• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

YDÜ Centre of Excellence Başkanı ve Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği  “Dijital Çağda Engelsiz Kadın projesine”  İmza Attı 

YDÜ Centre of Excellence Başkanı ve Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği  “Dijital Çağda Engelsiz Kadın projesine”  İmza Attı 

Yakın Doğu Üniversitesi Centre Of Excellence Başkanı ve Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği  “dijital çağda engelsiz kadın projesine”  YDÜ Hastanesi 101 no'lu salonda imza attı

Törende konuşan Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı; Modern hayattaki toplumlardaki gelişmeler  ev hayatından  sadece eş ve anne olmaktan iş hayatına çekmiş ve ekonominin vazgeçilmez bir parçası konumuna getirmiştir.

Kadının toplumdaki konumu o toplumun ve bireyleri, kültürü ve kadına bakışı ile yakın ilişkilidir diyen Prof.Dr.Serakıncı,kadının iş hayatına teşviki BÜYÜME-ODAKLI VE YENİLİKÇİ GİRİŞİMSEL bir politika izleyen her toplum için kaçınılmaz bir gerekliliktir dedi.

Prof.Dr. Nedime Serakıncı; toplumumuzu kazandırdığı yenilikler ile  hep ileriye taşımayı kendine bir ilke edinen  Yakın Doğu Üniversitesi, kadınımıza modern hayattın sunduğu olanakları hem daha verimli kullanabilmek hemde daha fazlasını sunmak amaçıyla gönüllülükesasına dayalı olarak üniversitemiz Centre of Excellence Merkezi ve  buna bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi başkanları Doç Dr. Fahriye Altınay ve Doç. Dr. Zehra Altınay öncülüğünde  “girişimciliği teşvik etmek amacı ile Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneğiile birlikte ortakkadın girişimcilik: dijital çağda engelsiz kadın  projesi başlatmışlardır.

Bu projeye  fikir babalığı yapan ve önderlik eden  centre of excellenc’e bağlı

1-   Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi başkanları Doç Dr. Fahriye Altınay ve Doç. Dr. Zehra Altınay

2-      Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği’ne

Böyle bir farkındalık yaratma ve girişimlerinden dolayı öncelikle kadın olarak şahsım ve tüm kadınlar adına teşekkür ederim dedi.

Mormenekşe Kadınlar Derneği adına , Koordinatör ve Dış İşler Sorumlusu Hayriye Tokyaya ise konuşmasında;  Biz Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği olarak, Sosyal Sorumluluk projesi olarak Dijital Çağda  Engelsiz Kadın projesine, Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı ve Center of Excellence bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez eş başkanları Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay ile değerli hocalarıyla imza attık. Derneğimizin kadının toplumdaki yerini güçlendirmek amacıyla kurulmuştur. Kadınlar günü vesilesiyle başlatmak olduğumuz proje kapsamında engelli çocuğu olan annenin ve çocuğun ve engelli kadınımızın yüzündeki gülümseme en temel hedefimizidir. Dijital Çağda engelli çocuk ve engelli kadınların yaşadığı sorunlarına ışık tutacağımıza inanıyor, Yakın Doğu Üniversitesine teşekkür ederiz dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler