• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Kritik Kıbrıs pazarlığı

Fransa’da yaşanan patlama sonrasında İŞİD ile mücadelede önemli bir misyonu üslenen Fransa’nın Kıbrıs’taki İngiliz Üslerini kullanabileceği öğrenildi. İngiltere, IŞİD'le mücadelede Fransa'nın Kıbrıs'taki İngiliz üssünü kullanabilmesinin önünü açacağı, ile
Kritik Kıbrıs pazarlığı

İngiltere Başbakanı David Cameron bu Sabah Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'la görüştü.

Cameron görüşme sonrası yaptığı açıklamada, IŞİD'le mücadele kapsamında Rum Kesimi'ndeki "Ağrotur" üssünü Fransa'nın kullanımına açmayı önerdiğini söyledi.

Paris saldırıları sonrası IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta askeri operasyonlarını yoğunlaştıran Fransa bölgedeki askeri varlığını artırıyor.

Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle beraberinde iki fırkateyn ve bir denizaltıyla beraber Doğu Akdeniz'e gönderildi.

Gemideki 26 savaş uçağının bugünden itibaren operasyonel olacağı açıklandı. Askeri uzmanlar Charles de Gaulle uçak gemisinin bölgede operasyonel hale gelmesiyle Fransa'nın IŞİD'i vurma kapasitesinin en az üç kat, istihbarat kapasitesinin ise çok daha fazla artacağını belirtiyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, teröre karşı Fransa'nın yanında yer aldığını vurgulamak için bugün Paris'te bulunuyor. Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü. İngiltere Başbakanı David Cameron, teröre karşı Fransa'nın yanında yer aldığını vurgulamak için bugün Paris'te bulunuyor. Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü.

CAMERON'DAN "IŞİD" MAKALESİ

İngiltere Başbakanı David Cameron da, ülkesinin Suriye'de IŞİD'i hedef alan uluslararası koalisyonun hava operasyonlarına destek vermesi planlarıyla bağlantılı olarak, "Ülkemizin korunması yükünü ve risklerini başkalarının üzerine yıkamayız" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, Paris saldırılarının ardından İngiltere'de en fazla tartışılan konular olan savunma, güvenlik ve terör tehdidine değindiği makalesi Daily Telegraph'ta yayımlandı.

Makalesinde, Fransız halkına verilen desteğin devam ettiğini göstermek üzere bu sabah Paris'i ziyaret ettiğini belirten Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile birlikte "dünyayı bu şeytan terör tehdidinden nasıl

kurtaracaklarını görüşeceklerini" belirtti.

"IŞİD GÜVENLİĞİMİZİ DOĞRUDAN TEHDİT EDİYOR"

Paris'te yaşanan saldırıların, terör örgütü IŞİD'in İngiltere'den binlerce kilometre uzakta olmadığını hatırlattığını belirten Cameron, IŞİD'in ülkesinin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturduğunun altını çizdi.

"İngiliz halkının, ulusal güvenliğin önemini kavrayan ve ülkemizin güvende olması için gerekli her şeyi yapacak bir hükümetleri olduğunu bilmesini istiyorum" diyen Cameron, makalesinde şu ifadeleri kullandı:

"İslami aşırıcılığın zehirli ideolojisiyle başa çıkacağız. Yardım bütçemizi, çatışmaları önlemek üzere daha kırılgan ve çökmüş devletler ile bölgelerin desteklenmesine yeniden odaklayacağız. Stratejimiz, kaynaklarımızın derinleştirilmesini, terörle mücadele alanında uluslararası işbirliğini de kapsıyor. İstihbarat servislerine alınacak bin 900 yeni personel ile terörle mücadele polisinde yatırımın artırılmasının yanı sıra keşif uçakları neslinde yeni büyük bir yatırım yapacağız."

İngiltere'nin Kıbrıs'ta iki askeri üssü bulunuyor. İngiltere'nin Kıbrıs'ta iki askeri üssü bulunuyor.

KIBRIS'TA İKİ ÜSSÜ VAR

İngiltere'nin Kıbrıs'ta Ağrotur ve Dikelya askeri üsleri bulunuyor.

İngiliz üsleri Batı Üs Bölgesi olarak da bilinen Limasol yakınlarındaki ve Episkopi Cantonment'ı içeren Ağrotur ile Ayios Nikolaos İstasyonu'nu içeren ve Doğu Üs Bölgesi olarak bilinen Dikelya olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

Kıbrıs'taki İngiliz üslerinde 3 bin kişinin çalıştığı tahmin ediliyor.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler