• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Levent Koleji yarışmayı birçok ödülle tamamlamayı hedefliyor

Levent Koleji yarışmayı birçok ödülle tamamlamayı hedefliyor

Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde bu yıl üçüncüsünü düzenlendiği Telsim FreeZone 3. Liselelerarası Müzik Yarışması’na sayılı günler kaldı. Geçen yılki yarışmada “en iyi icra” ve “en iyi kız solist” dallarında ödüller kazanan Levent Koleji, bu yıl yarışmaya yine iki grupla katılıyor. Yarışma için hazırlıklarını sürdüren Levent Koleji Müzik Öğretmeni Ali Akçaylı, yarışmaya iki grup olarak katılmalarıyla ilgili olarak, ”Olabildiğince müzisyen adayını sahneye çıkartıp, bu güzel ortamda onlara sahne deneyimi kazandırmayı amaçlıyorum. Bir öğretmen olarak bunu yapmak için daha fazla uğraş göstermem gerekse de  öğrencilerimiz bu tecrübeyi kazansınlar diye onlarla seve seve ilgileniyorum ve hep birlikte keyifli bir şekilde yarışmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Yarışmanın iki aşamalı olmasını olumlu bir karar olarak değerlendiren Akçaylı, öğrencilerin iki kez heyecan yaşamasının güzel olacağını dile getirdi. Akçaylı, Kıbrıs’ta müziğin ilerlemesine katkıda bulunduğunu düşündüğü yarışmayı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birkaç ödülle tamamlayacaklarını inandığını söyledi.

“İYİ FİKİR GRUBU” İLE “HİÇBİR FİKRİM YOK GRUBU”NUN ÖNCELİKLİ AMACI EĞLENMEK

Yarışmada öncelikli amaçlarının eğlenmek olduğunu kaydeden Levent Koleji’nin her iki grubu da müzik yapmayı sevdiklerini ve müzik dolu keyifli bir gün geçirmeye gideceklerini söyledi.

İYİ FİKİR GRUBU

İyi fikir grubu 8 kişiden oluşuyor. Bas gitarda Ozan Garip, klavye ve piyanoda Şükran Çağataylı, klavyede Ersan Erzurumlu, bateride Uysal Mükellef, solist olarak ise Argyioulla Voudouri, Gamze Gül, Ceren Coşar ve İmge Saner sahneye çıkacak.

ARGYLOUILLA VOUDOURI: Geçen yıl yarışmaya seyirci olarak katılmıştım. Arkadaşlarım çok güzel bir performans sergilediler.  Onları izlerken ben de sahnede olmak istemiştim. Bu yıl sahnede olacağım. Heyecanlı ve mutluyum. Müthiş bir deneyim olacak.

İMGE SANER: Bu yıl ikinci kez katılıyorum. Geçen yol çok eğlendik, bu yıl yine çok eğleneceğiz. Ödül alırsak çok mutlu olacağız.

CEREN COŞAR: Ben bu yarışmaya ilk kez katılıyorum. Daha önce hep seyirciydim; bence deneyim kazanmak açısından gayet güzel bir organizasyon.

GAMZE GÜL: Geçen yıl çok heyecanlıydık, bu yıl da heyecanlıyız. Müziğin ve sahneye çıkmanın güzelliği bu heyecandır. Bu yıl heyecanımızı kontrol edebilmek bize çok şey katacak.

UYSAL MÜKELLEF: Bu yarışmanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özeliikle müzik kariyeri yapmak isteyenler için güzel bir deneyim oluyor.

ERSAN ERZURUMLU: Kendimi göstermem için bu yarışmanın büyük bir fırsat olduğuna inanıyorum. Tüm grup arkadaşlarımızla birlikte yarışmada çok eğleneceğiz.

ŞÜKRAN ÇAĞATAYLI: Müzik yapmayı seven diğer insanlarla müziğini paylaşmayaı seven biz gençler için çok güzel  bir fırsat.

OZAN GARİP: Geçen yıl ilk defa bu kadar büyük bir kalabalık önünde sahneye çıkmanın sevkini tattım. Müthiş bir deneyimdi, sahne bağımlısı oldum.

HİÇBİR FİKRİM YOK GRUBU

Hiçbir fikrim yok grubu 8 kişiden oluşuyor. Solist olarak Ekrem Ergil, vokalde Şerife Tuğçe Hasoğlan, kemanda Servet Aksaray ve Barkın İnal, gitarda Doğa Arca ve Kayra Biran, bateride Görkem Yulaç ve bas gitarda Can Şemmedi sahneye çıkacak.

EKREM ERGİL: Geçen yıl o atmosferi ve heyecanı yaşamak çok güzeldi. Bu yıl da iddialıyız. Umarız, bu yıl ödüller kazanırız.

ŞERİFE TUĞÇE HASOĞLAN: Müzik dalında ilerlemek isteyen gençler için çok iyi bir fırsat. Biz grup arkadaşlarımızla çok bir takım olduk, yarışmayı güzel tamamlayacağız.

SERVET AKSARAY: Kendimizi göstermemiz ve müziğimizi kalabalık bir ortamda paylaşmamız için çok iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum.

BARKIN İNAL: Müzik hayatımızın her anında ihtiyaç duyduğumuz bir şeydi ve toplum olarak tüm sorularımızın cevabını müzikte bulabiliriz. Bu yarışmalar insanlık adına olumludur, devamı gelmelidir.

DOĞA ARCA: Genç sanatçıların kendilerini göstermesi için bir fırsattık. Heyecanlı ve iddialıyız.

KAYRA BİRAN: Müziği seven ve müzik yapan birçok genci biraraya getiren bir yarışma. Yaptığım müziği geliştiren faydalı bir yarışma olacak.

CAN ŞEMMEDİ: Yarışmada kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Sahne deneyimi yaşamımızı sağlayan çok güzel bir yarışma.

Bu yıl 14 okulun 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşama Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Mart'ta, büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler