• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C

Corona Virüsünün Akciğerdeki Tahribatı Çok Büyük

Corona Virüsünün Akciğerdeki Tahribatı Çok Büyük: Yapısını Bozarak Haftalarca Direniyor
Corona Virüsünün Akciğerdeki Tahribatı Çok Büyük

King’s College London'dan Prof. Mauro Giacca, corona virüsünün uzun süreli etkileri ve akciğerlerdeki etkisini araştırdı. Giacca, "Hasta, corona virüsünü atlatsa bile bıraktığı hasar çok büyük oluyor. Akciğer hücrelerinde yarattığı yapısal değişiklikler haftalarca veya aylarca süren semptomları açıklıyor" dedi.

Corona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, worldometers'ın verilerine göre 47 milyondan fazla insana bulaştı. Salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 1.2 milyona ulaşırken, hastalığın uzun dönemli etkileri ise uzmanların üzerinde durduğu en önemli konulardan biri.

King's College London’dan Prof. Mauro Giacca ve ekibi corona virüsünün yarattığı uzun dönemli tahribatlara ilişkin bir çalışmaya imza attı. Ekip, İtalya’nın Trieste Üniversite Hastanesi’nde Şubat ve Nisan ayları arasında hayatını kaybeden 41 hastanın verilerini inceledi.

SADECE HÜCRELERİ ÖLDÜRMÜYOR

Hastaların akciğer, kalp, karaciğer ve böbreklerinden örnekler mercek altına alındı. Giacca, “Elde ettiğimiz bulgular Covid-19’un sadece enfekte ettiği hücreleri öldüren bir hastalık değil, yapısını bozduğu hücrelerin akciğerlerde uzun süre direnmesini sağladığını ortaya koyuyor” dedi.

Diğer organlarda büyük çaplı bir tahribat görmediklerini belirten Prof. Giacca, “Covid-19 vakalarının neden bu kadar uzun sürdüğünü akciğer hücrelerindeki yıkım gösteriyor. Hasta, corona virüsünü atlatsa bile bıraktığı hasar çok büyük oluyor. Akciğer hücrelerinde yarattığı yapısal değişiklikler haftalarca veya aylarca süren semptomları açıklıyor” ifadelerini kullandı.

‘BEYİN SİSİ’ ETKİSİ

Son dönemde yapılan pek çok araştırma corona virüsünü atlatan hastaların uzun süre geçmeyen belirtilerle boğuşmasını konu alıyor. Bu çalışmalara göre hastalar yorgunluk, ‘beyin sisi’ adı verilen odaklanma ve hafıza problemleri, nefes alıp vermede güçlük gibi sorunlar yaşıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20