• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

“Türk Sinemasinda Efekt ve Plastik Makyaj” Seminerine UKU'den katılım

“Türk Sinemasinda Efekt ve Plastik Makyaj” Seminerine UKU'den katılım
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Meslek Yüksekokulu’na bağlı Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü TÜRVAK (Türker İnanoğlu Vakfı) tarafından düzenlenen “Türk Sinemasında Makyaj ve Aksesuarın 100 Yıllık Yolculuğu” sergisi kapsamında “Türk Sinemasında Efekt ve Plastik Makyaj” seminerine katıldı.

İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlikte makyaj sanatçıları ve Kulis Makyaj Akademi eğitmenleri Şenay Korgül Oyuryüz ve Umay Korgül Gelgör, UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencilerine uygulamalı eğitim verdi.

TÜRVAK Sinema – Tiyatro Müzesi’nde düzenlenen seminere UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Kosova Kozmetoloji Profesyonelleri Derneği Başkanı Vali Gjinali ile Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz de katıldı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Haber Ajansı’na konuşan Vali Gjinali, üçüncü senesi olmasına rağmen UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nün gelişip büyüyerek etkinliklerini Kuzey Kıbrıs’ı aşarak Türkiye’ye de taşıdığını söyledi. Gjinali, “Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle TÜRVAK’ın düzenlediği sergi ve daha sonra da Kulis Makyaj Akademisi’nin çalıştayına katıldık. Öğrencilerimizin gelişim süreçlerine katkı sağlayarak, Türkiye’deki film makyajlarının nasıl yapıldığını gösterebilme olanağına sahip olduk.” dedi.

Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz de yaptığı açıklamada katıldıkları seminerin son derece yararlı geçtiğini, sergiyi de büyük beğeniyle gezdiklerini söyledi. Öksüz, “Gerçekleştirilen seminer ve çalıştayda bizleri ağırlayan TÜRVAK Sinema – Tiyatro Müzesi Etkinlik Koordinatörü Aslı Canan Yılmazsoy’a, makyaj sanatçıları ve Kulis Makyaj Akademi eğitmenleri Şenay Korgül Oyuryüz ve Umay Korgül Gelgör’e, değerli öğrencilerimize ve mezunlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

sac bakim guzellik3UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri Beyaz Show’a katıldı

Sergi ve çalıştay sonrasında Türkiye’de özel bir televizyonda yayınlanan ve üniversite öğrencileri tarafından beğeniyle izlenen Beyaz Show’a katıldıklarını da anlatan Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz oldukça eğlenceli geçen programda hem UKÜ’yü hem de Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nü temsil ettiklerini söyledi.

Öğrenciler ne dediler?

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü 1. sınıf öğrencisi Aylin Ersek, katıldıkları seminer sayesinde daha farklı makyaj tekniklerini tanıma olanağı bulduğunu söyledi. Yine 1. sınıf öğrencisi Mehmet Devran Olgun ise sergi sayesinde geçmişte kısıtlı olanaklarla neler yapıldığını, ilerleyen teknoloji sayesinde daha çok imkana sahip olduklarını görebildiklerini belirtti.

Bölüm Başkanı Vali Gjinali UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ile ilgili; “Hizmet sektörünün çok revaçta olduğu günümüzde, saç bakımı ve güzellik hizmetleri sektörüne yönelik teorik bilgilerini pratik becerileri ile birleştiren, teknolojik aletleri etkili ve doğru bir şekilde kullanan, günümüz modasını takip eden, etkili iletişim kuran, hedefleri doğrultusunda sağlam adımlarla ilerleyen, bilinçli, hem mesleğe hem de ülkeye faydalı uzmanlar yetiştirmek en büyük hedefimizdir.” seklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler