• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Telsim'in "Güvenli İnternet Seminerleri" Esentepe Ortaokulu ve Anafartalar Lisesi’nde devam etti

Telsim'in "Güvenli İnternet Seminerleri" Esentepe Ortaokulu ve Anafartalar Lisesi’nde devam etti

 ÖĞRENCİLER ARTIK İNTERNETTE BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ DOLAŞACAK

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. Eğitimler son olarak Esentepe Ortaokulu ve Anafartalar Lisesi’nde düzenlendi.

Telsim'in geleneksel olarak 5 yıldır düzenlediği seminerlerde öğrenciler internette dikkat edilmesi gereken siber tehlikeler hakkında bilinçlendirilirken, bu tehlikelerden nasıl korunacakları hakkında da bilgilendiriliyor.

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği eğitimler, Telsim Bilgi Güvenliği Uzmanı Fuat Fırıncıoğluları ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel tarafından verildi.

 FIRINCIOĞLULARI: BİLGİLENİN VE TEHLİKELERİ FARK EDİN

Fırıncıoğluları, öğrencilerin internette dolaşırken maruz kalabilecekleri siber tehlikeler, hackerlar, virüsler ve casus yazılımlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerin sıklıkla karşılaştığı kimlik hırsızlığı ve virüsler konusunda örnekler vererek bilgi aktaran Fırıncıoğluları, öğrencileri sürekli araştıp, kendilerini geliştirmeye ve internetteki tehlikelerin farkına varmaya davet etti.

 BAŞEL: BİLGİSAYAR VE MARKA BAĞIMLISI OLMAYIN

Sunumunda popüler kültürün hayatımıza etkileri ve internet bağımlılığı konularını ele alan Başel ise, öğrencileri marka bağımlısı olmamaya ve interneti bilinçli kullanmaya davet etti. İnternetin tehdit olarak algılanmaması gerektiğini belirten Başel, bilinçli kullanıldığında ve virüslerden korunma yolları öğrenildiğinde internetin olumlu yanlarının bulunduğuna da dikkati çekti.

Sunumlardan sonra sorulan bir soruya doğru cevap veren öğrencilere de, Telsim tarafından birer modem ve data paketi hediye edildi.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

“İNTERNETTE TEHLİKELERDEN NASIL KORUNACAĞIMIZI ÖĞRENDİK”

Semineri faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

 ELİF GÜNEŞ (ESENTEPE ORTAOKULU): Bilmediğimiz tehlikeleri öğrenmemizi sağlayan oldukça faydalı bir eğitimdi. İnternet ve marka bağımlılığının olumsuz sonuçlar doğurabileceğini öğrendik.

 İCLAL BARUT (ESENTEPE ORTAOKULU): İnternette kişisel bilgilerimizi en yakınlarımızla dahi paylaşmamız gerektiğini öğrendik.

 ŞÜKRÜ ERDOĞAN (ESENTEPE ORTAOKULU): Popüler kültürün etkisinde kalan bir gençliğiz. Uzun süreli bilgisayar kullanımının hayatımızda fiziksel ve sosyal etkileri olabilir. Bunların farkına vardık.

AYŞE DOST (ANAFARTALAR LİSESİ): İnternette dolaşırken önümüze çıkan her linke tıklamamalıyız. Virüs çeşitleri ve virüslerden korunma yolları hakkında bilgilendik.

AHMET ALMAS (ANAFARTALAR LİSESİ): İnternette bizim için hazırlanan tuzakların farkına vardık. Sosyal medya hesaplarımızla ilgili kişisel bilgilerimizi en yakınlarımızla bile paylaşmamalıyız. Artık daha bilinçli bir internet kullanıcısıyım.

OĞUZHAN KURT (ANAFARTALAR LİSESİ): Casus yazılımlara ve hackerlara karşı dikkatli olmalıyız. İnternette bilinçli ve güvenli dolaşmalıyız. Telsim’in internet ödülünü kazandığım için sevindim. Telsim’e bu faydalı eğitim ve güzel ödül için teşekkür ederim.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler