• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Özyiğit: Farklı ülkelerden gelen öğrenciler Kıbrıs Türk toplumunun fahri temsilcileri

LAÜ Rektörü Yükselen törende, LAÜ’nün son beş yılda oransal oranda en fazla büyüyen üniversite ve bu yıl da en fazla tercih edilen ikinci üniversite olduğuna dikkati çekti.
Özyiğit: Farklı ülkelerden gelen öğrenciler Kıbrıs Türk toplumunun fahri temsilcileri

LAÜ Rektörü Yükselen törende, LAÜ’nün son beş yılda oransal oranda en fazla büyüyen üniversite ve bu yıl da en fazla tercih edilen ikinci üniversite olduğuna dikkati çekti.
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) 2018-2019 Akademik Yılı açılış töreni, 17 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da LAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, LAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı ve Üyeleri, Rektör, Rektör Yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşmaları, Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit yaptı. Rektör Yükselen’in açılış konuşmasının ardından Mütevelli Heyeti Başkanı Kamil Gilanlıoğulları, Mütevelli Heyeti Üyesi Feral Uyumsal Burhan ve Rektör Mehmet Ali Yükselen tarafından, Özyiğit’e katılımlarından dolayı plaket ve çiçek takdim edildi.
Yükselen: KKTC yüksek öğreniminde LAÜ son beş yılda oransal bazda en fazla büyüyen üniversite
Yükselen, “29. kuruluş yılında olan LAÜ, KKTC yüksek öğreniminin gelişimine son 5 yılda oransal bazda en fazla büyüyen üniversite olarak katkı koymuş ve içinde bulunduğumuz Lefke bölgesinin sosyal, ekonomik gelişiminde de önemli yer almıştır” diyerek, LAÜ’nün 2018-2019 Akademik Yılı’na 80 farklı ülkeden gelen 11,519 öğrenci, 368 öğretim elemanı, 129 ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programıyla başladığını ifade etti. Yükselen, “Üniversitemiz geçtiğimiz iki yıl ÖSYM yerleştirmelerinde KKTC üniversiteleri arasında en çok tercih edilen ikinci üniversite olma gururunu yaşamış, bu yıl da toplamda 2,915 yeni öğrenciyle akademik yıla başlanmıştır” dedi.
Yükselen, öğrenci sayısındaki artışın son üç yıla bakılarak değerlendirildiğinde, LAÜ’nün bu gelişiminin ve bu anlamda Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında da 10. sıraya gelmesinin önemli bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Yükselen, gelişimin sadece artan öğrenci sayısıyla doğru orantılı olmadığının farkındalığı ile LAÜ’nün eğitim kalitesini her geçen gün daha da yukarıya çekebilmek için üniversite yönetimi, mütevelli heyeti, rektörlük ve tüm akademisyenlerin birlikte yeni projeler ürettiğini ve bunların hayata geçirildiğini dile getirdi. Yükselen, “Niceliksel büyümeyi niteliksel hale getiren en büyük unsurun kalite güvencesi ve akreditasyonlar olduğu bilinciyle MÜDEK, MİYAK, ASIIN ve FİBAA gibi kuruluşlardan akreditasyonlar alınmıştır” dedi.


Özyiğit: Farklı ülkelerden gelen öğrenciler Kıbrıs Türk toplumunun fahri temsilcileri
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de Kıbrıs’ın kuzeyinde Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünden kaynaklanan uluslararası hukukla ve dünyayla tam anlamıyla örtüşmeyen bir yapı bulunduğunu kaydederek, bu durumun aşılması konusunda üniversitelerin önemli rol oynadığını söyledi.
Özyiğit, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin Kıbrıs Türk toplumunun fahri temsilcileri olduğunun altını çizerek, bu öğrencilerin iyi yetişmiş, donanımlı bireyler olmasının ülkemiz için ayrı bir değer olduğunu vurguladı.
Mezun olup ülkelerine dönen öğrencilerin hem kendi toplumlarına katkı sağlayacağını hem de Kıbrıs Türk toplumunun dünyayla buluşması için önemli bir görev üstleneceğini kaydeden Özyiğit, LAÜ’nün son yıllardaki gelişiminin bulunduğu bölge için de çok önemli oduğunu ve bölgenin gelişimine katkılarının büyük olduğunu söyledi.
Özyiğit, son beş yılda LAÜ önemli bir yükselişte 
“Bir eğitim kurumunda bulunmak ve böyle seçkin bir topluluğa hitap etmek benim için ayrı bir onur ve gururdur” diyen Özyiğit, son beş yılda LAÜ’nün önemli bir yükselişte olduğunu ve son yılda en çok kabul gören ikinci üniversite olma konumuna çıktığını ifade etti. Özyiğit, “Bu hiç kuşkusuz sizlerin verdiği uğraşların önemli bir getirisidir. Sizlerin yaptığı bu katkı ve çabalar aynı zamanda bu bölgenin ilgi görmesini sağladı” diyerek, bu bölgede sosyo-kültürel ve eğitsel aktivitelerin de öne çıkmaya başladığını belirtti.
Özyiğit: LAÜ’ye her geçen gün daha fazla öğrenci ilgi gösteriyor
Özyiğit, “Yıllarca bir şekilde uzakta kalmış ama gönülden uzak olmamış, belki gerekli ilgiyi görmemiş olan bölge şimdilerde o gerekli ilgiyi görmeye başladı” diyerek, önemli olanın bu çabaların mutlaka değer bulması olduğunu dile getirdi. Özyiğit, Lefke’ye yapılan bu hizmetler doğrultusunda LAÜ’ye her geçen gün daha fazla öğrencinin ilgi gösterdiğinin ortada olduğunu söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler