• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Polatpaşa Lisesi ve Erenköy Lisesi yarışmadan ödülle  ayrılmak istiyor

Polatpaşa Lisesi ve Erenköy Lisesi yarışmadan ödülle  ayrılmak istiyor
Telsim Freezone 3.Liselerarası Müzik Yarışması unutulmayacak bir lise anısı olacak

Telsim’in Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği Telsim FreeZone 3.Liselerarası Müzik Yarışması’nda geri sayım başladı. Yarışma için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Polatpaşa Lisesi ve Erenköy Lisesi yedi farklı kategoride ödüller dağıtılacak olan yarışmadan en az  ödül alarak ayrılmayı hedefliyor.

Efsane yarışmaya çok iyi hazırlandıklarını kaydeden Erenköy Lisesi Müzik Öğretmeni Melis Alihan öğrencilerin özgüvenlerini yükselteceği, eğlenceli bir yarışma olacağına inandığını dile getirdi. Yarışmanın öğrencilerin özgüvenini arttırdığını dile getiren Polatpaşa Lisesi Müzik Yarışması Öğretmeni Rahme Yahi ise, “Yarışma öğrenciler açısından unutulmayacak bir lise anısıdır” dedi.

pPOLATPAŞA LİSESİ İYİ BİR DERECE YAPMAYI HEDEFLİYOR

Polatpaşa Lisesi orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Solist olarak Hüseyin Kasap, gitarda Ümran Hürmek, ritm gitarda Ceren Yavuz ve Ahmet Erdura, bas gitarda Hasan Sağır, vokalde Mehmet Binboğa, piyanoda Bensu Can Elçin ve bateride Berk Efendi sahneye çıkacak.

HÜSEYİN KASAP( POLATPAŞA LİSESİ): Adadaki müziğin ilerlemesini sağlayan ve biz gençlerin yaptığı müziği geliştirmemizi sağlayan bir yarışma olduğunu düşünüyorum. İkinci kez katılacağım yarışmada en iyi erkek solist seçilmeyi istiyorum.

MEHMET BİNBOĞA (POLATPAŞA LİSESİ): Yarışma biz gençlere, sahne deneyimi, sosyal ilişkiler ve özgüven konularında katkıda bulunuyor. Yarışmada elimizden geleni yapacağız. Umarım iyi bir derece alırız.

BERK EFENDİ( POLATPAŞA LİSESİ): Yarışmaya geçen yıl seyirci olarak katılmıştık. İzlemek öğrenmenin yarısıdır. Bu yıl çok iyi hazırlandık. Yarışmada hem eğleneceğiz hem de sesimizi duyuracağız.

1ERENKÖY LİSESİ BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYOR

Erenköy Lisesi Orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Soloda Hüseyin Kızılbora, gitarda Asrın Yıkıcı, Bengül Osmanlılar ve Arca Akyazı, bateride Ege Özbolat, klavyede Elif Şahin, bas gitarda Oğuzcan Doğdu ve kemanda Gülsen Şumrut sahneye çıkacak.

HÜSEYİN KIZILBORA (ERENKÖY LİSESİ): Yarışmaya ilk kez katılacağım. Bu yarışma ile bana yeni kapıların açılacağına inanıyorum.

EGE ÖZBOLAT (ERENKÖY LİSESİ): Grubumuzun yarışmada diğer gruplarla yarışacak potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Böyle yarışmaların biz gençlere çok büyük katkısı olduğu için  düzenli olarak gerçekleşmesini istiyorum.

ELİF ŞAHİN (ERENKÖY LİSESİ): Çalışmalarımız çok keyifli geçiyor, yarışmada kendimizi göstereceğiz. Bu heyecanı herkesin tatması gerektiğini düşünüyorum. Diğer yarışmacı arkadaşlarımıza da başarılar dileriz.

Bu yıl 14 okulun 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşama Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Mart'ta, büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler