• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

UKÜ İşletme Bölümü’nün uluslararası başarısı fıbaa tarafından tescillendi

UKÜ İşletme Bölümü’nün uluslararası başarısı fıbaa tarafından tescillendi

VAlmanya’nın en önemli akreditasyon kurumlarından Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu (FIBAA), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nün 2020 akademik yılına kadar akredite edildiğini duyurdu.

Söz konusu akreditasyon ile UKÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesine bağlı İşletme Bölümü’nün dünya standartlarında kaliteli eğitim vermekte olduğu FIBAA tarafından tescil edildi. Bu sonuç, UKÜ İşletme Bölümü’nde okuyan ve mezun olan öğrenciler ve diğer paydaşlar olan devlet ve işverenler açısından, istihdam ve yurtdışı çalışmalarında güçlü bir referans olacak.

UKÜ’yü ziyaret eden FIBAA yetkilileri UKÜ’nün uluslararası standartları sağlamadaki başarısına dikkat çekti. FIBAA Akreditasyon Prosedürü Proje Müdürü Karin Legerlotz “Panel üyeleri ve ben değerlendirme sürecinde UKÜ’nün açık ve düşünceli cevaplarından ve pro-aktif geri dönüşlerinden çok etkilendik. Böyle bir üniversiteyi aramızda görmekten memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

FIBAA nedir?

FIBAA Akreditasyon sistemi Bologna süreci ile beraber 1994 yılında kurulmuş olup, Almanya Ulusal Akreditasyon Kurumu tarafından onaylanan ilk akreditasyon kuruluşudur. 2002 yılından beri de resmi akreditasyon faaliyetlerine devam etmektedir.

FIBAA akreditasyonu için başvuruda bulunan üniversitenin, lisans ve yüksek lisans programlarının kontrol ve denetimi çerçevesinde, önceden belirlenmiş uluslararası kalite güvencesi standartları gözetilerek hazırlanan öz değerlendirme raporu ışığında, bağımsız denetçi heyeti tarafından değerlendirmekte ve bu değerlendirme sonucuna göre de karar almaktadır.

UKÜ’nün Uluslararası Başarısı Tescillenmeye Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıllarda UKÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Lisans Eğitim Programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından Uluslararası Eğitim denkliği/eşdeğerliği belgesi alarak akredite edilmişti.  Ayrıca, yine MÜDEK tarafından bu programa “Avrupa Mühendislik Akreditasyonu Etiketi” – European Accredited Engineer Label (EUR-ACE) verilmişti. MÜDEK’in amacı, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilmesini sağlamaktır.

Daha önceki yıllarda ise UKÜ Mimarlık Bölümü’nün ulaşmış olduğu eğitim ve öğretim düzeyi Türkiye’nin en önemli ulusal akreditasyonlarından biri olan Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK)’nun akreditasyon kararıyla ulusal platformda tescillenmişti. UKÜ Mimarlık Bölümü Kuzey Kıbrıs’ta en uzun süreli MİAK akreditasyonunu alan mimarlık lisans programdır.

UKÜ uluslararası standartlardaki eğitim kalitesini tescil ettirmek ve öğrencilerini küresel düzeyde rekabet ortamına daha ayrıcalıklı olarak hazırlamak amacıyla uluslararası akreditasyon çalışmalarına yoğun olarak devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler