• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Gürcistan ve KKTC'den sonra 3. ülke olacak!

Türk vatandaşları Rusya'ya pasaportsuz mu girecek?
Gürcistan ve KKTC'den sonra 3. ülke olacak!

Gürcistan ve KKTC'den sonra Rusya'ya kimlik belgeleriyle, yani pasaportsuz giriş gündemde. Ankara-Moskova hattında başlayan temasların kısa süre içinde netlik kazanması bekleniyor.

Akşam gazetesinden Mahmut Gürer'in haberine göre, Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin normalleşmesinin ardından, iki ülke arasındaki yakınlaşmayı daha ileri götürecek adımlar da atılıyor. Bu kapsamda iki ülke vatandaşlarının, pasaportsuz -sadece kimlik belgesiyle- karşılıklı ziyaretler gerçekleştirebilmesi için çalışmalar yürütüldüğü vurgulandı. Ankara ile Moskova arasında uçak kriziyle bozulan ilişkiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyaretiyle birlikte başta turizm ve ticaret konuları olmak üzere yeniden normalleşme sürecine girmişti.

İkili görüşmeler sürüyor 

İki ülkenin hükümetleri arasında yürütülen temaslarla atılan karşılıklı adımlar, pasaportsuz seyahatin yolunu da açıyor. Bu çerçevede önce Rusya’nın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması kaldırılacak ardından da iki ülke vatandaşları, sadece kimlik belgeleri ile karşılıklı seyahat edebilecekler. Pasaportsoz seyahat konusundaki teklifin Türkiye tarafından gündeme getirildiği, Rus tarafının da bu teklife sıcak yaklaştığı belirtildi. Türkiye ile Rusya arasında devam eden görüşmelerin önümüzdeki günlerde netice vermesi ve sadece kimlik belgesi ile seyahat uygulamasına geçilmesi bekleniyor.

Gürcistan ve KKTC'den sonra 3. ülke olacak

Halen Almanya, Belçika,  Fransa, Gürcistan, İsviçre, İtalya, KKTC ve Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu 14 ülke vatandaşı, Türkiye’ye kimlik belgeleriyle giriş yapabiliyor. Türk vatandaşlarına kolay seyahat fırsatı sunan  Türkiye'nin hemen yanıbaşında yer alan bu iki ülkeye, sadece nüfus cüzdanınızı kullanarak, 90 güne kadar giriş yapabilme hakkı bulunuyor. Türkiye vatandaşlarının ise sadece Gürcistan ve KKTC’ye kimlik belgeleriyle giriş yapmalarına izin veriliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20