• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.Dönem Mezunlarını verdi

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.Dönem 2014-2015 akademik yılı mezunlarını verdi.
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.Dönem Mezunlarını verdi

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2.Dönem 2014-2015 akademik yılı mezunlarını verdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde (AKKM) düzenlenen törene, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr.Sibel Siber, YDÜ Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel ve Eşi Özay  Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, YDÜ Rektör Yardımcıları,Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Gamze Mocan, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, Dekanlar, Öğrt. Üyeleri, Öğrenciler  ve ailelerinin yanısıra yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Günsel ailesinde ise ayrı bir gurur ve heyecan vardı. Tıp Fakültesi okuyan oğulları Aziz Günsel'de hipokrat yemini ederek mezun olanlar arasında yerini aldı.

saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, müzik dinletisi ve dans gösterisiyle devam etti. Törende KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, YDÜ Rektörü Prof .Dr. Ümit Hassan ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan birer konuşma yaptı.

"Tıpta Başarının Birinci Kaidesi İnsanı Sevmektir"

KKTC Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, tıpta yaşam boyu öğrenme, yaşam boyu eğitim devam eder. Emin çok başarılı hekimler olacaksınız. Tıpta başarının birinci kaidesi,çok iyi bilgiye sahip olma ama bir o kadar da insan sevgisi, insanı sevmektir.

Siber, eğer ki insanı severseniz eğer ki sabırlıysanız, hastaların her zaman haklı olduğu düşüncesini içinizden silmezseniz ve sağlığına kavuşturduğunuz her hasta ile birlikte mutluluğu taşırsanız o zaman çok iyi doktorlar olacaksınız, çok sevilen bir doktor olacaksınız, güzel ama meşakkatli bir meslektir. Tıp fakültesine girmek zordur. Ağır bir eğitim güzel bir eğitim ve çok güzel bir meslektir  doktorluk diyerek yeni hekimlere başarı dileklerinde bulundu

"Prof.Dr. Ümit Hassan; Bizleri Sizlere Emanet Ediyoruz"

YDÜ Rektörü Prof.Dr. Ümit Hassan ise mezun hekimlere seslenerek , hakim hikmet sahibidir, sizler hekim ve hâkimsiniz. Çünkü hekim eşittir hâkimdir. Yani hekim diye ayrı kelime yoktur. Hâkimden gelir. Siz felsefenin de ötesine geçmiş insanlarsınız. Öyle olmanız lazım. Bizleri sizlere emanet ediyoruz dedi.

"Bu Tören, Kıbrıs Türkünün Uzun Soluklu Ve Sabırlı Bir Öyküsüdür"

YDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Mocan, Üniversitemizin kuruluşunun 26. Yılında, Tıp Fakültemizin kuruluşunun ise 7. yılında bugün huzurlarınızda 2. Dönem mezunlarımızın “hekim” diplomalarını veriyoruz. Bu tören, Kıbrıs Türkünün uzun soluklu ve sabırlı bir öyküsüdür. Kurucu Rektörümüz Sayın Dr. Suat Günsel’in deyişi ile TÖREN ÖTESİ, Kıbrıs Türkü’nün bir Rehberidir."Dedi.

Prof.Dr.Gamze Mocan konuşmasına şöyle devam etti; uzun yıllar toplumun içinden gelen bir ses olarak, sivil toplum örgütlerinin de desteği ile adada olması gereken tıp fakültesi ve tabii ki onu da bütünleyen hastanesi Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir.

"YDÜ Tıp Fakültesi'nde 49'u Prof. 131 Hekim Görev Yapıyor"

 Fakülte olarak vizyonumuz, hem tıp eğitiminde, hem bilimsel araştırma ve sağlık hizmetinde uluslararası düzeyde aranan ve saygın bir merkez olmaktır. Çağdaş bilimsel koşullara uygun biçimde hazırlanan eğitim programımız, araştırma laboratuvarlarımız, teknolojinin üst düzey olanaklarının sağlandığı hastanemiz ile bilimin aydınlatıcı gücünü kullanabilen halkı eğitip aydınlatan, toplumun geleceğini sağlığı, çevresi ve doğası ile sahiplenen öğretim üyelerimiz ile üniversitemiz daha da güçlenmiş, zenginleşmiştir. Fakültemizde 40 Anabilim Dalı mevcut olup 49 Prof., 21 Doç., 38 Yrd. Doç., 23 Öğretim görevlisi uzman Hekim olmak üzere toplam 131 Hekim görev yapmaktadır.

Bilim, uzmanlık ve liyakat işidir. Tıp bilimi uzundur. Özveri ister, meşakkatlidir. Bu uzun yola çıkanlar bıkkınlık, isteksizlik asla göstermeden “tuttuğunu koparırcasına” yoluna devam edeceklerdir. Ömür boyu eğitim, sürekli bir tıp eğitimi vardır. Tıp bilimi sürekli olarak kendini yenileyen, geliştiren, heyecan veren, rekabete açık bir bilim ve sanattır. Pratik zeka ve el becerisi ister. Hastalarına ve hasta yakınlarına gülümseyen bir yüz de, en önemlisidir.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan hekimlerimizin herbiri bütün bu özelliklerin bulunduğu , araştırmacı ve sorgulayıcı, başarılı iyi hekimler olarak gittikleri yerlerde sağlık ordusuna nefer olarak katılacaklar, Fakültemizi temsil edecekler, bu uzun yolda insanın en değerli varlığı olan sağlığı için kendilerini adayacaklardır.

YDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mocan Kuzey mezun olan yeni hekimlere de seslenerek öğütlerde bulundu;

“Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakülte’sinin ikinci dönem mezunları olan sizler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde mezun olan hekimler olarak anılarda yaşatılacaksınız. Erken ve doğru tanı verebilen, uygun tedavi uygulayabilen, çağdaş bilgi birikimine sahip ve yeni teknolojilerden yararlanabilen, kendini yenileyebilme bilincinde iyi hekimlersiniz. Koruyucu hekimlik ve toplum sağlığını ön planda tutan, topluma yönelik eğitici rolü üstlenebilen, araştırmacı, sorgulayıcı ve sevgi dolusunuz. Cinsiyet, dil, din, ırk, düşünce ayrılığı ve ekonomik farklılıklar gözetmeksizin büyük özverilerle sağlık hizmeti vermeye hazırsınız. Bütün bu görevleri yaparken asla alçakgönüllü olmaktan vazgeçmeyin, çünkü sizleri yüceltecek olan bu erdemdir. En değerli varlığımız olan sağlığımıza hizmet edecek, hastalara şifa ve umut dağıtacak siz yeni mezun olan hekimlerimiz çağdaş, ilim ve irfan yuvası fakültenizle ömür boyu gurur duyarken bizler de sizlerle gurur duyacağız. Bu uzun ve zor yolda şansınız açık olsun”

Konuşmaların ardından diploma töreni gerçekleştirildi. Törende yeni mezunlar hipokrat andı içti.

Günsel Ailesinin Gururu ve Heyecanı Dr. Aziz Günsel Oldu

 Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamlayarak Günsel ailesine büyük gurur ve heyecan yaşatan Dr. Aziz Günsel'de 2.Dönem mezunlarla birlikte hipokrat yemini ederek doktorluk mesleğine adım atmış oldu. Dr.Aziz Günsel'e diploması dedesi İrfan Günsel tarafından takdim edildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler