belgeler yayımlayabilecek mi?

Tüm halkla beraber tüm medya kuruluşları da 9 Ekim Pazar sabahını iple çekiyor...

Peki, 9 Ekim’de dünyada ne gibi gelişmeler yaşandı?

“Neden 9 Ekim?” Sorusunun cevabını bulabilmek adına, 9 Ekim tarihinde dünya üzerine ne gibi gelişmeler yaşandığını sizler için toparladık:

1944 - Başbakan Şükrü Saracoğlu, Anıtkabir'in temelini attı.

1944 - İngiltere, Çin, ABD ve Sovyetler Birliği Birleşmiş Milletler'in kurulacağını açıkladı.

1962 - Uganda, Büyük Britanya'dan bağımsızlığını ilan etti.

1967 - Devrimci lider Che Guevara, yakalandıktan bir gün sonra, Bolivya'da infaz edildi.

1971 - Deniz Gezmiş ve 17 arkadaşı idama mahkum edildi.

1972 - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi asistanı Uğur Mumcu ceza evinden çıktı.

1981 - Fransa'da ölüm cezası kaldırıldı.

2004 - Afganistan'da ilk demokratik seçimler yapıldı.

2006 - Güney Kore Dışişleri Bakanı Ban Ki-mun, Ganalı Kofi Annan'ın yerine 1 Ocak 2007'den itibaren göreve başlamak üzere Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine seçildi.

2006 - Kuzey Kore nükleer bir deneme yaptığını açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler