• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Ölü koyunları belediye önüne attı

Mağusa’da sokak köpekleri tarafından 20 adet küçükbaş hayvanı telef edilen Abdullah Tuver isimli vatandaş isyan etti. Tuver ölü koyunları Mağusa Belediyesi’nin önüne attı.
Ölü koyunları belediye önüne attı

Mağusa’da mandırasına giren sokak köpekleri tarafından 11 kuzu, 2 koyun ve 7 oğlak olmak üzere 20 adet küçükbaş hayvanı parçalanarak telef olan Abdullah Tuver isyan etti. Geçen yıl da mandırasına giren sokak köpekleri tarafından 17 küçükbaş hayvanı parçalanarak telef olan Tuver, olayın sorumlusunun belediye olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl da ayni olayı yaşadığını vurgulayan Tuver, dün sokak köpekleri tarafından telef edilen 20 adet küçükbaş hayvanını Mağusa Belediye’si önüne bırakarak protesto etti.

TUVER: “SOKAK KÖPEKLERİ YİNE SOKAKTA...”

Abdullah Tuver, dün sabah saat 06:30’da kendisine ait mandıraya geldiğinde aralarında pitbull ve kurt köpeği kırması olan 6-7 köpek gördüğünü ve daha sonra ise mandıra içerisine girdiğinde 20 küçükbaş hayvanını parçalanmış vaziyette bulduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl da sokak köpekleri tarafından 17 küçükbaş hayvanının parçalandığını anlatan Tuver, bakanlıktan, veteriner dairesinden ve polisten rapor alarak belediyeye götürdüğünü, Belediye Başkanı İsmail Arter’in ise kendisine “Merak etme zararın karşılanacak” dediğini ancak bu konuda hiçbir şey yapılmadığını söyledi. Yeni yasaya göre köpeklerin sahibinin belediye olduğunu ifade eden Tuver, köpek barınağında sadece evde bakılamayan köpeklerin bulunduğunu, sokak köpeklerinin ise yine sokakta olduğunu belirtti. Tuver “Öfkemizi belediyeye göstereceğiz. Şimdi telef olan hayvanlarımı belediyeye götürüp bıracağım. Belediye de alsın bunları o çok sevdiği sokak köpeklerine yedirsin” diyerek hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.

TUVER: “BU BİR İSYANDIR...”

Abdullah Tuver, sokak köpekleri tarafından parçalanan 20 küçükbaş hayvanını Mağusa Belediyesi önüne götürerek bıraktı. Tuver “Bu bir protestodur. Bu bir isyandır. Ayni zarara ziyana geçen yıl da uğradık. Şimdi hayvan severler gelsin de bunları alıp sokak hayvanlarına yem yapsın” diyerek tepkisini dile getirdi. Belediye “Acil Çöp Hizmetleri” ekipleri ise belediye önüne bırakılan 20 adet küçükbaş hayvanı topladı.

ARTER: “HİÇ HOŞ BİR MANAZARA DEĞİL...”

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise yaptığı açıklamada, meselenin ciddi olduğunu belirterek, daha önce de ayni kişi tarafından yine ayni şikayetin yapıldığını ifade etti. Başıboş köpeklerin şehir dışındaki bir mandıraya saldırmasının şüpheli olduğunun altını çizen Arter, polisten bu konuda ifade almalarını talep ettiklerini, ayrıca belediyenin ilgili birimindeki görevlilerden ise konunun araştırılmasını istediklerini belirtti. Sokaktaki başıboş köpeklerin sayısının fazla olduğunu dile getiren Arter, başıboş köpeklerle ilgili olarak polise de şikayet gittiğinden dolayı polisle işbirliği içerisinde olduklarını ve köpekleri toplayarak barınağa götürdüklerini ifade etti. Başıboş köpekler tarafından parçalanan 20 adet küçükbaş hayvanın getirilip belediye önüne bırakılmasının hoş bir manzara olmadığını dile getiren Arter, bu olayı tasvip etmediğini de belirtti.

Gamze PİR BAYKUR

KOYUN (1)

KOYUN (2)

KOYUN (7)

KOYUN (8)

KOYUN (13)

KOYUN (15)

KOYUN (16)

KOYUN (17)

KOYUN (19)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler