• BIST 12433.5
  • Altın 6811.86
  • Dolar 44.5989
  • Euro 52.3513
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 16 °C

Sanayi Holding Belgeseli İzleyicilerle Buluştu

Sanayi Holding Belgeseli İzleyicilerle Buluştu

1392708249[1]Baraka Film Atölyesi’nin beşinci üretimi olan Sanayi Holding Belgeseli’nin Gala gösterimi dün akşam yapıldı.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan galada, belgeselinin gösterimi öncesinde konuşan Yönetmen Mine Balman, Kıbrıslı Türklerin “besleme” olmadığını, geçmişte ürettiklerini ve üretimden bilinçli bir şekilde koparıldıklarını göstermek için böyle bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

17 Şubat 1975'te kurulan Sanayi Holding’in belgeseli yapılırken 1975 yılından 1990 yılına kadar olan gazete arşivlerinin tarandığını ve Sanayi Holding çalışanlarıyla röportajlar yapıldığını anlatan Balman, filmin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

İKİNCİ GÖSTERİM CUMARTESİ GÜNÜ

Filmin, ikinci gösterimi 22 Şubat Cumartesi günü, yine aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.

Dört aylık arşiv çalışması, iki aylık çekim ve iki aylık kurgu sürecinin ardından, tamamlanan belgesel filmde, Sanayi Holding’de farklı fabrikalarda çalışmış 13 emekçinin bireysel tanıklıkları yer alıyor.

Arşiv çalışmasında, Halkın Sesi, Yeni Düzen, Deviş’in Sesi, Söz ve Bağımsızlık Yolu gibi gazete arşivlerinden yararlanılırken, Haspolat, Güzelyurt, Gazimağusa ve Lefkoşa’da faaliyet gösteren fabrikaların çekimleri de yapıldı.

Belgeselde kullanılan “Yolda” isimli özgün müzik ise Baraka Müzik Topluluğu Sol Anahtarı’na ait.

(TAK)

BELGESELİN TANITIMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler