• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Savoy Otel’e Kalaşnikoflu saldırı

Girne’de Savoy Hotel’e dün gecenin ilk saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Otomatik silah ile 50 merminin boşaltıldığı otelde korkulu anlar yaşandı.
Savoy Otel’e Kalaşnikoflu saldırı
MERMİ YAĞMURU

Son dönemlerde ülkede alışık olmadığımız farklı saldırı olayları gerçekleşmeye devam ediyor. Lefkoşa’da Asal Şube önünde, bayrağa sarılı dinamit lokumlarının bulunmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmişken bu kez Girne’de otomatik silah kabusu yaşandı. Kimliği meçhul saldırganlar Savoy Oteli mermi yağmuruna tuttu. En az 50 mermi kovanının bulunduğu olay yerinde büyük panik yaşandı.

KALEŞNİKOF KULLANILDI

Terörist silahı olarak bilinen ve ülkemizde bir tek askeri güvenlik güçleri tarafından kullanılan Kalaşnikof ile gerçekleşen saldırı başta Savoy Otel müşterileri olmak üzere otel çalışanlarının da korku dolu anlar yaşamasına neden oldu. Pazar gününün ilk saatlerinde gerçekleşen saldırıda asıl hedefin kimseye zarar vermeden, uyarı niteliğinde olduğu ve otel sahiplerine gözdağı verilmeye çalışıldığı iddia edildi.

HABER/ FOTOĞRAF: HALUK DOĞANDOR

Girne’de Savoy Otel silahlı saldırıya uğradı ve korku dolu anlar yaşandı. Pazar sabaha karşı 02:30 sıralarında Savoy Otel önüne gelen kimliği belirsiz saldırganlar, uzun namlulu silahlarıyla oteli adeta ateş yağmuruna tuttular. 50 civarında uzun namlulu silah mermi kovanını boşaltan saldırganlar bina yüzeyinde ve damında onlarca kurşun deliği açtı. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayın amacının uyarı ve tehdit olduğu tahmin ediliyor.

Saldırının ardından olay yerine gelen polis ve olay yeri inceleme ekibi, soruşturmaya başladı. Havanın ağarmasıyla birlikte, otele yapılan saldırı sonrası verilen tahribatın ürkütücü boyutları ortaya çıktı. Otelin ön giriş kısmı ile tavanı adeta mermi yağmuruna tutan saldırganlar, tavanda ve bina duvarlarında onlarca delik açtı.

kursun_kime_slkldl IMG_2666

AMAÇ OTEL SAHİPLERİNE GÖZDAĞI

Polis otele saldırı hakkında inceleme ve soruşturmaya devam ederken, asıl hedefin kimseye zarar vermeden uyarı yapıldığı, otel sahiplerine gözdağı verilmeye çalışıldığı bilgisi edinildi. Saldırının Türkiye bağlantılı olduğu, burada herhangi bir alacak-verecek hesabı ile ilgili olmadığı bilgisine ulaşıldı. Esas konunun aşiretlere dayandığı iddia edildi.

SAVOY OTEL PERSONELİ SALDIRDI

Sabahın erken saatlerinde, aldığı saldırı ihbarını değerlendirmek ve görüntü almak amacıyla gittiği Savoy Otel önünde, olay yerine girmeden ve polisin çalışmalarını engellemeden, kamusal alanda fotoğraf çekmek isteyen gazeteciler, Savoy Otel koruma ve personeli tarafından saldırıya uğradı. Gazeteci Haluk Doğandor olay ile ilgili yaptığı açıklamada “Görev yapmamız engellendi, neredeyse darp edilmeye ramak kaldı. Olay yerinde sadece bir polisin (sivil) uyarısıyla biraz olsun sakinleşen sayıları 10’a varan çalışan, resim çekmemizi engelledi. İçlerinden bazıları da neredeyse şiddete başvurup yumruk atmak istedi. Otel önünden bizi kovalayan saldırganlar, biz olay yerini terk etmeye başlayınca peşimizden gelmeyi bıraktı.

SAM_6504

POLİS GAZETECİYİ KORUMADI

Tüm bu olaylar olurken, basın kartımızı çıkarıp göstermemize ve gazeteci olarak görev yapmamızı engelleyemezsiniz deyip saldırganlara bağırırken ve de polisten bağırarak yardım isterken, polisin saldırganları engellememesi olayın diğer vahim boyutunu ortaya koydu. Devletin polisi, görev yapan halkın haber alma özgürlüğüne hizmet etmek isteyen gazeteciyi korumakta ne yazık ki tereddüt etti. Olay yerinden kendi isteğimizle ayrılmasaydık, şu anda darp edilmiş olacaktık. Bu sebepten daha ayrıntılı olay yeri fotoğraf çekmemiz engellenmiş oldu” dedi.

POLİS AÇIKLAMA YAPTI

Girne’de, Fehmi Ercan Caddesi üzerindeki Savoy Otel’e otomatik silahla ateş açılması polis açıklamalarına da yansıdı. Polisten yapılan açıklamada “saat 02:30 sularında yaşanan olayda, meçhul kişi veya kişilerce otelin ana giriş kapısına 51 el gelişi güzel ateş edildi. Açılan ateş sonucu, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmazken, otelin dış cephesinde mermer, kartonpiyer ve dış cephe duvarları zarar gördü” denildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler