• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Oğuz Veli Ortaokulu önüne korunaklı yaya geçidi yapıldı

Oğuz Veli Ortaokulu önüne korunaklı yaya geçidi yapıldı

Oğuz Veli Ortaokulu önüne, öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamak için yükseltilmiş korunaklı yaya geçidi yapıldı.

 Girne Belediyesi’nin Oğuz Veli Ortaokulu önünde, öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişini sağlamak amacıyla başlattığı korunaklı yaya geçidi projesinin sonuna gelindi. Yapımını Silyon İnşaat Şirketi’nin üstlendiği 3 Mart 2015 tarihinde çalışmalarına başlanan korunaklı yaya geçidi projesi, geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Girne Belediyesi Bayındırlık Bölümü’nden verilen bilgiye göre, “Girne Belediyesi Oğuz Veli Ortaokulu önü, yayaların, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik yatay/dikey trafik işaretlemeleri ile yapı işleri projesi” ihalesinin başlandığı tarihten 25 takvim gününde tamamlanmasının planlandığı, ancak havaların yağışlı olması nedeniyle projenin ihale süresinin uzadığı ifade edildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, önceden üst geçit düşünülmekle birlikte göreve geldikleri günlerde burada bir sorun olduğunu tespit ettiklerini söyleyerek, gerek maliyetin çok yüksek gerekse ülkede mevcut üst geçitlerin de kullanılmadığının tespiti üzerine, maliyeti düşük ancak sorun çözücü bu projeyi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Çocukların can güvenliği bizim için önemli

 Başkan Güngördü, çocukların can güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu söyleyerek, okula giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin karşıdan karşıya geçişlerde tehlikeler yaşandığını ve okul giriş çıkış saatlerinde ayni bölgede trafik akışında da sorun yaşandığını belirtti.

Güngördü, Girne Belediyesi olarak korunaklı yaya geçidi projesiyle bu bölgedeki sorunun büyük bir oranda aşıldığına dikkat çekerek, projenin tamamlanma süresinin elverişsiz hava şartları nedeniyle uzadığını kaydetti.

Ayrıca Güngördü, “Belediyemiz bir program dahilinde trafikle ilgili sorunlara el atmakta Trafik Master Planla uyumlu çözümler üretmeyi hedeflemektedir. Girne -Karaoğlanoğlu anayolu, yeni çevre yolu olmasıyla birlikte tali bir yol haline gelmiştir. Bu nedenle, Alsancak, Lapta, Karşıyaka, Geçitköy istikametine gidecek olanların yeni çevre yolunu kullanması gerekir” dedi.

 Bölgeye ciddi yatırım projeleri var

Güngördü, Jasmine Court Otel-Karaoğlanoğlu bölgesi arasında son zamanlarda gerek özel sektör gerekse kamuya ait yatırımlarda önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, Oğuz Veli Ortaokulu’nun olduğu bölgeye iki hastane projesi olduğunu söyledi.

Güngördü, bölgede ticari faaliyetlerin de sürdüğünü ifade ederek, bu nedenle burada bir trafik çemberi de yapılacağını belirtti. Güngördü, zaten hız tespit kamerasının da olduğu bölgede 50 kilometre hız limitinin altında seyredilmesi gerektiğine dikkat çekerek,  rampa için yapılan eleştirilerin gerçekçi olmadığını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler