• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Meclis tatil olabilir, sorgulamamız sürecek!

Dr. Ahmet Gülle ve Biray Hamzaoğulları, güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu
Meclis tatil olabilir, sorgulamamız sürecek!

Cumhuriyetçi Türk Partisi milletvekilleri Dr. Ahmet Gülle ve Biray Hamzaoğulları, meclisin tatilde olduğu dönemde de denetim görevlerini yerine getirme amacıyla güncel konulara ilişkin değerlendirmede bulundular. Dr. Ahmet Gülle Kıbrıs sorununda gelinen son aşama ve sağlık hakkındaki konularda değerlendirmelerde bulunurken, Biray Hamzaoğulları da toplu taşımacılık hakkında konuştu. Meclisin 3 aylık yaz tatilinde bulunmasından dolayı birçok yasanın geçirilemediğini belirten milletvekilleri, 5 tane komite bulunduğunu ve tatil olmaması halinde 3 ayda 15 tane yasanın hayata geçirilebilmesinin mümkün olabildiğini ancak tatilin buna engel olduğunu söyledi. Gülle ve Hamzaoğulları’nın değerlendirmeleri şu şekilde:

GÜLLE: “MÜZAKERELERDE UMUDUMUZ ARTTI”

“Kıbrıs müzakereleri kritik bir sürece girdi. Görüşme sürecini izlediğimiz kadarıyla olumlu gelişmeler oluyor. Sorunun çözümüne yönelik önemli ilerlemeler sağlandı. Özellikle yoğunlaştırılmış görüşmelerin devam etmesi 15 Eylül’e kadar önemli ilerlemelerin sağlanması durumunda sonrasında garantör ülkelerle gerçekleştirilecek beşli zirve, çözüm umutlarımızı artırmıştır. Dolayısı ile barışseverlerin çözüm güçlerinin daha aktif daha dinamik etkin bir tutum içerisinde olması çok önemli. Çözüm istemeyenlerin Cumhurbaşkanı Akıncı’yı itibarsızlaştırmak için yaptığı girişimler, bu çözüm sürecinin kolay geçmeyeceğini ortaya koymaktadır. CTP olarak bu sürece etkin ve dinamik katkılarımızı sürdüreceğiz.”

 

GENEL SAĞLIK SİGORTASI FONU YASALLAŞMALI

Genel Sağlık Sigortası Fonu Yasa Tasarısı hazırlandı ve bir sonraki hükümete tamamen bu yasa tasarısı hazır bir şekilde devredildi. Biz bunları hayata geçirme şansı bulamadık. Ama bunların artık hayata geçmesini talep etme hakkımız var. Bunun hızlı bir şekilde meclise devredilip gönderilmesi gerekiyor. Bunun yasallaşmasını sağlamalıyız. Görevden ayrıldığımızda onkoloji hastanesi bitmek üzereydi. Bunun artık açılmaması için hiçbir mazereti kabul etmiyoruz. Bir an önce bu hastanenin hizmete açılmasını talep ediyoruz. Yenierenköy’de sağlık merkezi hayata geçmek üzeredir. Güzelyurt bölgesinde sağlık turizmi vizyonunu da içerecek yeni açılımları öneriyoruz. Uuyuşturucu ve  Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürmelidir. Uyuşturucuyla mücadele merkezinin çalışmalarının durdurulmuş olduğunu duyduk. Çalışmaların derhal başlaması gerekmektedir.

 

HAMZAOĞULLARI: “MECLİS TATİL YAPMASA BİRÇOK YASA HAYATA GEÇECEKTİ”

Anayasa gereği meclis 3 ay tatilde. Eğer meclis tatil yapmasaydı ve her komite ayda 1 tane yasa çıkarmış olsaydı birçok yasa hayata geçecekti. Meclis açılır açılmaz ardından bütçe görüşmeleri başlayacak. Bundan dolayı da yasalar yine 2. planda kalmaya devam edecek. Biz CTP olarak en gencimizden en yaşlımıza kadar komite toplantılarına katılıyoruz. Ancak düzensiz gelenler, gelmeyenler ve geçmesini istemediği yasanın başkanları da malesef komite üyelerini toplantıya çağırmıyorlar.

 

“HÜKÜMET İSTEDİĞİ GİBİ HAREKET EDİYOR”

Meclis tatilde olduğu için hükümet dilediği gibi hareket ediyor. Hükümet, son günlerde Yenierenköy halkına verilen plajın ve birkaç yerin daha belde halkının elinden alınıp kişilere peşkeş çekilme yolunda ilerlemektedir. Hiç hakkı olmayan insanlara T izni veriliyor. Toplu taşımacılıkta bir çalıştay yapılmıştı ama bu çalıştaya göre hareket edilmiyor. Soğuk süt zincirine taşımacılık izni verilmiştir. Bu izin niye taşımacılık yapılan kamyonculara verilmiyor da bir kişiye peşkeş çekiliyor? Yine toplu taşımacılık adına çalıştay mevcutken ilgili daire müdürünün sürekli baskı altında tutularak haketmeyenlere hem turistik T izni hem de normal taşıma izni verilmeye çalışılmaktadır. Bir daire müdürü ne kadar dik durabilir bilemiyorum ancak ben bu konuda meclise gidip yazılı sorularımı da sorup denetim görevimi yerine getireceğim.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler