• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Organik Yumurta'da ‘’Free Range’’ dönemi……

Mutluyaka’da genç girişimci Taşkın Öztemiz halka organik yumurta sağladığı organik tavuk çiftliğini hayata geçirdi.
Organik Yumurta'da  ‘’Free Range’’  dönemi……

(MHA)

3200 adet  yumurtlayan tavuk ile günde ortalama 3000 civarında yumurta üreten Özgür Tavukçuluk  gelen taleplerden memnun olduğunu belirtti. "Henüz yeni olan işletmelerinde free range tekniği ile  tavukların, yetiştiği ve bütün yemleri ise kendilerinin  ekip biçtiği ve yemlerin dahi  tamamen organik olduğunu, ve bu şartlarda yetişen tavuklardan yumurtalar elde edildiğini belirten üretici şimdilerde talepten memnun olduğunu belirtti.

HEDEFİ BÜYÜK..

Henüz yumurtlamayan 4000 tavuğun da  bulunduğu çiftlikte tavuk sayısını daha da arttırarak sadece Gazimağusada değil, Kuzey Kıbrıs’ın tüm bölgelerinde adını duyurmayı hedefleyen Özgür Tavukçuluk, Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Mutluyaka'daki çiftliğe isteyen herkesin gelip ziyaret edebileceğini belirten Taşkın Öztemiz okullardan öğrencilerinde sıkla çiftliği ziyaret ettiğini belirtti.

HEM KAPALI HEM AÇIK ALANDA OTLATIYOR.
Yaklaşık 3 dönüm araziye kurulu tesiste tavuklara hem  kapalı alan da hem de  açık alanda, kendi ürettikleri drifil ve buğday’ları yiyerek besleniyor ve otlatma imkanı buluyorlar.

Organik yumurta üretimine 1 yıl önce başlayan Taşkın Öztemiz tarlasının büyük bir bölümüne tavuklar için yonca ve buğday ekti.

Tamamen oranik bir ortamdan tavukların yetiştiğini vurgulayan Öztemiz,  hiç bir şekilde ilaç kullanmadığının altını çizdi. Tavukların tamamen katkısız bir ortamda bulunmasından dolayı daha az  ve diğer çiftlik yumurtalarına göre daha küçük yumurta elde ettiklerini ancak  diğer markaların yumurtalarından sağlıklı olduğunu dile getirdi.

dsc_2331-001.jpg

ÖZ SERMAYE İLE 7200 TANE TAVUKLA ÜRETİME BAŞLANDI

Organik yumurta üretmek için öz sermayesi ile kurduğu çiftliğindeki tavukların bakım, temizlik ve beslenme ihtiyaçlarıyla kendisinin ilgilendiğini ifade eden Çiftlik sahibi Taşkın Öztemiz hedefinin çiftliğinde yetişen tavuk ve günde aldığı organik yumurta sayısını artırarak üretmek olduğunu söyledi.

Profesyonel tavuk çiftliği kurmak yerine geniş arazide Dünyanın bir çok bölgesinde kullanılan bir yöntem olan Freeerange (Serbest- özgür dolaşan) sitamini kullanarak organik yumurta üretmeyi tercih ettiğini belirten ve ürettiği organik yumurtaları kentte faaliyet gösteren marketler  kanalı ile tüketiciye ulaştıran  Öztemiz  şöyle devam etti:
"Küçük kafeslerde, oturduğu yerde ilaç desteği ile önündeki yemi yiyen, sadece yumurta yapan tavuk yerine geniş alanda  istediği gibi gezen ve arazideki arzu ettiği otu, yaprağı yiyen tavuklardan organik yumurta almak istedim. Arazimin büyük bir kısmına tavuklarımın beslenmesi için yonca ektim. Tavuklar bu alanlarda yayılıyor.. Yumurtalar düzenli olarak araziden toplanıyor. Halka organik yumurta sağlamak için kurduğum bu çiftlikte  organik yumurtaya olan talebi karşılamayı amaçlıyorum.”

tav.jpg

YUMURTAYI KESİNLİKLE YIKAMADAN TÜKETİN

Basit bir konu gibi görünse de aslında önemli olan ve herkesin bilmesi gereken bir konu olduğuna değinen  Taşkın Öztemiz yumurtanın kesinlikle yıkanmaması gerektiğini söyledi.

Basınçlı su ile yıkanan yumurta,  dışında bulunan kirin yumurta üzerinde bulunan küçük hücrelerden içeriye girdiğini bu nedenle yumurtanın yıkanmadan tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Çift sarılı yumurtaların hormon ile bir ilgisi olmadığına değinen  Öztemiz Yeni yumurtlamaya başlayan tavuklarda görülebileceğini söyledi.

Taşkın Öztemiz son olarak İnsanlar için organik yumurta üretmekten büyük zevk aldığını kaydederek bu tür organik üretim yapacak olanlara da destek vereceğini  belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler