• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Pahalı ilaçlara karşı ev ilaçları

Pahalı ilaçlar ağrılardan ve hastalıklardan korunmanın tek çözümü değil. Bazen ihtiyacınız olan tek şey elinizdekileri düzgün şekilde değerlendirerek derdinize kendinizin çözüm bulmasıdır.
Pahalı ilaçlara karşı ev ilaçları

Birçok ev yapımı yani alternatif tıp olarak adlandırılan sağlıklı çözümler hastalığınız ya da rahatsızlığınızda size yardımcı olabiliyor. Bunlardan en doğal olanlarını ve en çabuk yanıt verenlerini seçip sizlerle paylaşmak istedim. Listemde sekiz adet yararlı yöntem var. Hepsi son derece doğal ve çok çaba sarfettirmiyor. Bazılarını muhtemelen biliyorsunuzdur. Ancak bazılarını hiç duymadığınızdan eminim. Arkadaşlarınızla da paylaşarak olası bir rahatsızlığa nasıl çözüm bulacakları hakkında onlara yardımcı olabilirsiniz.

1- Yanıklar için siyah çay
Havalar ısınmaya başladıktan sonra hemen hemen herkes güneşlenmek için plajlara gidiyor. Büyük bir kısmı da maalesef gereğinden fazla yanıyor. Eğer böyle bir durum meydana gelirse yapmanız gereken şey sallama siyah çay kullanmak. Sallama çayı ılık halde demleyin ve sallama çayı poşetiyle suratınıza damlatın. Siyah çayda bulunan tannik asit yanıkları iyileştirmede çok iyidir.

2- Sivrisinek/Arı sokmaları için kabartma tozu
Acı veren arı sokmaları ve sivrisinek ısırıkları pikniğinizi mahvedebilir. Bir dahaki sefere pikniğe giderken bir sürü ilaç götürmek yerine yanınıza su ile karıştırılmış kabartma tozunu götürün. Daha sonra bu karışıma peçete bandırarak arının soktuğu veya sivrisineğin ısırdığı yere uygulayın. Özellikle ayak başparmaklarına uyguladığınızda hemen iyileşeceksiniz. Ayrıca kabartma tozu yerine karbonat da kullanabilirsiniz.

3- Boğaz ağrısı için elma sirkesi
Boğazınız ağrıdığında hala pahalı ilaçlar mı alıyorsunuz? Artık onlara gerek yok. Çözümü gayet basit. Yarım su bardağı su ile elma sirkesini karıştırın. Bir saat içinde birkaç kez gargara yapın. Boğazınızdaki bakteriler yok olacaktır. İşte bu kadar basit!

4- Uyku sersemliği için nane koklayın
Yorgunsunuz ve kendinize gelemediniz. Hemen birkaç bardak kahve içmeyin. Çözümü gayet basit. Tek yapmanız gereken dalından koparılmış bir naneyi koklamak. Aromaterapi tedavisinde insanları uyandırmak için kullanılan bu yöntem ile güne aşırı zinde başlayabilirsiniz. Üstelik tamamen doğal!
5- Yaralar için bal
İçerisindeki laktik asit sayesinde balın iyileştirici etkisinin olduğunu kanıtlanmıştır. Bal yemek yaraların iyileşme sürecini hızlandırır. Çam balı bakterilere karşı daha etkili olduğundan önceliğiniz çam balı olmalıdır.

6- Siğiller için selobant
Selobantlar çok pratikler ve her işi görüyorlar. Hatta siğilleri bile geçiriyorlar. Slobant, siğilleri önce gerdirir sonra da yok olmalarına yardımcı olur. Eğer siğiliniz 6 günlük veya daha uzun süredir varsa, siğillerin üzerindeki ölü deriyi çıkarana dek selobantı yapıştırıp çekin. Kolay ve pratik.

7- Yorgun ayaklar için ağız gargarası
Bütün gün ayakta durmak ayaklarınızı çok yorar. Bildiğiniz gibi ayağınızın sağlıksız olması hemen hemen her hastalığa davetiye çıkartır. Ayaklarınızı eski halinde döndürmek için diş macunu satan firmaların sattıkları ağız gargaralarından alın ve leğenin için döküp burada ayaklarınızı dinlendirin. Aynı zamanda ayağınızdaki bakteriler hemen yok olacaktır.

8- Soğuk algınlığı için tavuk çorbası
Eğer soğuk algınlığınız varsa en iyi ilaç tavuk çorbasıdır. Tavuğun, iyileştirici etkisinin olduğu bilimsel deneyler sonucu ispatlandı. Hem de çok lezzetli!

Bazılarını daha önceden kesin duymuşsunuzdur ama yine de bilmeyenlere son derece yararlı ipuçları olduğunu düşünüyorum.

Arkadaşlarınızla paylaşarak olası rahatsızlıklara karşı neler yapabilecekleri konusunda onları bilgilendirebilirsiniz.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler