• BIST 10918.51
  • Altın 5776.339
  • Dolar 42.5369
  • Euro 49.6185
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara -1 °C

İthal 1 ve yerli 6 ürün limit üstü

İthal 1 ve yerli 6 üründe limit üstü ya da tavsiye dışı bitki koruma ürünü bulundu
İthal 1 ve yerli 6 ürün limit üstü

Haftalık gıda denetim sonuçlarına göre, ithal ürünlerden birinde, yerli ürünlerden ise altısında limit üstü ya da tavsiye dışı bitki koruma ürünü bulundu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı ekiplerin 4-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği gıda denetimlerinde ithal ve yerli ürünlerden alınan numuneler Devlet Laboratuvarı’nda analiz edilerek, Avrupa Birliği pestisit limitlerine göre değerlendirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ithal ürünlerden alınan 24 numuneden 23’ü temiz çıkarken, SVS Tic. Ltd. Şti. ait çeri domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi. Ürünün firmanın isteği üzerine menşeine iade edileceği açıklandı.

Yerli ürünlerden alınan 24 numunenin 18’i temiz bulunurken, 2 üründe tavsiye dışı, 4 üründe ise limit üstü bitki koruma ürünü saptandı.

Yedidalga köyü Hasan Çolak’a ait çilekte ve Akçay köyü sakini Ulus Kızılyürek’e ait ıspanakta tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildiğinden bu ürünlerin imha edilmesine karar verildi.

Yedidalga sakini Behiye Pekdoğan’a ait iki farklı çilek ürününde, Güneşköy’de bulunan Unicap Enterpress Ltd.’e ait salkım domateste ve Akçay köyü sakini Hasan Sindeli’ye ait Valensiya portakalda limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiğinden, ürünlerin hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu.

 

Kaynak : BRTK

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler