• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

70 milyon dolarlık reklam kampanyası

70 milyon dolarlık reklam kampanyası

Dünyaya entegre olmamamız nedeniyle çok uzun yıllardır Turizm sektöründeki potansiyeli kullanamadığımız apaçık ortadayken, değişen her hükümet sonrası Turizm sektöründe reklam için harcanan büyük meblağlara bir yenisi daha eklendi

SORUN “TANITIM” DEĞİL!

Uzun yıllardır Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların ana nedeninin ülkemize direk uçuşların gerçekleşmemesi olduğu ve bu durumdan dolayı Türkiye dışındaki ülkelerden adamıza gelme potansiyeli bulunan turistlerin, tatil maliyetinin daha pahalıya gelmesi nedeniyle ülkemize gelmeye tercih etmediği bilinirken, Turizm Bakanlığı “tanıtım” konusunda 60 milyonluk bir harcama yapmayı gerekli buldu

TARTIŞMALI KAMPANYA!

Turizm Bakanlığı’nın yurtdışındaki reklam kampanyası bir süredir sosyal medyada da çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Özellikle İngiltere’de yaşayan vatandaşlar, hükümetin büyük meblağlar ödeyerek Londra’da yapmaya çalıştığı reklam kampanyalarının 20 milyondan fazla kişinin yaşadığı metropolde etkili olmasının beklenmemesi konusunda görüş bildirirken, reklam kampanyası konusunda konuşulanlar arasında, bazı çıkar çevrelerinin kampanyadan faydalanacağı yönünde iddialar da bulunuyor.

Turizm Bakanlığı yurtdışında ülkemizi tanıtmak için 70 milyon dolar tutarında olan reklam kampanyasını başlatıyor. Daha önce ülkemiz turizmi için turist sayısı hedefini “3 milyon” olarak belirleyen Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, reklam kampanyası hakkında yaptığı yazılı açıklamada bu kez 2016 yılının ülkemiz turizmi için “dönüm noktası” olacağını belirtti.

İngiltere, Almanya ve Türkiye’de ülkemiz turizmini “dar” bir bütçeyle tanıtmak zorunda kaldıklarını belirten Sucuoğlu, ülkemizin turizmden yaklaşık 700 milyon dolar gelir elde ettiğini iddia ederek, normalde Turizm gelirlerinin %10’nun reklam harcamasına ayrılması gerektiğini ifade ederek, 70 milyon dolarlık reklam harcamasını gerekli olduğunu söyledi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada 70 milyon dolar tutarındaki reklam harcamasıyla ülkemiz Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları en aza indirmeyi hedeflediklerini iddia etti. Direk uçuşlar, uçak biletlerinin neden pahalı olduğu ve yerel turizm işletmelerinin durumu hakkında herhangi bir bilgi içermeyen reklam kampanyasıyla ilgili yazılı açıklama, genel hatlarıyla reklam kampanyasının içeriğiyle ilgili bilgiler taşıyor.

DAR BÜTÇE

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre,Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2016 yılının Kuzey Kıbrıs turizmi için bir dönüm noktası olacağını söyleyerek, “Yapılacak olan reklamlarla 2016 yılında ülke turizminin yaşayabileceği krizi en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Dar bir bütçe ile reklam kampanyasını yürüttüklerini söyleyerek, normalde turizm gelirinin yüzde 10’unun reklama ayrılması gerektiğini ifade eden Sucuoğlu, ülkeye turizmden yılda 700 milyon dolar geldiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs’ın 70 Milyon Dolarlık bir reklam harcaması yapması gerektiğini kaydetti.

TÜRKİYE PAZARI ÖNEMLİ

Yıllardır Türkiye’de ciddi reklam çalışması yapılmamasından dolayı, kültürel değerleri ön plana çıkaramadıklarını dile getiren Sucuoğlu, “Bu yıl 835 bin TL’lik reklam bütçesi ayrılarak 5 Ocak itibariyle reklam kampanyasına başlıyoruz. Başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Ankara ve Adana’da Kuzey Kıbrıs turizmi görücüye çıkacak. Türkiye’deki kampanya mart ayı ortalarında sona erecek ve kampanyanın ikinci etabı başlayacaktır” dedi.

Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana’nın ünlü caddelerinde billboardlara reklam verileceğini söyleyen Sucuoğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Havalimanı, İzmir Havalimanı ve Adana Havalimanı’nın çeşitli yerlerinde de ülkeyi tanıtıcı görsellerin yerleştirileceğini belirtti.

Ayrıca ünlü televizyon programlarına, internet sitelerine ve sosyal medyaya da ciddi reklamlar verileceğini ifade eden Sucuoğlu, sosyal medyanın çok etkin bir reklam aracı olduğunu vurguladı.

İNGİLTERE’DE GENİŞ ÇAPLI TANITIM

Sucuoğlu, Turizm Bakanlığı’nın, Aralık 2015 sonu itibarı ile Londra Stansted Havalimanı, Manchester Havalimanı ve Luton Havalimanı başta olmak üzere İngiltere’de de tanıtım atağına geçeceğini kaydetti.

130 SİYAH TAKSİ LONDRA’YI DOLAŞIYOR

Londra’nın sembolü haline gelen siyah taksilerde de reklam kampanyasının devam etiğini, 130 adet aracın her iki yanlarına, araç içerisindeki yukarı kapanan oturaklar üzerine ve arabanın arka camına Kuzey Kıbrıs tanıtım posterleri monte edildiğini dile getiren Sucuoğlu, ayrıca taksilerde, sürücüler tarafından yolculara dağıtılmak için hazırlanmış Kuzey Kıbrıs tanıtım broşürlerinin de yer alacağı ve reklam kampanyasının 1 yıl boyunca devam edeceğini belirtti.

METRO VE OTOBÜSLERDE DE TANITIMLAR YAPILACAK

Turizm Bakanlığı’nın 2016 yılı için Londra’da ve Manchester’da 30’a yakın değişik mekanda bulunan metrolarda ve 200 adet iki katlı şehir otobüsünde de ülkeyi tanıtıcı görsellerle reklam kampanyasının yapılacağını dile getiren Sucuoğlu, özellikle Gold Route (Altın Güzergah) diye isimlendirilen ve güzergahları sadece Londra şehir merkezi olan otobüslerin, şehir merkezinin en kalabalık ve ünlü alış veriş mağazalarının bulunduğu Oxford Circus, Regent Street ve Picadilly Circus semtlerini kapsadığını kaydetti.

Sucuoğlu, Ocak ve Nisan aylarında erken tatil rezervasyonlarının yapıldığı dönem olması nedeniyle, Londra şehir otobüsleri aracılığıyla başlatılan reklamların, erken rezervasyon pazarına ulaşması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

ALMANYA’DA ÖZEL İLGİ TURİZMİ ÖN PLANDA

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Almanya pazarı için 150 bin Euro’luk bir bütçe ayrılarak bu ülkede ‘Özel İlgi Turizminin’ ön plana çıkarılacağını söyledi.

Sucuoğlu, ülkede özel ilgi turizmini kapsayan; Dağcılık, Dalış, Su Sporları, Yamaç Paraşütü, Yürüyüş, Bisiklet, tarihi eserler gibi birçok farklı alan olduğunu söyleyerek, bu çerçevede reklam çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Almanya’da metro durakları, otobüs durakları, KKTC’ye sefer düzenleyen ve Türk Hava Yolları’nın uçuş yaptığı tüm havalimanları, web siteleri, gazete ve dergilerde de Kuzey Kıbrıs markasının tanıtılacağını vurgulayan Sucuoğlu, ülkeye turist akışının sağlanması için her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade etti.

Sucuoğlu, yapılan tüm harcamaların şeffaf olduğunu ve isteyen kişilerin inceleyebileceğini de sözlerine ekleyerek, “Her kuruşun hesabını verebiliriz, artık hiç bir şey eskisi gibi değil öyle olmayacak” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler