• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C

Türkiye'den yabancı bilim insanlarına cerrahi eğitimi

Türk bilim insanı Prof. Dr. Murat Bozkurt ve ekibince, yurt dışından gelen hekimlere, kök hücre tedavisiyle yeni canlı dokuların geliştirildiği rejeneratif tıp yönteminin kullanıldığı cerrahi eğitimi veriliyor.
Türkiye'den yabancı bilim insanlarına cerrahi eğitimi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kas İskelet Sistemi ve Rejeneratif Tıp Anabilim Dalı tarafından 2016 yılı Avrupa Birliği Erasmus + KA203 Yüksek Öğretimde Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında kabul edilen "Kas İskelet Sistemi ve Rejeneratif Tıp Araştırmaları Alanında Lisansüstü Eğitimlerinde Uluslararası Yeni Yaklaşımlar" başlıklı eğitim projesinin dördüncü toplantısı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Üniversiteden yapılan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa'nın rejeneratif tıp alanında en köklü merkezleri olan İngiltere'den Bristol, İtalya'dan Bologna, Almanya'dan Hiedelberg ve Hollanda'dan Utrecht üniversiteleri ile yürütülen projede, Türkiye'de ilk ve tek olan rejeneratif tıp yüksek lisans ve doktora programına kayıtlı öğrencilere, Avrupa'dakilerle birlikte ortak eğitim programı uygulandığı ifade edildi.

"Ortak bir müfredat oluşturulacak"

Açıklamada, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kas İskelet Sistemi ve Rejeneratif Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Bozkurt yürütücülüğündeki proje kapsamında, entegre bir sistem oluşturularak rejeneratif tıp alanında ortak bir müfredat oluşturulmasının amaçlandığı vurgulandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İngiltere, İtalya ve Hollanda'da eğitim programları tamamlanmış olup Türkiye'deki program sonrası projenin final toplantısı 2019 Haziran ayında Almanya'da gerçekleştirilecek. 100'den fazla yüksek lisans ve doktora öğrencisi ve 50'nin üzerinde deneyimli eğitici tarafından almış oldukları eğitimle rejeneratif tıp alanında birçok yeni proje fikir ürünü ve çalışma başlatıldı.

Bu önemli projenin Türkiye-Ankara ayağında bir haftalık yoğun bir eğitim programının yanı sıra pratik uygulamalar ve rejeneratif tıp alanında canlı cerrahi eğitimi veriliyor. 30 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek eğitim kapsamında, özellikle yurtdışında bile sayılı merkezlerde gerçekleştirilmekte olan 'Femoral Allogreft Hemikondil Transferi', 'Artroskopik Menisküs Nakli', 'Kalça, Diz ve Omuz Eklemlerine Yönelik Kök Hücre Uygulamaları' gibi özellikli cerrahi prosedürler, Prof. Dr. Murat Bozkurt ve ekibi tarafından uygulanacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20